* Πρώτα παιχνίδια για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης.

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα στο 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΜΠΑΝΑΝΤΣ (Αρμενία, 416)

Έδωσε μεγάλη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στις τελευταίες αγωνιστικές έκανε αρκετές γκέλες και τελικά η Μπάναντς κατέκτησε τη 2η θέση συγκεντρώνοντας 44 βαθμούς (έντεκα νίκες, έντεκα ισοπαλίες, οχτώ ήττες/ 42-34 τα γκολ), τερματίζοντας στο -6 από την πρωτοπόρο Αλασκέρτ. Εξασφάλισε εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο συμμετέχει για 5η φορά στην ιστορία της. Καμία από αυτές δεν κατάφερε να προκριθεί πέρα από τον 1ο προκριματικό γύρο.

Πριν από δύο χρόνια τέθηκε νοκ άουτ από την Ομόνοια με συνολικό σκορ 5-1. Συνολικά σε 22 αναμετρήσεις της για την ίδια διοργάνωση (και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, παλαιότερα) σημείωσε τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και 14 ήττες (14-48 τα γκολ). Στην τεχνική ηγεσία της Μπάναντς βρίσκεται ο Αράμ Βοσκανιάν από το 2017. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της σημερινής αναμέτρησης κόντρα στη Σαράγεβο ο 42χρονος προπονητής είπε:

«Θα υπάρχει μεγάλη ένταση, η αντίπαλός μας έχει ποιότητα και καλούς ποδοσφαιριστές, πρέπει να πείσουμε τους δικούς μας πως μπορούν να φτάσουν στη νίκη». Έξι ποδοσφαιριστές της Μπάναντς αποχώρησαν ως ελεύθεροι το καλοκαίρι, παράλληλα αποκτήθηκαν με τον ίδιο τρόπο οι Ουντό (ΜΕ), Στανόγεβιτς (ΜΕ) και Αϊβάζοφ (ΤΕ). Δανεικοί ήρθαν από την Αρμαβίρ οι Αρζουμανιάν (ΜΕ) και Ματεβόσιαν (ΤΕ).

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες αναδείχθηκαν Νέμαν Γκρόντνο και Μπάναντς (1-1) σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: Σημειώθηκε under 2,5 στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Μπάναντς για το Γιουρόπα Λιγκ (δες το στην Betshop)

Δείτε τα προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

Το Μπάναντς – Σαράγεβο παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΑΡΑΓΕΒΟ (Βοσνία, 293)

Τερματίζοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, συγκεντρώνοντας 56 βαθμούς (17 νίκες, πέντε ισοπαλίες, δέκα ήττες/ 58-28 τα γκολ), η Σαράγεβο εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Την περασμένη σεζόν γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ζάρια Μπάλτι σε αυτόν στη διαδικασία των πέναλτι. Έχει φτάσει μέχρι τα πλέι οφ της διοργάνωσης δύο φορές, τις σεζόν 2009/10 και 2014/15 (σ.σ. στην πορεία της είχε αποκλείσει και τον Ατρόμητο).

Από το 2017 στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Χουσρέφ Μουσεμίτς. Στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αρμενία στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο 57χρονος προπονητής. «Από τη στιγμή που μάθαμε πως η Μπάναντς θα είναι αντίπαλός μας προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε.

Είμαστε έτοιμοι για την πρώτη αναμέτρηση, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ζέστη στη χώρα. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας, ευχόμαστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων αυτός. Αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι οι Ντουπόβατς (ΑΜ), Τατάρ (ΜΕ), Σίσιτς (ΜΕ) και Χάντζιτς (ΕΠ), ενώ αποχώρησαν με τον ίδιο τρόπο οι Αντουσιτς (ΜΕ), Χουσείνοβιτς (ΜΕ) και Κουζμάνοβιτς (ΜΕ).

Προηγούμενο ματς: Η Σαράγεβο επικράτησε με 5-1 της Βοζντόβατς σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: Σημειώθηκε over 2,5 στα επτά τελευταία παιχνίδια της Σαράγεβο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Παναγιώτης Κιστογλίδης