Serie A: 16η αγωνιστική

* Στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Σπαλ σε όλες τις διοργανώσεις σημειώθηκε Under 2,5.

* Στα 5/7 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Βερόνα σε όλες τις διοργανώσεις σημειώθηκαν 2-3 γκολ.

ΣΠΑΛ

Με μηδενική συγκομιδή επέστρεψε στη βάση της η Σπαλ, μετά τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι στη Κιέβο και Ρόμα. Στην πρωτεύουσα δεν είχε μεγάλες βλέψεις για αποτέλεσμα, η διαφορά ποιότητας επιβεβαιώθηκε και γνώρισε αναμενόμενη ήττα με σκορ 3-1. Τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα γι’ αυτήν από το ξεκίνημα, καθώς προτού καλά-καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά, έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φελίπε. Στη συνέχεια δέχθηκε τρομερή πίεση, οι ευκαιρίες που καταγράφονταν στην εστία της ήταν δεκάδες, ωστόσο τελικά τη… γλίτωσε, καθώς μετά το 3-0 η Ρόμα κατέβασε ταχύτητα και βρήκε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Βιβιάνι να στέφεται σκόρερ στο 55’ σε επαναφορά από το άστοχο πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος.

«Εξάποντο» χαρακτήρισε το σημερινό ματς με τη Βερόνα ο Λεονάρντο Σεμπλίτσι, επαναλαμβάνοντας πως έχει απόλυτη πίστη στις δυνατότητες των παικτών του. Η κάκιστη πορεία των τελευταίων εβδομάδων την έφερε στην 18η θέση, μετράει μόλις 10 βαθμούς (2-4-9), με την πλειονότητα των βαθμών της πάντως να έχει εξασφαλιστεί εντός έδρας (2-2-3), όπου έχει πετύχει και τα περισσότερα γκολ της (8 από τα 13).

Ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και επιστρέφουν οι Βαϊσάνεν (Αμυντικός, 7/0), Σάλαμον (Αμυντικός, 11/0) και Αντενούτσι (Επιθετικός, 10/2), αντίθετα εκτός θα μείνουν ο τιμωρημένος Φελίπε (Αμυντικός, 11/0) και ο τραυματίας Κόστα (Αμυντικός, 10/0). Τέλος, για πρώτη φορά φέτος εμφανίζεται στην αποστολή ο βασικότατος πέρυσι Μερέτ (Τερματοφύλακας, 30/0) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 3-1 από τη Ρόμα για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Στα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις σημειώθηκε Under 2,5 (Δες το στην Goalbet).

Δείτε τα προγνωστικά Ιταλίας (Κλικ Εδώ)

Το Σπαλ – Βερόνα παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΒΕΡΟΝΑ

Από την άλλη πλευρά, η Βερόνα δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και μάλλον… χαράμισε το σπουδαίο διπλό που «έβγαλε» στην έδρα της Σασουόλο, αφού την περασμένη αγωνιστική γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Τζένοα, που μάλλον όμως δεν άξιζε, βάσει της εμφάνισης που πραγματοποίησε. Ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκεια το παιχνίδι, της κόστισε το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Όσο κι αν προσπάθησε μετά την ανάπαυλα, δημιουργώντας ευκαιρίες και ανακατεύοντας την τράπουλα από τον πάγκο δεν μπόρεσε να φτάσει έστω στην ισοφάριση.

«Δικαιούμασταν τουλάχιστον την ισοπαλία» έκρινε ο Φάμπιο Πέκια, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του ν’ αφήσουν πίσω τους τα όσα έγιναν με την Τζένοα και να συγκεντρωθούν στο πως θα κερδίσουν το ντέρμπι απέναντι στην Σπαλ. Παραμένει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, στο -1 από τη σημερινή αντίπαλο της και στην προτελευταία θέση με μόλις 9 βαθμούς (2-3-10), ενώ εκτός έδρας μετράει μια νίκη (1-2-4).

Εξέτισαν τις τιμωρίες τους και επιστρέφουν οι Φάρες (Μέσος, 11/0) και Ερτό (Αμυντικός, 11/0), παραμένουν εκτός οι Τζακάνι (Μέσος, 6/0) και Μπιανκέτι (Αμυντικός), ενώ μπήκαν στην αποστολή, αλλά παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή τους, οι Ζουκουλίνι (Μέσος, 12/2) και Πατσίνι (Επιθετικός, 14/4) που δεν προπονήθηκαν κανονικά. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη φιλοξενείται απ’ τη Μίλαν για το Κύπελλο Ιταλίας.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Τζένοα για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Στα 5/7 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις σημειώθηκαν 2-3 γκολ.

Κώστας Γιαλαμάς