*Αήττητη η Ντόρτμουντ στα τελευταία τρία ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης ανεξαρτήτως έδρας (1-2-0), σκόραρε σε όλα 2 γκολ.

*Αήττητοι οι Γερμανοί εντός έδρας κόντρα στη Ρεάλ, σε συνολικά έξι αγώνες μετρούν ρεκόρ 3-3-0.

*Στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει προκύψει «διπλό» για καμία εκ των δύο.

*Από 6/8 μεταξύ τους Over 2.5 έρχονται οι δύο ομάδες.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Υποχρεωμένη να προστατεύσει την έδρα της είναι σήμερα η Ντόρτμουντ, συνεχίζοντας την παράδοση που τη θέλει να μη χάνει στο γήπεδο της απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Γερμανοί έκαναν πρεμιέρα στους ομίλους με την εκτός έδρας ήττα 3-1 απ’ την Τότεναμ, σ’ ένα ματς όπου έδειξαν για πρώτη φορά ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αμυντικό επίπεδο, έχαναν απ’ το 4’, ισοφάρισαν με το παρθενικό γκολ του Γιαρμολένγκο στο 11’, αλλά δέχτηκαν δεύτερο γκολ στο 14’. Μπορούν να έχουν παράπονα για τη διαιτησία, καθώς ακυρώθηκε κανονικό γκολ στο δεύτερο μέρος και λίγο αργότερα ήρθε το τελικό 3-1 υπέρ της αγγλικής ομάδας.

«Πείσμωσε» απ’ αυτήν την ήττα η Ντόρτμουντ και ανέβασε επίπεδο στα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολούθησαν, εκμεταλλευόμενη και το εύκολο πρόγραμμα. Σκόραρε συνολικά 14 γκολ στα τελευταία τρία ματς, εξυπακούεται ότι τα κέρδισε όλα εναντίον των Κολωνίας (5-0), Αμβούργου (0-3) και Γκλάντμπαχ (6-1). Είναι καταπληκτική μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, μετράει 16 πόντους με πέντε νίκες και μια ισοπαλία, απολαμβάνει την κορυφή και το +2 απ’ τη Χοφενχάιμ, στο +3 απ’ την Μπάγερν. «Παίζουμε καλά γιατί κατανοούμε πλήρως τις οδηγίες και τη δουλειά με τον κόουτς Μπος», είπε ο Γκέτσε.

Σε εκπληκτική κατάσταση ο Ομπαμεγιάνγκ, έχει 12 γκολ σε 9 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έκανε χα-τρικ το Σάββατο. Εξαιρετική η παράδοση της Μπορούσια εντός έδρας κόντρα σε ισπανικές ομάδες, έρχεται από 4/5 νίκες, το συνολικό ρεκόρ της είναι 7-4-2. «Απολαμβάνω να βλέπω τη Ρεάλ να παίζει. Δε νομίζω ότι έχει σημασία αν έχει μερικές απουσίες. Δεν αλλάζει κάτι ούτε για αυτούς, ούτε για εμάς», επεσήμανε ο Πέτερ Μπος.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 6-1 για την Ντόρτμουντ κόντρα στην Γκλάντμπαχ. Χατ-τρικ απ’ τον Ομπαμεγιάνγκ, δύο γκολ ο Φίλιπ, ένα ο Βάιγκλ.

Στατιστικό: Από τρία σερί Over 2.5 έρχεται η Ντόρμτουντ ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, τα τρία ήταν Over 3.5 (παίξτο στην Novibet).

Παιχνίδι 365 μέρες το χρόνο | +21
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

*Κακή η προϊστορία της Ρεάλ Μαδρίτης επί γερμανικού εδάφους, μετράει ρεκόρ 5-7-19, ωστόσο έρχεται από 4/7 διπλά.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Είχε τεράστια ανάγκη την επιστροφή στις νίκες η Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο κόντρα στην Αλαβές, την πήρε έχοντας έναν απροσδόκητο πρωταγωνιστή. Ελλείψει πολλών εκ των βασικών παικτών του, ο Ζιντάν αναγκάστηκε να παρατάξει ενδεκάδα με 7 Ισπανούς, ένας εκ των οποίων ο πιτσιρικάς Ντάνι Θεμπάγιος, που ήρθε φέτος απ’ την Μπέτις. Ο νεαρός πήρε τους «μερένχες» στην πλάτη του και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο τους οδήγησε σε μια απόλυτα απαραίτητη νίκη, η οποία ήρθε να ηρεμήσει το κλίμα μετά το αναπάντεχο εντός έδρας «στραπάτσο» απ’ την Μπέτις την Τετάρτη. Χρειάστηκε και την τύχη η Ρεάλ, που είδε τη φιλότιμη Αλαβές να έχει δύο δοκάρια στο δεύτερο μέρος (!), τόσα είχε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Σίγουρα έχουμε παίξει καλύτερα στο παρελθόν και θα παίξουμε καλύτερα στο μέλλον, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη. Χαίρομαι πολύ για τον Θεμπάγιος, γιατί είναι ένα παιδί που θέλει να μάθει», είπε ο Ζιντάν. Πάντα στο -7 απ’ την κορυφή η Ρεάλ, είναι στο -3 απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο -2 απ’ τη Σεβίλλη, την Κυριακή υποδέχεται την Εσπανιόλ. Παραμένουν πολλά τα προβλήματα, σταθερά εκτός οι Μαρσέλο, Μπενζεμά, Κόβασιτς και Τέο, το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Κρόος (Μέσος, 4,1), δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι έτοιμος να παίξει βασικός, το πιθανότερο είναι να «σφίξει τα δόντια». Με άνετο εντός έδρας 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε η Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Δεν έχουμε κερδίσει ποτέ στην έδρα της Ντόρτμουντ και είναι σίγουρα μια πρόκληση. Αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό, όμως για εμάς πλέον κάθε τρεις ημέρες υπάρχει ένα κρίσιμο ματς. Κάθε τρεις ημέρες πρέπει να αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε. Θέλουμε να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο», επεσήμανε ο Ζιντάν.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 1-2 για τη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Αλαβές.

Στατιστικό: Από 4/6 Over 2.5 έρχεται η Ρεάλ Μαδρίτης.