*Φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι αγώνες είναι διπλοί και είναι σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ακολουθεί αγώνας ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης στις 9 Αυγούστου.

*Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν από δύο χρόνια για την ημιτελική φάση του Λιμπερταδόρες με τη Ρίβερ Πλέιτ να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό (2-0 εντός έδρας, 1-1 εκτός έδρας).

*Πολύ κόσμο αναμένεται να έχει στο πλευρό της η Ρίβερ, σύμφωνα με τα μέσα της Αργεντινής αναμένεται να ξεπεράσουν τους 10.000 οι οπαδοί των «μιγιονάριος».

ΓΚΟΥΑΡΑΝΙ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ (Παραγουάη)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην Ντιβιζιόν Προφέσιοναλ η Γκουαρανί, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με 48 πόντους, έναν πίσω από την «συντοπίτισσα» Λιμπερτάδ, η ήττα που είχε υποστεί από την Ιντεπεντιέντε (4-2 εκτός έδρας) ήταν και η μοναδική στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια (9-2-1) και αυτή που ουσιαστικά της στέρησε τη χαρά να στεφθεί Πρωταθλήτρια για τη φετινή σεζόν. «Κάναμε μία πολύ καλή προσπάθεια ως το φινάλε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να γευτούμε εμείς το πρωτάθλημα. Δεν μας πήρε από κάτω, έχουμε δύο κρίσιμα παιχνίδια για το Λιμπερταδόρες και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό», τόνισε ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός Γκαρνέρο.

Τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων έπαιζε για δύο αποτελέσματα κόντρα στην Ντεπόρτες Ικίκε στο Ασουνσιόν, πήρε την ισοπαλία και πέρασε ως δεύτερη, πίσω από την πρωτοπόρο και καλύτερη ομάδα του ομίλου, Γκρέμιο. Το έργο της κόντρα στην ανώτερη Ρίβερ Πλέιτ μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ωστόσο θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της, ώστε να έχει ελπίδες στον αγώνα ρεβάνς στο Μπουένος Άιρες. Ανανέωνε ο Ρολόν (Αμυντικός, 14,5), υπάρχει έντονη κινητικότητα και στη μεταγραφική αγορά προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση για την Γκουαρανί 2-1 επί της Νασιονάλ.

Στατιστικό: Over 2.5 τα οκτώ απ’ τα εννιά τελευταία παιχνίδια της Γκουαρανί.

Το Γκουαρανί Ασουνσιόν – Ρίβερ Πλέιτ παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Copa Libertadores (Κλικ Εδώ)

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (Αργεντινή)

Από τη δική της πλευρά η Ρίβερ Πλέιτ μετά την οριστική απώλεια του πρωταθλήματος, έβγαλε χαρακτήρα στα τελευταία παιχνίδια και τερμάτισε στη δεύτερη θέση ισόβαθμη με την Εστουδιάντες στους 56 πόντους, στο -7 απ’ τη μισητή αντίπαλο Μπόκα Τζούνιορς που κατέκτησε το δικαιότατα το Πρωτάθλημα. Εξασφάλισε έτσι μια θέση στο επόμενο Λιμπερταδόρες η ομάδα του Γκαγιάρδο, η οποία στοχεύει να φθάσει ψηλά και στη φετινή κορυφαία διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής.

Στους ομίλους έκανε επίδειξη δύναμης και εξασφάλισε πολύ εύκολα την πρόκριση και την πρωτιά, σε όμιλο με Έμελεκ, Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν και Μελγκάρ. «Είμαστε το φαβορί για την πρόκριση, αλλά δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Γκουαρανί, πάμε στο Ασουνσιόν με στόχο τη νίκη που θα κάνει ακόμη ευκολότερο το έργο μας για το παιχνίδι στην έδρα μας», σχολίασε ο Γκαγιάρδο.

Το σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε τις προηγούμενες μέρες δεν επηρέασε την ομάδα, παρά τις ελπίδες που έδειχνε να έχει η Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, για να πάρει αυτή την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κινήθηκε σημαντικά και έγκαιρα στη μεταγραφική περίοδο, αποκτώντας τους Λουξ (Τερματοφύλακας), Πινόλα (Αμυντικός), Μπερτόλο (Μέσος), Ένσο Πέρες (Μέσος) και Νάτσο Σκόκο (Επιθετικός), ο τελευταίος ήρθε για αντικαταστάτης του Ντριούσι που πουλήθηκε στη Ζενίτ. Όλοι πλην του Μπερτόλο είναι στην αποστολή για το παιχνίδι με την Γκουαρανί.

Ξεκινούν βασικοί οι Πινόλα και Σκόκο, ο δεύτερος θα πλαισιώσει τον Αλάριο στην κορυφή της επίθεσης. Δεν υπολογίζονται για απόψε οι Κουαρτά (Αμυντικός) και Μαγιάδα (Μέσος), αμφότεροι ελέγχονται για κρούσματα ντόπινγκ. Στα πιτς ο Μαϊντάνα (Αμυντικός).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Κολόν Σάντα Φε.

Στατιστικό: Over 2.5 οι έξι απ’ τις επτά πρόσφατες έξοδοι της Ρίβερ Πλέιτ.

Αριστείδης Χατζηγεωργίου