* Έναν βαθμό θέλει για να εξασφαλίσει την παραμονή και μαθηματικά η Τουρ, πλήρως αδιάφορη η Χάβρη.

* Στον πρώτο γύρο: Χάβρη – Τουρ 0-2 (16/12)

* Η Τουρ σκόραρε τρία ή περισσότερα τέρματα στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

* Η Τουρ κέρδιζε από το ημίχρονο στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

* Στα 11 τελευταία παιχνίδια της Χάβρης στο πρωτάθλημα σημειώθηκε under 2,5.

ΤΟΥΡ

Δύο ευκαιρίες για να «σφραγίσει» την παραμονή της στην κατηγορία, την οποία αξίζει και με το παραπάνω, έχει η Τουρ στις εναπομείνασες αγωνιστικές, αρχής γενομένης από σήμερα. Της αρκεί και ο βαθμός που θα τη φέρει στους 44 βαθμούς και επομένως εκτός «εμβέλειας» της Ορλεάν, που τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία πως η Τουρ είναι η καλύτερη ομάδα των δύο τελευταίων μηνών στην κατηγορία, παραμένοντας αισίως δέκα αγωνιστικές αήττητη και με εμφανίσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι, το που θα βρισκόταν αν «ξυπνούσε» λίγο νωρίτερα και όχι όταν άρχισε να απειλείται βάσιμα με υποβιβασμό. Η εξαιρετική της κατάσταση επιβεβαιώθηκε γι’ ακόμη μια φορά την περασμένη αγωνιστική, όταν πέρασε με άνεση από την έδρα της Λαβάλ, φτάνοντας στη νίκη με 3-1.

Μέχρι και τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών στο παιχνίδι είχε ήδη πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Ντιαρά και Σελεμανί, ενώ αργότερα στον πίνακα των σκόρερ προστέθηκε και ο Μπουάνγκα, που είναι εντυπωσιακός τις τελευταίες αγωνιστικές, σκοράροντας συνεχώς. Τελευταίο παιχνίδι μπροστά στο κοινό της το σημερινό, μιας και ακολουθεί την τελευταία αγωνιστική αυτό στην έδρα της Αζαξιό. Επιστρέφει στην αποστολή ο Μπελκεμπλά (Μέσος, 29/0), απουσιάζουν οι Ντιαρά (Επιθετικός, 34/9), Μαουλιντά (Επιθετικός, 13/0) και Σιλάρ (Αμυντικός, 19/2).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Λαβάλ για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Σκόραρε τρία ή περισσότερα τέρματα στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (Δες το στην Bet365).

ΧΑΒΡΗ

Από την άλλη πλευρά, η Χάβρη είναι μεν αδιάφορη, ωστόσο οι εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα κάνουν τους πάντες να αναρωτιούνται πως γίνεται αυτή η ομάδα να είχε θέσει στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Ώρες-ώρες οι παίκτες της μοιάζουν να βρίσκονται ήδη σε διακοπές, συμπεριφορά που έχει εξοργίσει διοίκηση, κόσμο και προπονητή, ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα την περασμένη αγωνιστική, όταν και η Χάβρη έμεινε στο εντός έδρας 0-0 απέναντι στη Νιόρ. Δεν υπήρξε ούτε ένα σημείο του αγώνα που να έδειξε ότι θέλει τη νίκη, παρά το γεγονός πως ο κόουτς Τανσό από τον πάγκο έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να ξυπνήσει τους παίκτες και εν συνεχεία να ανακατέψει την τράπουλα.

«Η αλήθεια είναι πως ήμασταν και πάλι εμφανώς απογοητευτικοί. Σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης υπήρξαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που προσπάθησαν να συμπαρασύρουν τους υπόλοιπους, αλλά δεν ήταν αρκετό» σημείωσε ο νεαρός τεχνικός. Τεράστιο και ευδιάκριτο πλέον το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο σκοράρισμα, ειδικά όταν φεύγει από τη Νορμανδία, καθώς στα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια έχει πετύχει μόνο ένα γκολ, ενώ προέρχεται από 11 συνεχόμενα under 2,5. Αγανάκτησε με τη συμπεριφορά των «παλιών» και κάλεσε δύο νεαρούς στην αποστολή ο Τανσό. Εκτός βρίσκονται οι Λεκάλ (Μέσος, 20/0), Αγιάς (Μέσος, 25/0), Φορτές (Αμυντικός, 25/1), Ντιαμέλ (Επιθετικός, 19/0) και Φαρνόλ (Τερματοφύλακας, 30/0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία απέναντι στη Νιόρ για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Στα 11 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα σημειώθηκε under 2,5.