*Αγώνας ρεβάνς για τη φάση των “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αν επαναληφθεί το σκορ του πρώτου αγώνα θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειασθεί η διαδικασία των πέναλτι.

*Αυτή είναι η έκτη φορά που οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

*Ο Άγιαξ δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στους «8» από το 1998.

*Αήττητος στα δέκα τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια ο «Αίαντας».

*Η Κοπεγχάγη έχει ηττηθεί μόλις σε ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό της παιχνίδι φέτος (έξι νίκες, έξι ισοπαλίες).

Πρώτο παιχνίδι: Κοπεγχάγη – Άγιαξ 2-1

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΑΓΙΑΞ

Ο Άγιαξ σε ένα παιχνίδι που δεν του πήγε, έφυγε με άδεια χέρια από τη Δανία, γνωρίζει όμως πως το 2-1 του πρώτου αγώνα, δεν του απαγορεύει να ελπίζει σε πρόκριση. Οι Δανοί μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο με τον Φαλκ, ο Άγιαξ αντέδρασε στη συνέχεια, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ισοφάρισε στο 32’ με τον Ντόλμπεργκ. Στο δεύτερο μέρος ο «Αίαντας» συνέχισε να πιέζει, όμως η Κοπεγχάγη ήταν αυτή που κατάφερε να βρει δίχτυα στο 59’ με τον Κορνέλιους, παίρνοντας τη νίκη.

Το συγκρότημα του Μποσζ άφησε την Κυριακή στην άκρη την ήττα από την Κοπεγχάγη,  ξεσπώντας πάνω στην Τβέντε για το πρωτάθλημα (3-0), όπου βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και τη Φέγενορντ. Μεγάλο «όπλο» φέτος του «Αίαντα» η έδρα του, όπου έχει ηττηθεί φέτος μόλις μια φορά σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στην Ευρώπη τρέχει ένα αήττητο σερί δέκα παιχνιδιών στην «Amsterdam Arena» (πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες). Ξεκίνησε φέτος το ευρωπαϊκό του ταξίδι από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ όπου άφησε εκτός τον ΠΑΟΚ (1-1, 1-2), ακολούθησε ωστόσο στα πλέι οφ ο αποκλεισμός από τη Ροστόφ (4-1, 1-1). Συμμετείχε στη συνέχεια στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου προκρίθηκε ως πρώτος από το 7ο γκρουπ, ενώ στη φάση των «32» απέκλεισε τη Λέγκια Βαρσοβίας (0-0, 1-0).

Όσο για σήμερα ο τεχνικός Μποσζ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο αναντικατάστατο μέσο Κλάασεν που είναι και η μοναδική απουσία για τον Άγιαξ.

Προηγούμενο ματς: Με 3-0 επικράτησε της Τβέντε ο Άγιαξ στο πρωτάθλημα.

Στατιστικό: N/G τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Στο Άμστερνταμ με ακμαίο ηθικό ταξίδεψε η Κοπεγχάγη, που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 της Δανίας, με στόχο την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Δανοί βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και μετά τη νίκη του πρώτου αγώνα γνωρίζουν πως ο Άγιαξ μόνο… άτρωτος δεν είναι. Την Κυριακή η Κοπεγχάγη κατάφερε με σβηστές μηχανές να ξεπεράσει το εμπόδιο της Έσμπιεργκ (2-0) στο πρωτάθλημα, όπου βρίσκεται σταθερά στην κορυφή και στο +12 από την Μπρόντμπι μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της SuperLiga.

Συνολικά έχει συμπληρώσει 20 παιχνίδια αήττητη, ενώ μετράει φέτος μόλις μια ήττα σε όλες τις διοργανώσεις από τη Λέστερ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Την ίδια στιγμή έχει ηττηθεί φέτος μόλις σε ένα ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι της, έχοντας σημειώσει αντίθετα τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αυτή είναι η έκτη φορά που βρίσκει απέναντι της τον Άγιαξ με το συνολικό της ρεκόρ να είναι 3-1-1, την ίδια στιγμή που στο Άμστερνταμ έχει κερδίσει δυο φορές.

Θυμίζουμε πως φέτος ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου απέκλεισε την Κρουσέιντερ με συνολικό σκορ 9-0. Στον 3ο γύρο άφησε εκτός την Άστρα (3-0, 1-1), ενώ στη φάση των ομίλων απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ (1-0, 1-1). Δυσκολεύτηκε στη φάση των ομίλων όπου κατέλαβε την 3η θέση πίσω από Λέστερ και Πόρτο, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ άφησε εκτός συνέχειας από τους “32” τη Λουντογκόρετς (1-2, 0-0).

Όσο για σήμερα τιμωρημένος είναι ο μπακ Γιόργκεσεν.

Προηγούμενο ματς: Με 2-0 επικράτησε της Έσμπιεργκ η Κοπεγχάγη στο πρωτάθλημα.
 
Στατιστικό: g/g τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρα παιχνίδια της στη Γιουρόπα Λιγκ.

Κάτια Μοσχίδου