* Η τελική φάση του φετινού Κόπα Άφρικα διεξάγεται στην Γκαμπόν και η διοργάνωση αποτελείται από 16 ομάδες που χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων. Την πρόκριση στην επόμενη φάση παίρνουν οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου.

* Σε περίπτωση νίκης η Γκάνα «κλειδώνει» από σήμερα την πρόκριση, ενώ το Μάλι χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς για να διατηρηθεί «ζωντανό».

* Η Γκάνα έχει κερδίσει τα 8/11 τελευταία παιχνίδια της σε ομίλους Κόπα Άφρικα (8-2-1), ενώ έχει καταφέρει να σκοράρει και στα 17 προηγούμενα παιχνίδια της στη φάση των ομίλων. 

* Η Γκάνα κράτησε το μηδέν παθητικό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σε Κόπα Άφρικα. Αν τα καταφέρει σήμερα, θα ισοφαρίσει το μεγαλύτερο ρεκόρ της στη διοργάνωση (1978-1980).

* Τα 6/8 τελευταία παιχνίδια του σε Κόπα Άφρικα ολοκληρώθηκαν ισόπαλα (1-6-1), τα πέντε εκ των οποίων είναι συνεχόμενα.

4ος όμιλος: Γκάνα 3, Μάλι 1, Αίγυπτος 1, Ουγκάντα 0.

ΓΚΑΝΑ

Με το δεξί ξεκίνησε το Κόπα Άφρικα η Γκάνα, αφού στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της στους ομίλους της διοργάνωσης, έφτασε στο 1-0 επί της Ουγκάντας. Πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι δυσκολεύτηκε πολύ για να φτάσει στο τρίποντο και χρειάστηκε μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Αγιού στο 32’ προκειμένου να καταφέρει. Η εμφάνιση της ομάδας του Αβραάμ Γκραντ, πάντως, δεν ήταν καθόλου καλή, καθώς πέραν του γκολ που πέτυχε, το οποίο μάλιστα ήρθε σε μια από τις ελάχιστες στιγμές που απείλησε την αντίπαλη εστία, προβλημάτισε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης. Στον αντίποδα, μάλιστα, η άμυνα της εκτέθηκε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και κινδύνεψε άμεσα με ισοφάριση.

Ο πολύπειρος Ισραηλινός τεχνικός κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος ήταν από τα όσα είδε από τους ποδοσφαιριστές του στην πρεμιέρα, λέγοντας πως το μόνο ικανοποιητικό ήταν το αποτέλεσμα και χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το άγχος του πρώτου αγώνα. Πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες από τη φετινή Γκάνα, αφού στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα. Σαν να μην έφτανε, πάντως, ο προβληματισμός για την εμφάνιση απέναντι στην Ουγκάντα, ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός του πολύτιμου παίκτης της Σάλκε, Μπάμπα (Αμυντικός, 22/0), ο οποίος επέστρεψε ήδη στην ομάδα του. Κληθείς να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, μάλιστα, ο Γκραντ τόνισε πως η διοργάνωση θα έπρεπε να επιτρέπει την αντικατάσταση παικτών καθώς ειδικά φέτος τα προβλήματα τραυματισμών είναι πολλά, σε όλες τις ομάδες.

Προηγούμενο ματς: Νίκη με 1-0 επί της Ουγκάντας στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης.

Στατιστικό: Στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις σημειώθηκε under 2,5 (Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες στις οποίες μπορείτε να ποντάρετε).

Το Γκάνα – Μάλι παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΑΛΙ

Από την άλλη πλευρά, η «λευκή» ισοπαλία που εξασφάλισε το Μάλι από την ισχυρή Αίγυπτο στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης, του προσφέρει τη δυνατότητα να παίξει για δύο αποτελέσματα στο σημερινό παιχνίδι με τη Γκάνα, αφού θα μπορέσει ακολούθως να τα παίξει όλα για όλα στο φινάλε απέναντι στην αδύναμη Ουγκάντα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση από έναν από τους δυσκολότερους ομίλους. Κόντρα στους πολυνίκες της διοργάνωσης «φαραώ» το Μάλι στάθηκε επάξια, πραγματοποιώντας μάλιστα αρκετά καλή εμφάνιση. Έδωσε –όπως αναμενόταν- μεγάλη σημασία στην άμυνα, ήταν σωστά προετοιμασμένο και είχε τις ευκαιρίες για να κερδίσει, αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Παρ’ όλα αυτά, η ισοπαλία κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένους αφήνει τους πάντες στις τάξεις της, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να ελπίζουν βάσιμα για την πρόκριση. Από κει και πέρα, το θετικό για τον τεχνικό Αλέν Ζιρές, είναι πως δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει πως θα μπορέσει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και απέναντι στην Γκάνα. Είναι δεδομένο πως θα δώσει και πάλι μεγάλη βάση στην άμυνα, όμως όπως έδειξε και απέναντι στην Αίγυπτο διαθέτει μεσοεπιθετικούς που μπορούν να κάνουν «ζημιές».

Προηγούμενο ματς: «Λευκή» ισοπαλία απέναντι στην Αίγυπτο στην πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης.

Στατιστικό: Τα 6/8 τελευταία παιχνίδια του σε Κόπα Άφρικα ολοκληρώθηκαν ισόπαλα (1-6-1), τα πέντε εκ των οποίων είναι συνεχόμενα.