* Η Πίζα διατήρησε ανέπαφη την εστία της στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Η Πίζα αδυνατεί να σκοράρει στα δέκα από τα έντεκα τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Σημειώθηκε under 2,5 στα 15 τελευταία παιχνίδια της Πίζα για το πρωτάθλημα.

ΠΙΖΑ

Χωρίς νίκη παραμένει η Πίζα στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές που έδωσε για το πρωτάθλημα, στις οποίες σημείωσε τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Γκατούζο μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Προ Βερτσέλι (0-0 εκτός έδρας), Μπάρι (0-0 εντός έδρας) και Σπέτσια (0-0 εντός έδρας), ενώ παράλληλα δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Τσιταντέλα (1-0 εκτός έδρας) και Μπενεβέντο (1-0 εκτός έδρας). Κόντρα στην τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 31’ ο Σισέ. Στις δέκα συνολικά εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν οι «νερατζούρι» για την ίδια διοργάνωση σημείωσαν τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες (5-4 τα γκολ).

«Η αναμέτρηση με την Τερνάνα θα είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη με κάθε κόστος. Είμαστε χαρούμενοι από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα. Θα πρέπει να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Πίζα. Έναντι 200.000 ευρώ αποκτήθηκε ο μέσος Ζαμαρίνι από τη Μάντοβα. Παράλληλα με τη μορφή δανεισμού ήρθαν ο αμυντικός Λάντρε και ο επιθετικός Μανάι από τις Τζένοα και Ίντερ, αντίστοιχα.

Προηγούμενο ματς: Με άδεια χέρια επέστρεψε η Πίζα από την έδρα της Μπενεβέντο γνωρίζοντας την ήττα με 1-0, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Πίζα αγνοεί τη νίκη στα 14 από τα 15 τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα (παίξτο στον Stoiximan)

ΤΕΡΝΑΝΑ

Ένα βαθμό πίσω από τη σημερινή αντίπαλό της Πίζα βρίσκεται η Τερνάνα, η οποία δίνει μάχη για παραμονή στην κατηγορία. Μετά το πέρας 21 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα συγκέντρωσε 20 βαθμούς, οι οποίοι την κατατάσσουν στην 21η θέση. Στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε για το πρωτάθλημα το συγκρότημα του Καρμπόνε αναδείχθηκε ισόπαλο με την Κάρπι (1-1 εκτός έδρας), ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Βιτσέντζα (2-1 εντός έδρας), Σπαλ (4-0 εκτός έδρας) και Άσκολι (1-0 εντός έδρας). Κόντρα στην τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Φαβίλι στο 57’.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της αποβολής του Ζάνον στο 85’ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στις δέκα συνολικά εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν οι «ροσοβέρντι» για την ίδια διοργάνωση σημείωσαν πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες (8-18 τα γκολ). «Η αναμέτρηση κόντρα στην Πίζα είναι από αυτές που μας επιτρέπουν να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Τερνάνα. Την απόκτηση του μέσου Λεντέσμα από τον Παναθηναϊκό με τη μορφή ελευθέρας ανακοίνωσε η Τερνάνα. Παράλληλα αποκτήθηκαν ως δανεικοί οι Πετινάρι (ΕΠ) και Μονάτσελο (ΕΠ) από τις Πεσκάρα και Αταλάντα, αντίστοιχα.

Προηγούμενο ματς: Την εντός έδρας ήττα με 1-0 γνώρισε η Τερνάνα από την Άσκολι, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Τερνάνα αγνοεί τη νίκη στα δέκα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.