*Προκριματική φάση του EURO U21 του 2017, που θα φιλοξενηθεί από την Πολωνία. Υπάρχουν εννιά όμιλοι, επτά εκ των οποίων απαρτίζονται από έξι ομάδες και δύο από πέντε ομάδες. Οι εννιά νικητές των ομίλων παίρνουν απευθείας πρόκριση στην τελική φάση. Οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι (με βάση τους αγώνες κόντρα στον πρώτο, τον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο του ομίλου τους) προκρίνονται στα πλέι οφ, από όπου θα προκύψουν τα δύο τελευταία εισιτήρια. Τουτέστιν στην τελική φάση θα συμμετάσχουν 12 ομάδες (αυτόματο εισιτήριο για τη διοργανώτρια Πολωνία).

Βαθμολογία 7ου ομίλου: Γερμανία 24 (8 αγ.), Αυστρία 19 (8 αγ.), Φινλανδία 12 (8 αγ.), Αζερμπαϊτζάν 8 (9 αγ.), Ρωσία 8 (8 αγ.), Νησιά Φερόε 1 (9 αγ.)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ U21

Το απόλυτο των νικών (8/8) μετράει στην τρέχουσα προκριματική φάση η Γερμανία, σήμερα θέλει ακόμη μια για να τελειώσει και μαθηματικά με την πρωτιά και την πρόκριση. Η γκέλα της Αυστρίας κόντρα στη Ρωσία (1-1 εκτός) τον περασμένο Σεπτέμβριο έδωσε «αέρα» πέντε πόντων στα «πάντσερ», που πλέον χρειάζονται μια νίκη στα τελευταία δύο ματς του ομίλου για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρόκριση και την πρώτη θέση. Πάντως, ακόμη κι αν σήμερα ηττηθούν, κάτι παντελώς μη αναμενόμενο, θα τους αρκεί η ισοπαλία στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Αυστρία (εκτός) ή στη χειρότερη των περιπτώσεων, η ήττα με ένα γκολ διαφοράς (κέρδισαν 4-2 στο εντός έδρας παιχνίδι).

Δε χωρά ιδιαίτερη κριτική στα παιχνίδια της Γερμανίας, τα περισσότερα έληξαν με μεγάλα σκορ και όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό δε συνέβη, πάντως, στο τελευταίο της παιχνίδι εκτός έδρας με τη Φινλανδία, της οποίας επιβλήθηκε 0-1 με αυτογκόλ. Προκαλεί… ζάλη η ποιότητα του ρόστερ, απ’ όπου ξεχωρίζουμε τους Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι), Γκίντερ (Ντόρτμουντ), Οζτουνάλι (Μάιντς), Τα (Λεβερκούζεν), Νταούντ (Γκλάντμπαχ) και Άρνολντ (Βόλφσμπουργκ).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 0-1 για τη Γερμανία κόντρα στη Φινλανδία.

Στατιστικό: 8/8 νίκες μετράει η Γερμανία στον όμιλο, οι έξι συνοδεύτηκαν από Over 2,5.

ΡΩΣΙΑ U21

Για την τιμή των «όπλων» θα παίξει σήμερα η Ρωσία στο προτελευταίο παιχνίδι των προκριματικών. Εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης έχουν μείνει οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια απ’ τις χειρότερες παρουσίες των τελευταίων ετών και φυσιολογικά έμειναν χαμηλά στην κατάταξη. Προέρχονται από δύο σερί θετικά αποτελέσματα κόντρα σε Νησιά Φερόε (0-3 εκτός) και Αυστρία (1-1 εντός), αποτελέσματα που δεν αλλάζουν τίποτα, αφού κατέγραψαν μια πραγματικά απογοητευτική πορεία, με τη μοναδική προηγούμενη νίκη τους στον όμιλο να έρχεται και πάλι απέναντι στα Νησιά Φερόε. Το μεγαλύτερό της πρόβλημα εστιάζεται στην αμυντική λειτουργία, καθώς επιθετικά εύκολα ή δύσκολα καταφέρνει να σκοράρει. Για λόγους γοήτρου και μόνο η Ρωσία δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει πόντους μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων της, προκειμένου να τερματίσει τουλάχιστον πάνω από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο τη δεδομένη στιγμή την ξεπερνά στην ισοβαθμία.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 για τη Ρωσία κόντρα στην Αυστρία.

Στατιστικό: 6/8 2-3 Goal μετράει στην προκριματική φάση η Ρωσία.