Betarades.gr: Τα κορυφαία προγνωστικά στοιχήματος

*Προκριματικά Ευρώπης για το Μουντιάλ 2018. Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε εννιά ομίλους (επτά όμιλοι των έξι ομάδων και δύο όμιλοι των πέντε ομάδων). Οι εννιά πρώτοι των ομίλων προκρίνονται απευθείας στα τελικά, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ, από όπου θα προκύψουν τέσσερα ακόμα εισιτήρια.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Μετά από την ομολογουμένως εντυπωσιακή της πορεία στα γήπεδα της Γαλλίας πριν από ελάχιστους μήνες, θα έχει το δύσκολο έργο να αποδεικνύει σε κάθε της παιχνίδι, πως δεν αποτελεί ένα απλό «πυροτέχνημα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η πορεία της στα προκριματικά του επερχόμενου Μουντιάλ δεν μπορεί να πει κανείς ότι ξεκίνησε με άσχημο τρόπο αφού κατέκτησε σημαντικό βαθμό στην έδρα της Ουκρανίας, με το ισόπαλο 1-1. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως δεν κατάφερε να πιάσει απόδοση ανάλογη με αυτήν που επιστράτευσε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως από την άλλη, κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του νέου της τεχνικού Χάλγκριμσον, ως πρώτου προπονητή, με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5’ με τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και νυν της Άουγκσμπουργκ, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η Ουκρανία ισοφάρισε πριν το τέλος του πρώτου μέρους και έχασε πέναλτι στο 83’ για να πετύχει την ολική ανατροπή. Ο Χάλγκριμσον, που πήρε τη θέση του απολύτως επιτυχημένου Λάγκερμπακ, δεν έχει και πολύ μεγάλη… δεξαμενή για να επιλέξει, γι’ αυτό και οι κλήσεις του αφορούν σε συντριπτικό βαθμό όσους βρέθηκαν και στα γήπεδα της Γαλλίας. Μοναδική διαφοροποίηση συνιστά η απουσία του τραυματία επιθετικού Σίγκπορσον, στη θέση του οποίου κλήθηκε ο Σιγκούρνταρσον.

Αναλυτικά η αποστολή: Τερματοφύλακες: Χάλντορσον, Κρίστινσον, Γιόνσον Αμυντικοί: Σέβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Ίνγκασον, Χάουκσον, Μάγκνουσον, Εγιόλφσον Μέσοι: Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Μπιάρνασον, Γκούντμουντσον, Π. Σίγκουρντσον, Μπιάρνασον, Ίνγκι Σκούλασον, Σιγκούριονσον, Τραούστασον Επιθετικοί: Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον, Κιάρτανσον, Σιγκούρνταρσον.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στην Ουκρανία.

Στατιστικό: Παραμένει αήττητη εντός έδρας στα τελευταία επτά παιχνίδια (παίξτο στον Stoiximan).

Το Ισλανδία – Φινλανδία παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Όσο φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλλει τα τελευταία χρόνια, δείχνει να αδυνατεί να κερδίσει μια θέση στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης, επιτυχία που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της. Ο όμιλός της μόνο απαγορευτικός δεν μπορεί να θεωρηθεί για διάκριση, αλλά με εμφανίσεις και κυρίως αποτελέσματα όπως αυτό της πρεμιέρας απέναντι στην «πρωτάρα» εθνική Κοσόβου και, μάλιστα, εντός έδρας, δεν μπορεί να προσβλέπει σε πολλά. Ξεκίνησε σχεδόν ιδανικά, παίρνοντας προβάδισμα μόλις στο 18’ με τον Αραγιούρι, αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε με κακή νοοτροπία το παιχνίδι, δεχόμενη την ισοφάριση με εκτέλεση πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο ομοσπονδιακός προπονητής Χανς Μπάκε (ναι, πρόκειται για τον απίθανο Σουηδό που πέρασε ένα… φεγγάρι και από τον πάγκο του Παναθηναϊκού το 2006), παρέμεινε χωρίς νίκη σε 8 παιχνίδια, μετρώντας ρεκόρ 0-2-6 από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Μοναδικό θετικό στοιχείο το γεγονός ότι στα οκτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά Μουντιάλ, έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα κι αυτή σημειώθηκε, μάλιστα, από τη Γαλλία.

Δεν του έφταναν του Μπάκε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, καλείται να αντιμετωπίσει και τα αγωνιστικά, αφού θα του λείψουν ο αμυντικός Ούρονεν και ο επιθετικός Πογιάνπαλο. Στον αντίποδα, στην αποστολή επιστρέφει ο πολύτιμος μέσος Χετεμάι. Αναλυτικά η αποστολή: Τερματοφύλακες: Χράντεκι, Μαενπάα, Γιόρονεν Αμυντικοί: Μοϊσάντερ, Αρκιβούο, Ραϊτάλα, Χάλστι, Ογιάλα, Αραγιούρι, Σακσέλα, Γκράνλουντ, Βαϊσάνεν Μέσοι: Ερεμένκο, Χαμαλάινεν, Χετεμάι, Ρινγκ, Σούλερ, Μάτιλα, Λουντ, Κάουκο, Λαμ Επιθετικοί: Πούκι, Μάρκανεν.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στο Κόσοβο.

Στατιστικό: Μετρά μόλις μία ήττα στα 8 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της σε προκριματικά Μουντιάλ.