* 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Από κάθε όμιλο προκρίνεται απευθείας στη φάση των “16” ο πρώτος και ο δεύτερος παίζει πλέι οφ με τις τρίτες των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες για να περάσει στη φάση των “16”.
* Πέρα από το ματς του πρώτου γύρου, δεν έχουν συναντηθεί στο παρελθόν.
* Στον πρώτο γύρο: Γοδόι Κρους-Σπορτίβο Λουκένιο 2-0 (09/04).
* Στο ουδέτερο “Λα Ουέρτα” της Ασουνσιόν, η φυσική της έδρα στο Λουκένιο δεν πληροί τις προδιαγραφές της Conmebol.
ΣΠΟΡΤΙΒΟ ΛΟΥΚΕΝΙΟ (Παραγουάη)
Προηγούμενο ματς: Ισόπαλη με την 2 ντε Μάγιο εκτός για το πρωτάθλημα με σκορ 1-1. Πίσω στο σκορ από το 3’, από το γκολ του Μπαρέιρο, ισοφάρισε με τον Μάρτσιο στο 51’.
Από τις χειρότερες ομάδες του Απερτούρα, στη μονομαχία της “ουράς” της βαθμολογίας δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από έναν βαθμό από την 2 ντε Μάγιο, από την οποία έμεινε στο +2, όπως και από την ουραγό, Νασιονάλ Ασουνσιόν. Από το πρωτάθλημα δεν έχει να περιμένει κάτι, το μόνο που οφείλει είναι να μην πάρει μια από τις τελευταίες θέσεις και βρεθεί σε κίνδυνο το μέλλον της στην κατηγορία.
Ούτε από το Σουνταμερικάνα μπορεί να περιμένει πολλά, έχοντας ήδη βρεθεί στο -6 από Γοδόι Κρους και Γκρέμιο. Σχεδόν καταδικαστική η τελευταία ισοπαλία με την Ατλέτικο Γκράου στο Περού με 2-2, μόνο νίκη μπορεί να την επαναφέρει στη διεκδίκηση, πάλι όμως δεν φτάνει από μόνη της, θα συνεχίσει να μην εξαρτάται από τα δικά της αποτελέσματα η πρόκριση.
Την παρουσία του στον πάγκο για την επόμενη σεζόν παίζει ο κόουτς Μορίνιγο, η διοίκηση θέλει νίκη και για οικονομικούς λόγους, το πριμ θα βοηθήσει να βγει από μια δύσκολη κατάσταση.
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 4 τελευταία, ισόπαλη στα 3.
* Under 2,5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της.
ΓΟΔΟΪ ΚΡΟΥΣ (Αργεντινή)
Προηγούμενο ματς: Βαριά ήττα από τη Ριέστρα για το πρωτάθλημα με 3-0, από τα γκολ των Αλόνσο (36’), Σέλις (62’) και Γκίγε (83’).
Ήθελε νίκη απέναντι στη Ριέστρα που δεν είχε άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον, για να μπει στα πλέι οφ, τελικά ηττήθηκε με 3-0 και με πολύ καθαρό τρόπο. Ούτε κάποιο πολύ μεγάλο ροτέισον έκανε, ούτε αδιάφορη εμφανίστηκε, τη χρεώνεται ως αποτυχία την ήττα που έφερε τον αποκλεισμό της.
Εντελώς διαφορετική η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για εκείνη στο Σουνταμερικάνα, βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκριση και απλώς ανταγωνίζεται την Γκρέμιο για την πρώτη θέση, ιδίως μετά το τελευταίο μεταξύ τους 2-2 στη Μεντόσα. Αυτό σημαίνει πως για την πρόκριση η ισοπαλία στην Παραγουάη είναι σίγουρα αρκετή, για την πρώτη θέση όμως θα πρέπει να νικήσει ώστε να διατηρήσει την ισοβαθμία ή ενδεχομένως και να πάρει προβάδισμα έναντι των Βραζιλιάνων.
Στατιστικά
* Under 2,5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της.
* Κέρδισε 1/5 τελευταία παιχνίδια της, κόντρα στην Ατλέτικο Τουκουμάν με 1-0.