*12η αγωνιστική
*5/7 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με Over 2,5
*Ισορροπημένη η πρόσφατη προϊστορία τους στην έδρα της Ντε Γκράαφτσαπ (2-1-2).
ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΤΣΑΠ
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε με 2-1 από τον Άγιαξ Β εκτός έδρας, την προηγούμενη αγωνιστική. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 43′, ισοφάρισε άμεσα (45′), αλλά δέχτηκε δεύτερο γκολ στο 77′.
Η Ντε Γκράαφτσαπ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άγιαξ Β και γνώρισε ήττα με 2-1, βάζοντας τέλος στο καλύτερο σερί της μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Πισωγύρισμα για τους «Σούπερ Αγρότες», που δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και εμφάνισαν ξανά τα γνωστά τους αμυντικά προβλήματα. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, η εικόνα τους ήταν απογοητευτική.
Πολύ μακριά από τις βλέψεις της, ούτε λόγος για απευθείας άνοδο. Ξανά μουρμούρες για τον τεχνικό Νταουφενφόρντεν που δεν δείχνει ικανός να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Ντουτινχάιμ. Έτρεχε αήττητο τριών αγώνων πριν το ματς στο Άμστερνταμ (2-1-0), στόχος η τάχιστη δυνατή επιστροφή στα τρίποντα. Αμφίβολος ο μέσος Μέιρσταντ, που απουσιάζει το τελευταίο διάστημα.
Στατιστικά
*5/6 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με goal/goal
*4/6 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με 2-3 γκολ
ΒΑΑΛΒΑΙΚ
Προηγούμενο ματς: Πήρε το 1-1 απέναντι στην Φόλενταμ εντός έδρας, την προηγούμενη αγωνιστική. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς (4′), αλλά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Φαν ντερ Φέιν (81′).
Η Βααλβάικ δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και χρειάστηκε μια ατομική έμπνευση στο τελευταίο δεκάλεπτο για να σώσει τον βαθμό στο εντός με την Φόλενταμ (1-1). Μπήκε άσχημα το παιχνίδι και έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα πατούσε και καλύτερα. Μπορούσε την ισοφάριση νωρίτερα, έχασε ευκαιρίες αλλά κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό με όμορφο τέρμα στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Παραμένει χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία (0-2-2) και η αλήθεια είναι πως το σύνολο του Σάντερ Ντάουτς βγάζει μεγάλη αστάθεια και βρίσκεται εκτός οκτάδας. Πολλές ισοπαλίες στο μεσοδιάστημα, χρειάζεται περισσότερη σταθερότητα και συνέπεια αν θέλει να εξασφαλίσει παρουσία στα πλέι οφ. Τέθηκε νοκ άουτ ο μέσος Φαν Λέουβεν, πάντα εκτός ορισμένοι μακροχρόνιοι.
Στατιστικά
*5/6 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με 2-3 γκολ
*3/5 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με goal/goal