* 15η αγωνιστική.
* G/G οι 4/5 τελευταίες συναντήσεις τους.
* Δεν υπάρχει διπλό στα μεταξύ τους ματς εντός δεκαετίας.
ΛΕΟΥΒΕΝ
Προηγούμενο ματς: Νίκη με ανατροπή εκτός έδρας επί της Σερκλ Μπριζ, με τα γκολ των Λακόμι (49’) και Καμπά (61’), είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντιόπ (37’).
Η Σερκλ της έδωσε το δικαίωμα να δεν μέχρι την ανατροπή του αρχικού 1-0 υπέρ των γηπεδούχων κι εκείνη το κατάφερε. Με τον Φελίσε Ματσού στον πάγκο είναι άλλη ομάδα, ο κόουτς μετράει 3/3, είχε χρόνια να κάνει τέτοιο ξεκίνημα, τις δύο προηγούμενες φορές σε Σεντ Τρούιντεν και Σαρλερουά είχε κάνει το 2/2 στην αρχή, στο τρίτο παιχνίδι όμως “σκόνταφτε”.
Τέταρτο συνολικά, αλλά τρίτο στο πρωτάθλημα, το συγκεκριμένο με την πρώην ομάδα του, Σεντ Τρούιντεν, από την οποία απολύθηκε πέρυσι μετά τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι άουτ. Φέτος, με τον Φράνκεν, ο οποίος τον αντικατέστησε πέρυσι, οι Λιμβουργοί πραγματοποιούν εκπληκτική πορεία, θα τους υποδεχτεί με τη δική του ομάδα στο “Ντεν Ντρέιφ” για να τους καταβάλουν και να βγουν για πρώτη φορά από την τελευταία τετράδα της βαθμολογίας.
Ριζικά αλλαγμένο το κλίμα τόσο στην ομάδα, όσο και στον κόσμο, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση σε σχέση με τα προηγούμενα, στα οποία φαινόταν ξεκάθαρα η αποδοκιμασία και η απογοήτευση των φίλων της.
Με τα ίδια προβλήματα που είχε πριν τη διακοπή επέστρεψε, αμφίβολος ο εξτρέμ, Μαζίζ.
Στατιστικά
* Αήττητη στα 4 τελευταια, κέρδισε τα 3 πιο πρόσφατα, τα 2 ήταν G/G.
* Δέχτηκε πρώτη γκολ στα 5/7 τελευταία.
ΣΕΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ
Προηγούμενο ματς: Νίκη με 1-0 εντός έδρας κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, με το γκολ του Γκότο στο 57’.
Κόντρα στα προγνωστικά βρίσκει νίκες και παραμένει εδραιωμένη στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Η Σταντάρ δεν διάγει τις καλύτερες μέρες της και φέτος, πάλι όμως για την ίδια είναι κάτι πολύ σημαντικό το ότι διατηρεί τη σταθερότητά, ειδικά στην έδρα της, όπου έχει κατακτήσει 18 βαθμούς σε έξι παιχνίδια, συγκομιδή που την κατατάσσει τέταρτη στην επιμέρους βαθμολογία των εντός έδρας αγώνων.
Δεν είναι εξίσου αποτελεσματική εκτός έδρας, δεν υστερεί και πολύ όμως. Ηττήθηκε δύο φορές στα τρία τελευταία και έχασε το αήττητο, ενδιάμεσα νίκησε τη Μέχελεν με 3-1, “πατώντας” πάνω και στην παράδοση που τη θέλει να τα καταφέρνει στην πόλη της επαρχίας της Αμβέρσας.
Δεν ισχύει το ίδιο στο “Ντεν Ντρέιφ”, θα προσπαθήσει κόντρα στην προϊστορία να μην ηττηθεί και να διατηρήσει τη διαφορά άνω της μιας νίκης που έχει από την έβδομη θέση, κάτι που της δίνει πολύ μεγάλη ώθηση και ψυχολογικά.
Τεράστια η ικανοποίηση του Φράνκεν, όλη η ομάδα είναι στη διάθεσή του, ήταν από τους πιο κερδισμένους από αυτήν τη διακοπή, αφού δεν υπήρχαν και πολλοί διεθνείς, έτσι μπόρεσε να δουλέψει πολύ με τους παίκτες του.
Στατιστικά
* Κέρδισε χωρίς να δεχτεί γκολ στα 3 τελευταία.
* N/G & under 2,5 τα 4 τελευταία παιχνίδια της, under 1,5 τα 3 πιο πρόσφατα.