* 19η αγωνιστική.
* G/G οι 5/6 τελευταίες συναντήσεις τους.
* Η Λεγανές πέτυχε πρώτη γκολ στα 4/5 τελευταία μεταξύ τους.
* Κόντρα στην πρώην ομάδα του, τη Λεγανές, ο κόουτς της Σπόρτινγκ, Μπόρχα Χιμένεθ, την ανέλαβε πριν δύο χρόνια και την ανέβασε στη Λα Λίγκα, υποβιβάστηκε μαζί της πέρυσι και αποχώρησε.
ΛΕΓΑΝΕΣ
Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία εκτός έδρας με τη Ράσινγκ Σανταντέρ με 1-1. Προηγήθηκε με τον Αντρές Μαρτίν στο 63’ η Ράσινγκ, απάντησε με τον Σισέ στο 83’.
Σπουδαίος βαθμός στο “Σαρδινέρο” μια πολύ δύσκολη έδρα που όπως πάντα, είχε και πάρα πολύ κόσμο, ήταν σχεδόν κατάμεστη. Δεν επηρεάστηκε, έκανε το παιχνίδι της, όπως το ήθελε, δεν επέτρεψε στην αντίπαλο να ξεδιπλώσει τη δική της πολύ μεγαλύτερη ποιότητα και έφυγε με αποτέλεσμα, κάτι που λίγες ομάδες έχουν καταφέρει φέτος στο συγκεκριμένο γήπεδο και δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι σε αυτό.
Ο υπηρεσιακός τεχνικός, Όκα, κερδίζει όλο και περισσότερο την εκτίμηση όλων, το ξεκίνημά του με δύο ισοπαλίες με την Κόρδοβα εντός και με τη Ράσινγκ Σανταντέρ εκτός, δεν ήταν ιδανικό, ούτε όμως και άσχημο. Είναι σχεδόν δεδομένο πως δεν ψάχνει κάτι άλλο η διοίκηση, θα αλλάξει κάτι μόνο αν αρχίσουν να “στραβώνουν” πολύ τα αποτελέσματα.
Δεύτερο εντός με τον Όκα, στην ουσία όμως πρώτο είναι, στο προηγούμενο δεν είχε κάνει ούτε δύο προπονήσεις πριν καθίσει στον πάγκο για το ματς με την Κόρδοβα. Αυτή τη φορά έχει εύλογο διάστημα, έχει κάνει και κάποιες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού της, υπάρχει απαίτηση από τον κόσμο να έρθει η νίκη και να σταματήσει η ομάδα να είναι η χειρότερη εντός έδρας, έχοντας πάρει μόνο μία νίκη επί της Μάλαγα με 2-0 πριν από περίπου δύο μήνες.
Επιστρέφει ο βασικός αμυντικός, Μαρβέλ.
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 5 τελευταία, ηττήθηκε στα 3.
* G/G τα 7/9 τελευταία παιχνίδια της.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε με 0-2 από τη Βαλένθια εντός για το κύπελλο, από τα γκολ των Μπελτράν (4’) και Ράβα (48’).
Απέτυχε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στους αναπληρωματικούς της Βαλένθια, αγωνίστηκε και η ίδια με αρκετές αλλαγές. Πάλι δεν δικαιολογείται που έχασε τόσο εύκολα από την ανώτερη αλλά όχι και άτρωτη αντίπαλο, έδειξε πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση σε ένα ακόμα ματς.
Η εικόνα της στο πρωτάθλημα γενικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε με τον Μπόρχα Χιμένεθ έχει κάνει την “εκτίναξη” που περίμεναν όλοι, παραμένει πιο χαμηλά στη βαθμολογία συγκριτικά με τους στόχους που είχε θέσει. Τουλάχιστον όμως είναι ξανά κοντά στον μίνιμουμ στόχο που είχε τεθεί στην αρχή της σεζόν, βρίσκεται οριακά εκτός ζώνης των πλέι οφ μετά από ένα 2/2 με Ρεάλ Σοσιεδάδ Β’ εκτος και Γρανάδα εντός, με το ίδιο σκορ, 1-0.
Θέλει σίγουρα να φτάσει στο 3/3 στο “Μπουτάρκε”, όπου ο κόουτς της, Μπόρχα Χιμένεθ, έζησε τις σημαντικότερες μέχρι στιγμής μέρες του ως προπονητής, όταν ανέβασε τη Λεγανές στη Λα Λίγκα, τη σεζόν 2023/24. Ο κόουτς δεν έκρυψε πως έχει αισθήματα για την αντίπαλο, τόνισε όμως πως τώρα το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το διπλό, πάνω απ’ όλα για τον ίδιο του τον εαυτό και την καριέρα του ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την άνοδο, όντας τρομερά φιλόδοξος.
Κανονικά διαθέσιμοι οι Ζελαμπέρ και Ντουμπασέν, οι πιο επιδραστικοί παίκτες της ομάδας επιθετικά, αλλά και γενικότερα.
Στατιστικά
* Under 2,5 τα 7 τελευταία παιχνίδια της.
* N/G & under 2,5 τα 3 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.