* 8η αγωνιστική.
* Η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ κέρδισε τα 4/5 τελευταία μεταξύ τους, μόνο 1 εκτός έδρας, την περσινή σεζόν, με 2-1.
* Η Γκενκ δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στις 5 τελευταίες αναμετρήσεις της, στις 4 το δέχτηκε πρώτη.
ΓΚΕΝΚ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 0-1 εντός από τη Σαρλερουά, στο εξ αναβολής, από το γκολ του Σιντλέ στο 16’.
Απέτυχε να πάρει ακόμα και βαθμό απέναντι στη Σαρλερουά εντός, στο μεσοβδόμαδο εξ αναβολής. Ήταν λιγότερο “φρέσκια” από την αντίπαλο, το γκολ που έψαξε νωρίς στο παιχνίδι δεν ήρθε και όσο περνούσε η ώρα, η ίδια έχανε μέτρα στο γήπεδο και η αντίπαλος κέρδιζε.
Λογικό να είναι κουρασμένη, την περασμένη Κυριακή έδωσε μεγάλη μάχη στις Βρυξέλλες με την Άντερλεχτ, με την οποία έμεινε στο 1-1, αγωνιζόμενη για μεγάλο διάστημα με παίκτη περισσότερο. Συνεχόμενα τα παιχνίδια που έχει να δώσει, ακολουθεί η πρεμιέρα στη league phase του Γιουρόπα Λιγκ με την Ρέιντζερς στη Σκωτία, την ερχόμενη Πέμπτη.
“Είναι ασυνήθιστο για μας να δημιουργούμε τόσο λίγες φάσεις” είπαν Σμετς και Χροσόφσκι στις δηλώσεις του, περισσότερο αυτοκριτική ήταν κατά πάσα πιθανότητα, παρά αιχμές για τον κόουτς Φινκ, ο οποίος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των παικτών του. Ο Γερμανός είναι αναγκασμένος να σκεφτεί το ροτέισον, έστω και σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα, όπως αυτό με την Ουνιόν, οι βασικοί του εκτός των άλλων δεν είναι σε καλό “φεγγάρι”.
Στατιστικά
* G/G τα 7/8 τελευταία παιχνίδια της, έσπασε σερί στο πιο πρόσφατο.
* Τρέχει μίνι σερί με 2 under 2,5, μετά από 5 συνεχόμενα over 2,5.
ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝΤ ΖΙΛΟΥΑΖ
Προηγούμενο ματς: Ιστορική νίκη με 3-1 εκτός έδρας επί της PSV Αϊντχόφεν για το Τσάμπιονς Λιγκ, με τα γκολ των Νταβίντ (9’ πεν.), Ελ Χατζ (39’) και Μακάλιστερ (81’), οι αντίπαλοι μείωσαν στο 90’ με τον Φαν Μπόμελ.
Ιστορική πρώτη νίκη στην πρώτη της παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα μιας ομάδας που έχει πολλαπλάσια εμπειρία. Στο μόνο που υστερούσε ωστόσο ήταν ο συγκεκριμένος τομέας, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν πολύ καλύτερη και κυρίως αποτελεσματική.
Αποτελεσματική δεν ήταν στον ίδιο βαθμό στην Ντέντερ απέναντι στην αντίπαλο που είχε καινούργιο προπονητή, βρήκε όμως το γκολ που έψαχνε στο τέλος και ανέβηκε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, μετά την ήττα της Σεντ Τρούιντεν. Στην Γκενκ θα παίξει για τη νίκη όπως πάντα, δείχνει να έχει τις αντοχές να τη διεκδικήσει, δεν είναι σε χειρότερη κατάσταση από την αντίπαλο, η οποία επίσης είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, εξ αναβολής για το πρωτάθλημα.
Είναι τα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα ένας τομέας που πρέπει να προσπαθήσει λίγο παραπάνω, εντός έχει το απόλυτο, μακριά από το Ντούντεν Παρκ όμως μετράει 2-2-0 και οι δύο νίκες της ήταν με οριακή διαφορά. Εγχειρίστηκε και θα απουσιάσει για μήνες ο φορ Φουσεϊνί, ο επίσης επιθετικός, Μπουφάλ όμως, ήταν για πρώτη φορά στον πάγκο στο Αϊντχόφεν και δείχνει έτοιμος να επιστρέψει.
Στατιστικά
* Αήττητη στα 8 τελευταία, τρέχει σερί 3 νικών.
* Πέτυχε πρώτη γκολ στα 6/7 τελευταία, είχε προβάδισμα στο ημίχρονο στα 5.