*24η αγωνιστική
*Στον Α’ γύρο: Eξέλσιορ – Φορτούνα Σιτάρντ 1-0
*4/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με Over 2,5
*4/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με άσο στο πρώτο ημίχρονο
*Αήττητη παραμένει η Φορτούνα Σιτάρντ στα οκτώ πιο πρόσφατα εντός με αντίπαλο την Εξέλσιορ (5-3-0).
ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤΑΡΝΤ
Προηγούμενο ματς: Υπέστη βαριά ήττα με 4-1 από τον Άγιαξ εκτός έδρας, την προηγούμενη αγωνιστική. Δέχτηκε τρία γκολ μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους (7′, 14′, 24′), μείωσε με αυτογκόλ στο 45′, αλλά το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 81′.
Δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική η Φορτούνα Σιτάρντ στο απαιτητικό εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τον Άγιαξ και γνώρισε βαριά ήττα με 4-1. Έδωσε έτσι συνέχεια στην εφιαλτική παράδοση στην έδρα του «Αίαντα», μη μπορώντας να δείξει το παραμικρό. Τα πράγματα κύλησαν άσχημα από το πρώτο μέρος, όπου ο αντίπαλος σκόραρε τρεις φορές και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη. Πεσμένος ο ρυθμός στην επανάληψη, δέχτηκε άλλο ένα στο ρελαντί.
Παραμένει σταθερά στην μέση της βαθμολογίας και η σεζόν για εκείνη προμηνύεται χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Δύσκολο μοιάζει το ενδεχόμενο να κινδυνέψει, αλλά εξίσου ζόρικο να προλάβει και τα πλέι οφ της Ευρώπης. Είναι αρκετά ασταθής και αυτό φαίνεται από την μόλις μια νίκη που έχει στα έξι τελευταία (1-2-3).
Σε πρόσφατες τοποθετήσεις του, ο τεχνικός Ντάνι Μπάους προειδοποίησε ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε «κατάσταση επιβίωσης» τα τελευταία χρόνια και ότι αν δεν υπάρξει μακροπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης αντί για βραχυπρόθεσμες λύσεις, η ομάδα κινδυνεύει να μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό στην Eredivisie.
Δεν προκύπτει κάποιο νεότερο αγωνιστικό πρόβλημα σε σχέση με το ματς με αντίπαλο τον Άγιαξ. Απουσιάζουν σταθερά ορισμένοι μακροχρόνιοι τραυματίες, με τον Τούνγιτς (Μ) να δίνεται αμφίβολος εκ νέου.
Στατιστικά
*8/9 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με Over 2,5
*Δέχεται πρώτη γκολ στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της
ΕΞΕΛΣΙΟΡ
Προηγούμενο ματς: Hττήθηκε με 1-2 από την Άλκμααρ εντός έδρας, την προηγούμενη αγωνιστική. Παρότι πήρε κεφάλι στο σκορ στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου (45+1′), υπέστη ολική ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (90+2′, 90+6′).
Όλα έδειχναν πως η Εξέλσιορ θα πετύχει άλλη μια μεγάλη νίκη την φετινή σεζόν απέναντι στην Άλκμααρ. Ωστόσο, όχι μόνο δεν κράτησε το προβάδισμά της στις καθυστερήσεις, αλλά υπέστη και ολική ανατροπή. Μεγάλο το σοκ για την ομάδα του Ρότερνταμ, που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση απέναντι σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο, αλλά πλήρωσε στο τέλος ορισμένες στιγμές αδυναμίας που για κακή της τύχη, ήρθαν μαζεμένες στην άμυνα.
Παρά την ήττα και το γεγονός πως μπήκε τέλος σε ένα αήττητο πέντε αγώνων (1-4-0), η Εξέλσιορ παραμένει ασφαλής και σε καλή απόσταση από την ζώνη (+7). Παίζει σταθερά καλά το τελευταίο διάστημα και έχει γίνει πιο ουσιαστική σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
«Τώρα έχουμε μπροστά μας τη Φορτούνα Σιτάρντ. Είναι μια ομάδα με τους ίδιους βαθμούς με εμάς και ξέρουμε ότι είναι ένας κομβικός αγώνας για τη συνέχεια. Είμαι χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου έως το 2027, γιατί πιστεύω σε αυτό το πρότζεκτ και θέλω να βοηθήσω την Εξέλσιορ να εδραιωθεί στην Eredivisie», υπογράμμισε ο κόουτς Ντε Ούιλ, που ανανέωσε για έναν χρόνο το συμβόλαιό του.
Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, πέραν του τραυματία Ακουγιόμπι, που συνιστά μακροχρόνιο πρόβλημα. Κάρτες συμπλήρωσε ο βασικός δεξιός μπακ Μπρόνκχορστ και θα απουσιάσει.
Στατιστικά
*6/8 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με goal/goal
*4/5 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με Under 2,5