* 1η αγωνιστική.
* Under 2,5 τα 7/8 τελευταία μεταξύ τους, τα 6 με N/G.
* Under 1,5 οι 4 τελευταίες αναμετρήσεις τους με γηπεδούχο τη Βαλένθια.
* Επίσημο ντεμπούτο για τον Σέρχιο Φρανθίσκο στον πάγκο της Ρεάλ Σοσιεδάδ.
▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Ισπανίας σήμερα!
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 3-0 την Τορίνο σε φιλικό, με τα γκολ των Χάβι Γκέρα (21’, 59’) και Ριόχα (43’).
Για μισή σεζόν πέρυσι ήταν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Την ανέλαβε ο Κάρλος Κορμπεράν, έγιναν και κάποιες πολύ σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ και έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει και ευρωπαϊκό “εισιτήριο”, θεωρητικά έστω.
Και πέρυσι είχε ξεκινήσει με στόχο να είναι ανταγωνιστική, δεν της βγήκε όμως σε καμία περίπτωση και δεν ευθυνόταν ο Ρουμπέν Μπαράχα, ασχέτως αν χρεώθηκε τα πάντα. Η βασική υπεύθυνη ήταν η διοίκηση, η οποία παραμένει ίδια στην ουσία, με τον γιο του ιδιοκτήτη Πίτερ Λιμ, να έχει αναλάβει τη θέση του προέδρου.
Το αγωνιστικό είναι σε δεύτερη μοίρα, για τους Λιμ το βασικό είναι να τελειώσουν μετά από χρόνια στασιμότητας το νέο “Μεστάγια”, τα έργα ανοικοδόμησης του οποίου “ξεπάγωσαν”. Αναμενόμενο ήταν να μην προχωρήσει μεγάλες μεταγραφές, όμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ενισχύθηκε καθόλου, Ράβα, Κοπέτε και Ντανζούμα είναι παίκτες που μπορούν να προσφέρουν. Μοναδικό “αγκάθι” το ενδιαφέρον για βασικούς της, οι Μαμαρντασβίλι και Μοσκέρα θα λείψουν αλλά αντικαταστάθηκαν από Αγιρεθάμπαλα και Κοπέτε, υπάρχει όμως μεγάλος κίνδυνος να πώλησης του χαφ Χάβι Γκέρα, για τον οποίο ενδιαφέρεται πλήθος μεγάλων συλλόγων και αν αποχωρήσει θα αφήσει ένα κενό στο κέντρο, που θα είναι δύσκολο να αναπληρωθεί σε σύντομο διάστημα.
Το φιλικό με την Τορίνο ήταν το μόνο που κέρδισε, τα άλλα είχαν απολογισμό 2-0-2, τα περισσότερα όμως ήταν δυνατά τεστ. Στο “Μεστάγια”, με τη βοήθεια του κόσμου που για μια ακόμα σεζόν βάζει στην άκρη την απέχθειά του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή την οικογένεια Λιμ, θέλει να μπει με νίκη, το χρειάζεται για να μην έχει και τα… περσινά. Τραυματίας από την περσινή σεζόν ο μπακ Κορέια.
Στατιστικά
* Under 2,5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της.
* N/G τα 4/5 τελευταία επίσημα εντός έδρας ματς της.
ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Προηγούμενο ματς: Ισόπαλη χωρίς γκολ σε φιλικό με την αγγλική Μπόρνμουθ.
Ο πήχης την περσινή σεζόν μπήκε πολύ ψηλά από διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα και η απογοήτευση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού δεν κατάφερε καν να βγει στην Ευρώπη. Οι επιπτώσεις αυτής της πορείας ήταν ακόμα χειρότερες, ο κόουτς Ιμανόλ Αλγουαθίλ κατάλαβε πως έκλεισε ο κύκλος του, μαζί του αποχώρησε και ο αρχηγός, Μαρτίν Θουβιμέντι που πήγε να βρει τον πρώην συμπαίκτη του στους Βάσκους, Μίκελ Μερίνο.
Νέο πλάνο στα “σκαριά” από τη διοίκηση, η οποία εμπιστεύτηκε τον Σέρχιο Φρανθίσκο, τεχνικό της δεύτερης ομάδας. Ο Φρανθίσκο πέρασε από όλες τις ομάδες της ενώ πριν φτάσει να πάρει το “τιμόνι” της πρώτης, επανέφερε τη δεύτερη στη Σεγούντα Ντιβισιόν, όπου θα αγωνίζεται φέτος.
Το έργο του αυτή φορά μόνο εύκολο δεν θα είναι. Η απώλεια Θουβιμέντι ήταν η μοναδική, όμως το ρόστερ έχει μείνει με λιγοστές αξιόπιστες λύσεις, με έναν γκολκίπερ Ρεμίρο σε πτώση, ένας Μπράις Μέντεθ που έχει μείνει στάσιμος και έναν φορ Ογιαρθάμπαλ τρομερά επιρρεπή στους τραυματισμούς. Επιπλέον, ο εξτρέμ Κούμπο ακόμα δεν έχει οριστικοποιήσει την παραμονή του, υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται και η τιμή του απαγορευτική δεν είναι.
Το πιο ικανοποιητικό για τον νέο τεχνικό ήταν η ομάδα του στα φιλικά, τα οποία ήταν σχεδόν όλα δυνατά, το 3-2-1 έδειξε πως δεν θα του πάρει τόσο πολύ χρόνο να “δέσει” την ομάδα του, κάτι που οφείλεται σίγουρα και στις μικρές αλλαγές στο ρόστερ. Αμφίβολος ο μέσος Γκοροτσατέγι που πέρυσι άφησε άριστες εντυπώσεις στη Σεγούντα με τη Μιραντές.
Στατιστικά
* Αήττητη στα 4 τελευταία, ισόπαλη στα 2 πιο πρόσφατα.
* Under 2,5 τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της.