* 6η αγωνιστική
* Δεν έχουν συναντηθεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο παρελθόν.
* Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει συναντηθεί στο παρελθόν με ομάδα από τη Σλοβακία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Δείτε τα Προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα 11/12.
* Η Σλόβαν Μπρατισλάβα έχει εντελώς αρνητική προϊστορία με ισπανικές ομάδες, μετράει 1-2-5, δεν έχει νίκη στην Ισπανία έχοντας απολογισμό 0-2-2.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ισπανία)
Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 4-3 τη Σεβίλλη εντός για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε με τον Ντε Πολ (10’), δέχτηκε τρία γκολ από Λουκεμπάκιο (12’), Ρομέρο (32’) και Χουάνλου Σάντσεθ (57’), το γύρισε με Γκριζμάν (62’, 90’+4) και Λίνο (79’).
Εκπληκτικό παιχνίδι στο “Μετροπολιτάνο”, βοήθησε πολύ και το ανοιχτό στυλ της Σεβίλλης, στα όρια της αφέλειας, δεν ήξερε να αμυνθεί κλείνοντας χώρους και αυτό της κόστισε την ανατροπή του 3-1 για εκείνη, σε 4-3 για τους “ροχιμπλάνκος”. Δημιούργησαν όμως και οι παίκτες του Σιμεόνε τέτοιες συνθήκες πίεσης που οι “σεβιγιάνοι” δεν μπορούσαν καν να διώξουν την μπάλα μακριά από την περιοχή τους, ήταν εντυπωσιακό πόσο πολύ πίστευαν στην ανατροπή, ακόμα και μετά το 1-3 των φιλοξενουμένων.
Πιο δυναμικά από ποτέ άλλοτε φέτος στη μάχη για το πρωτάθλημα, στο -1 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κυρίως στο -3 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, με ματς λιγότερο από τους “μπλαουγκράνα”. Στο πρωτάθλημα είναι εντός στόχου, στο Τσάμπιονς Λιγκ πάλι όχι, διότι ήθελε να διεκδικήσει θέση στην οκτάδα. Προς το παρόν δεν το κάνει, όμως με το 2/2 εκτός κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 στις καθυστερήσεις και απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, την οποία διέλυσε με 6-0, την έβαλε σε τροχιά ξανά και κυρίως την εδραίωσε στην πρώτη 24αδα που σημαίνει παρουσία στα νοκ άουτ για τους “16”.
Η Σλόβαν είναι πολύ βατός αντίπαλος, ο θεωρητικά πιο εύκολος από αυτά τα οκτώ παιχνίδια της league phase που της έτυχαν, λίγο σοβαρή πρέπει να είναι για να πάρει τη νίκη και να φτάσει σε διψήφιο αριθμό βαθμών. Ωστόσο με τη φόρμα που έχει και την ευκολία που σκοράρει, έχει κάθε λόγο να ψάξει και μεγάλο σκορ, διότι η διαφορά τερμάτων είναι βέβαιο πως θα παίξει στο τέλος σημαντικό ρόλο, όσον αφορά την τελική της κατάταξη.
“Είναι απαραίτητο να λειτουργήσουμε έξυπνα στο παιχνίδι και ανάλογα με το πώς θα πάει αυτό, να προσαρμόσουμε την προσέγγισή μας” δήλωσε ο Σιμεόνε σε ερώτηση αν η ομάδα του θα μπει στο γήπεδο για μια ευρεία σε σκορ νίκη. Ροτέισον ετοιμάζει ο Αργεντινός τεχνικός, Λίνο, Μολίνα, Κόκε, αλλά και ο στόπερ Λε Νορμάν που χρειάζεται αγωνιστικό ρυθμό, θέτουν όλοι πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα.
Στατιστικά
* Ηττήθηκε από τη Λιλ στο τελευταίο εντός με 1-3, αποτέλεσμα το οποίο έσπασε σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα (7-4-0). Οι 5/7 νίκες της ήταν με ένα γκολ διαφορά.
* Τρέχει σερί 9 νικών, μόνο οι 3 από αυτές ήταν εντός έδρας.
* Over 2,5 τα 5 τελευταία παιχνίδια της, τα 3 με G/G.
ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (Σλοβακία)
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-1 από τη Ζίλινα εκτός για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε η αντίπαλος με τον Μπιλ (47’), ισοφάρισε με τον Μπλάκμαν στο 55’, δέχτηκε δεύτερο τέρμα από τον Μπάρι στις καθυστερήσεις.
Ηττήθηκε στη μονομαχία κορυφής από τη Ζίλινα και της επέτρεψε να την πλησιάσει μόλις στον ένα βαθμό στον πίνακα της Νικέ Λίγκα. Η συγκεκριμένη ήταν μόλις η δεύτερή της ήττα στο πρωτάθλημα, αλλά και δεύτερη από την ίδια ομάδα, κόντρα στη Ζιλίνα φέτος στην κανονική διάρκεια δεν πήρε ούτε βαθμό σε δύο παιχνίδια, πέτυχε μόλις ένα γκολ και δέχτηκε έξι! Κατά τ’ άλλα πρώτη στη βαθμολογία είναι και αν όλα κυλήσουν ομαλά εκεί θα τερματίσει στην κανονική διάρκεια, εκτός αν πετάξει κι άλλους βαθμούς η ίδια και κάνει το απόλυτο η Ζίλινα.
Εντελώς διαφορετική η εικόνα της και φυσικά και η βαθμολογική της κατάσταση στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί βρίσκεται στις πρώτες θέσεις από το τέλος, χωρίς βαθμό, μαζί με Γιούνγκ Μπόις και Λειψία. Τουλάχιστον γλιτώνει την τελευταία θέση έχοντας ελαφρώς καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Ελβετούς, -14 έχει η ίδια, -15 η Γιούνγκ Μπόις.
Αυτό προσπαθεί πια να κάνει, να μη βγει τελευταία. Μόνο μαθηματικά έχει ελπίδες για την 24αδα και καθόλου ρεαλιστικές, είναι από τις χειρότερες ομάδες και απέδειξε ξεκάθαρα πως δεν είχε θέση από την αρχή σε αυτή τη διοργάνωση. Στο τελευταίο πάντως κόντρα στη Μίλαν πάλεψε να πάρει κάτι, δεν τα κατάφερε τελικά και ηττήθηκε με 2-3, διαφορά η οποία ήταν για πρώτη φορά κάτω των δύο γκολ στη φετινή διοργάνωση.
Στη Μαδρίτη δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά περισσότερα από μια αξιοπρεπή εμφάνιση και μια παρόμοια ήττα με εκείνη απέναντι στη Μίλαν. “Είναι τιμή να βρισκόμαστε εδώ και να παίζουμε με την Ατλέτικο Μαδρίτης, θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε με τιμή και αξιοπρέπεια” δήλωσε ο κόουτς, Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος έβαλε τον Γκριζμάν στην ίδια κατηγορία με τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο από πλευράς ποιότητας. Τιμωρημένος ο μέσος Τόλιτς, ο οποίος είναι ο μόνος που δεν ταξίδεψε με την αποστολή. Κανονικά οι υπόλοιποι αν και αναφέρονται κάποιοι βασικοί αόριστα, ως αμφίβολοι.
Στατιστικά
* Ήταν αήττητη στα τέσσερα εκτός που έδωσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στη league phase μετράει 2 συνεχόμενες ήττες από Σέλτικ με 5-1 και Τζιρόνα με 2-0.
* Over 2,5 τα 8/9 τελευταία παιχνίδια της, τα 7 με G/G.
* Δέχτηκε πρώτη γκολ στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.