ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ

Γνώρισε την πρώτη της φετινή ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές και μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδρασης, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, καθώς αφενός μεν το ρόστερ της, αφετέρου δε οι αποδόσεις των μπουκ, την χρίζουν ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό τη φετινή χρονιά. Το θετικότατο σερί της έλαβε τέλος στο εκτός έδρας παιχνίδι με Σουΐντον, από την οποία και γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0.

Μπορεί κάλλιστα να αισθάνεται αδικημένη από το αποτέλεσμα, καθώς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, απείλησε περισσότερες φορές και θα μπορούσε να έχει πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία από την αντίπαλό της. Δέχθηκε ένα πολύ… άνοστο γκολ στις αρχές του δεύτερου μέρους, όταν και πιάστηκε στον… ύπνο από την αντίπαλο της, αλλά στη συνέχεια έδειξε αντίδραση. Βγήκε μπροστά, έκανε φάσεις, αλλά είχε την ατυχία να βρίσκεται απέναντί της ένας τερματοφύλακας που βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα. Αυτό ήταν μόλις το πρώτο τέρμα που δέχεται τη φετινή χρονιά, ενώ κι αυτή από την πλευρά της δεν τα πάει και τόσο καλά στην επίθεση, καθώς έχει σημειώσει μόνο τρία, αλλά ως τώρα της ήταν αρκετά για να παίρνει τα αποτελέσματα που ήθελε.

Έχει γίνει, πάντως, «μανούλα» στα No Goal, επιβεβαιώνοντας άλλο ένα. Τα ρεπορτάζ τη θέλουν κοντά στον επιθετικό Πάτερσον, που εξακολουθεί να ψάχνει ομάδα, ενώ απέκτησε μεσοβδόμαδα τον στόπερ Χαρτ, με τη μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ. Τραυματίας παραμένει ο μπακ Κίκο, όπως και ο… απέναντι μπακ, Γέιτς. Στον αντίποδα, επιστρέφει ο βασικός επιθετικός Σεσίλια.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Σουΐντον.

Στατιστικό: Στα τελευταία 4 παιχνίδια πρωταθλήματος σημειώθηκαν Under 2,5 γκολ.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ

Το πάλεψε πραγματικά όσο μπορούσε να «πετάξει» εκτός διοργάνωσης την Μπρίστολ Σίτι και να συνεχίσει αυτή στο Λιγκ Καπ, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια, δεν άντεξε από θέμα κούρασης και γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό με 2-1 στην παράτας. Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει απογοήτευση για τον αποκλεισμό, αλλά και αισιοδοξία για τη συνέχεια, καθώς η εμφάνιση όπλισε τους πάντες με αισιοδοξία.

Στο πρωτάθλημα, από την άλλη, συνεχίζει τη φρενήρη πορεία της, διαλύοντας αυτή τη φορά εντός έδρας, την Τζίλιγχαμ με σκορ 5-0. Η εμφάνισή της ήταν πραγματικά «χάρμα ιδέσθαι» απέναντι σε μια ομάδα που αδυνατούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό και την απόδοσή της και ήταν ήδη πίσω στο σκορ με 3-0 στη λήξη του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατέβασε ιδιαίτερα ταχύτητα, πέτυχε άλλα δύο γκολ, ενώ πολύ εύκολα, αν ήθελε θα μπορούσε να διευρύνει κι άλλο το σκορ.

Της έφτανε, όμως, αφού παραμένει κοντά στην κορυφή, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη Μπόλτον, μετρώντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Παραμένει εκτός ο βασικότατος φορ Μάντεν, ενώ αμφίβολοι δίνονται ο μέσος Νες και οι μεσοεπιθετικοί Ουΐλιαμς και Μάντομ.

Προηγούμενο ματς: Ευρεία εντός έδρας νίκη με 5-0 απέναντι στη Τζίλιγχαμ.

Στατιστικό: Σκόραρε τουλάχιστον 2 γκολ στα τελευταία 8/9 παιχνίδια πρωταθλήματος.