*Μονός τελικός του Σούπερ Καπ, θα διεξαχθεί στο «Parc des Princes». Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

*Στο πρωτάθλημα: Τουλούζ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1.

*Πολυνίκης του Σούπερ Καπ η Παρί Σεν Ζερμέν, μετρά 11 κατακτήσεις σε 16 παρουσίες στον τελικό, τελευταία εκ των οποίων το 2022. Μόλις μια παρουσία σε τελικό μετρά η Τουλούζ, το 1957.

*Εφτά νίκες μετρά η Παρί Σεν Ζερμέν στα τελευταία 10 ματς κόντρα στην Τουλούζ (7-2-1), αήττητη στα τελευταία εννέα.

*Έρχονται από 6/10 μεταξύ τους Under 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Προηγούμενο ματς: Eντός έδρας επικράτηση 3-1 επί της Μετς. Το 1-0 ο Βιτίνια στο 49’, το 2-0 ήρθε στο 60’ απ’ τον Εμπαπέ. Μείωσε ο Ουντόλ στο 72’, το 3-1 ήρθε στο 83’ απ’ τον Εμπαπέ.

Έκλεισε το έτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επικράτησε της Μετς 3-1 εντός έδρας στις 20/12. Κακή στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε ρυθμό και ήταν προβλέψιμη, η Μετς κρατούσε το «μηδέν» χωρίς να κοπιάσει. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, κυκλοφόρησε την μπάλα πολύ πιο γρήγορα και βρήκε τις λύσεις. Σκόραρε δύο φορές μέχρι το 60’, η Μετς μείωσε από στατική φάση, αλλά στο 83’ όλα τελείωσαν με το τρίτο γκολ της Παρί.

Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο σερί ισοπαλίες κόντρα σε Λιλ (1-1 εκτός) και Ντόρτμουντ (1-1 εντός), πήρε εννέα νίκες στα τελευταία δέκα ματς πρωταθλήματος. Ανέβηκε στους 40 πόντους και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, στο +5 απ’ τη Νις και στο +7 απ’ τη Μονακό, στο +9 απ’ την Μπρεστ.

Υπάρχει πάντα στην επικαιρότητα το θέμα του Εμπαπέ, ο οποίος δεν έχει υπογράψει ανανέωση συμβολαίου και πλέον έχει το δικαίωμα να συζητήσει και να συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα. Ρωτήθηκε σχετικά ο Λουίς Ενρίκε και επεσήμανε χθες: «Πώς θα το χειριστώ; Όπως έκανα πάντα μέχρι τώρα. Αυτό δεν είναι ένα θέμα που εξαρτάται από εμένα, δεν είμαι το άτομο που πρέπει να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση».

Όσο για το Σούπερ Καπ, ο Ισπανός προπονητής είπε: «Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα πιθανά τρόπαια. Θα ήταν ο καρπός της δουλειάς που έκανε πέρυσι ο Γκαλτιέ και το επιτελείο του. Θα ήθελα πολύ να μπορούμε να παίζουμε για ένα τρόπαιο κάθε εβδομάδα. Το κίνητρο για έναν τελικό είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος. Είμαστε ενθουσιασμένοι». Διαθέσιμοι για τελευταία φορά πριν φύγουν σε Κόπα Άφρικα και Ασιατικό Κύπελλο οι Χακίμι και Λι αντίστοιχα.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 6/10 Over 2.5 σ’ όλες τις διοργανώσεις.

*Έρχεται από τέσσερα σερί G/G ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΟΥΛΟΥΖ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 1-2 κόντρα στη Μονακό. Ο Μαγκρί το 1-0 στο 5’, ισοφάρισε ο Μπεν Γεντέρ στο 26’, το 1-2 ήρθε με πέναλτι του ίδιου παίκτη στο 44’. Με δέκα παίκτες απ’ το 51’ η Μονακό λόγω αποβολής του Γκολόβιν.

Μεγάλη η πρόκληση για την Τουλούζ απόψε, που έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη ένα τρόπαιο, μετά το Κύπελλο της περσινής σεζόν. Δεν κατάφερε να κλείσει το 2023 με θετικό αποτέλεσμα, ηττήθηκε εντός έδρας απ’ τη Μονακό, σε ματς που το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό. Μπήκε δυνατά, προηγήθηκε νωρίς, αλλά στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους έκανε πολλά λάθη στην άμυνα. «Χάρισε» το 1-1 στη Μονακό, ενώ από αργή αντίδραση ήρθε το πέναλτι στο 44’ για το 1-2. Οι Μονεγάσκοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 51’, ωστόσο η Τουλούζ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις, οι φάσεις που έβγαλε ήταν λίγες.

Ακόμη ένα ματς που δεν κερδίζει, ήταν η δέκατη διαδοχική αγωνιστική χωρίς νίκη (0-5-5), σκόραρε στα 6/10 απ’ αυτή τη σειρά αγώνων. Έμεινε στους 14 πόντους και παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, είναι 16η και η απόσταση της απ’ τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού είναι μόλις στους δύο πόντους. «Έχουμε τις πιθανότητες μας, δεν είναι αδύνατη η αποστολή μας. Αν ήταν έτσι, δε θα ερχόμασταν καν. Σίγουρα είναι πολύπλοκο να παίζεις με την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά είναι τελικός, ένα πολύ σημαντικό ματς για τον σύλλογο, θα τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε», είπε ο κόουτς Μαρτίνεθ.

Επιστρέφει ο Σιέρο (Μέσος, 15), εκτός οι Ντεσλέ, Αμπουκλάλ και Σμιντ, ο Μαρτίνεθ αναμένεται να παρατάξει σχήμα με τρεις χαφ, έτσι ώστε να περιορίσει όσο περισσότερο μπορεί τον πιο ποιοτικό αντίπαλο.

ΤΟΥΛΟΥΖ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 6/10 2-3 Goal σ’ όλες τις διοργανώσεις.

*Έρχεται από 3/4 Over 2.5 σ’ όλες τις διοργανώσεις.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΤΟΥΛΟΥΖ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ