Προγνωστικά Μπάσκετ (30/05): Το απειλητικό Περιστέρι

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
σκουντης προγνωστικα 081122

5126.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (19:15, ΕΡΤ 3)

H σειρά έφτασε στον 5ο αγώνα, όπου ο νικητής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Περιστέρι θα πάει στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που πέρασε εύκολα 3-0 τον ΠΑΟΚ.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Πρόκειται το δίχως άλλο ήδη για επιτυχία για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη που έδειξε ότι αυτόν τον Παναθηναϊκό τον «έχει». Τον κέρδισε τρεις φορές φέτος, μία στην κανονική περίοδο, και δύο στα πλέιοφς, με τελευταία νίκη το Σάββατο, όπου επικράτησε με 76-71 με κορυφαίο τον Φρανσίσκο, που είχε 24 πόντους με 5/5 τρίποντα, αλλά βοήθησε πολύ και ο Ραντάνοφ με 15 και ο Μπίλαν με 14 και 8 ριμπάουντ.

Απ’ τον κάκιστο πάλι Παναθηναϊκό ο Γκριγκόνις είχε 20 πόντους, ενώ ο Χρήστος Σερέλης μετά τη νέα ήττα τόνισε πως: «η σειρά αυτή είναι όπως όλη η χρονιά του Παναθηναϊκού», θέλοντας να δείξει τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας του.

Παναθηναϊκός – Περιστέρι στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πλέον είναι όμως απέναντι σε έναν πιθανό αποκλεισμό που θα είναι «μαύρη σελίδα» για την ομάδα του, που επί χρόνια παίζει και παίρνει ή χάνει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Έφτασε όμως στο σημείο η ομάδα τέτοιο, που ορισμένοι οπαδοί θέλουν να… χάσει, για να μη διασυρθεί, έτσι όπως παίζει, από τον «αιώνιο αντίπαλο». Το σερί θα πάει στο 16-0, λένε χαρακτηριστικά.

Οι δυο ομάδες, πάντως, θα παραταχθούν πλήρεις, ο ΠΑΟ έχει την έδρα και μαζί όμως και την πίεση, ενώ το Περιστέρι θα παίξει χωρίς άγχος, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μεταφέρει την πίεση στους «πράσινους».

Ο αγώνας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, οι δυο ομάδες δεν έχουν να κρύψουν τίποτα πλέον, οπότε περιμένουμε ντέρμπι, έτσι όπως παίζει ο ΠΑΟ, που βέβαια δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κέρδισε τα δύο ματς εντός, το πρώτο πολύ εύκολα με 101-57 και το δεύτερο με 79-70.

Θα πάμε με το χάντικαπ υπέρ του Περιστερίου, οπότε διπλό με +10,5, σε απόδοση 1.95, που βρίσκουμε στη Stoiximan, ενώ οι πιο απαιτητικοί μπορούν να δουν τον άσο με το under σε απόδοση 2,12 στην ίδια εταιρία.

Παναθηναϊκός – Περιστέρι στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μας αρέσουν, ατομικά, οι 19+ πόντοι του Φρανσίσκο (3,45), τα 7+ ριμπάουντ του Πονίτκα (3,30) και τα δύο εύστοχα τρίποντα του… Παπαγιάννη (6,00).


5052.ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ (18:00)

Δεύτερος αγώνας της προημιτελικής φάσης των πλειοφς στο τουρκικό πρωτάθλημα, με την Τουρκ Τέλεκομ να προηγείται με 1-0 νίκες, μετά το 94-85 του πρώτου αγώνα στην Άγκυρα. Η σειρά μεταφέρεται στην Πόλη, όπου η Γαλατά φιλοδοξεί να ισοφαρίσει, αλλά κάτι τέτοιο απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Ερντέμ Τσαν, η οποία μοιάζει ασταμάτητη όλη τη χρονιά.

Στον πρώτο αγώνα ο Τζέριαν Γκραντ, γνωστός απ’ το πέρασμά του απ’ τον Προμηθέα, ήταν εκπληκτικός με 28 πόντους και 6/8 τρίποντα, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του MVP του EuroCup, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκ έχασε στην Ισπανία από τη Γκραν Κανάρια.

Γαλατασαράι – Τουρκ Τέλεκομ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μαζί του οι Σέστινα με 14 και Μπουτέιγ με 13. Δεν έφτασαν οι 21 πόντοι του Ένις για τη Γαλατά, που πάλεψε στον πρώτο αγώνα, αλλά δεν είχε λύσεις μέχρι τέλους για να αντέξει στην ορμή των τότε γηπεδούχων.

Σήμερα η Τουρκ και πάλι είναι το φαβορί, αλλά προφανώς και οι γηπεδούχοι θα πιέσουν περισσότερο και θα είναι πιο ανταγωνιστικοί. Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε ότι είναι ανώτερη σαν ομάδα και θα την πιστέψουμε και πάλι, γι’ αυτό θα πάμε στο διπλό με over 165,5 σε απόδοση 2,85, που βρίσκουμε στη Stoiximan, προσδοκώντας από τους γηπεδούχους να είναι καλοί στην επίθεση…


5069.ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ – ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (20:30)

Η σειρά πάει στην Προύσα μετά το 1-0 της Καρσίγιακα, που ήρθε με επεισοδιακό τρόπο, αφού η Μπούρσασπορ έφτασε στην «πηγή» για το μεγάλο διπλό, αλλά έχασε στην παράταση με 91-83 (80-80 η κανονική διάρκεια).

Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρίποντο ελεύθερο κιόλας, και στην παράταση «μίλησε» ο ΜακΚόλουμ που πήρε πρωτοβουλίες και «καθάρισε» το ματς με προσωπικά καλάθια. Πέτυχε συνολικά 25 πόντους με… 11/16 βολές, ενώ δεν έφτασαν οι 22 πόντοι του Σαϊμπίρ για την Μπούρσα που έδειξε, πάντως, ψυχικά αποθέματα.

Μπούρσασπορ – Καρσίγιακα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχανε με διαφορές 8-10 πόντων σε όλον τον αγώνα και το «γύρισε» στο 4ο δεκάλεπτο, μέσα σε μια «καυτή» έδρα, όπως αυτή που έχει η Καρσίγιακα. Ο πρώτος αγώνας μας προϊδεάζει για μια παρόμοια «μάχη» και σήμερα, όπου επίσης η Μπούρσα έχει «καυτή» έδρα.

Η Καρσίγιακα είναι μάλλον πιο «γεμάτη» σαν ομάδα, αλλά όταν ο αγώνας φτάνει στην ποιότητα ατόμων, τότε ποιος μπορεί να πει ότι παίκτες σαν τον Άντριους (πρώην ΠΑΟ) και τον Κλέμονς δεν μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις ευνοϊκές για την ομάδα τους.

Με βάση τα όσα είδαμε στον πρώτο αγώνα, αλλά και τον παράγοντα έδρα, πιστεύουμε ότι η Μπούρσα μπορεί να πάρει τη νίκη, για να ισοφαρίσει τη σειρά, γι’ αυτό και θα πάμε στον άσο με απόδοση 1.95, που βρίσκουμε στη Stoiximan, ενώ οι πιο απαιτητικοί μπορούν να πάνε στον άσο με το under 171,5 σε απόδοση 3,70, στην ίδια εταιρία…


5485.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΟΥΛΜ (21:30)

Ο «φονέας των γιγάντων» τείνει να γίνει η Ουλμ, που μετά τον αποκλεισμό της Άλμπα, με δύο εκτός έδρας νίκες, και σκορ 3-2 συνολικά, πάει να κάνει το ίδιο και με τη Μπάγερν. Η ομάδα του πρώην παίκτη του Άρη, Αντόν Γκαβέλ, κέρδισε μέσα στο Μόναχο με εκπληκτική εμφάνιση, επικρατώντας με 69-87!

Μάλιστα η Μπάγερν ήταν μπροστά με 50-44 στα μέσα στο τρίτου δεκαλέπτου και μετά την έπιασε «τρικυμία». Οι φιλοξενούμενοι έφευγαν στον αιφνιδιασμό, οι Νούνιες και Γιάγκο έβαζαν τρίποντα και η διαφορά «ξέφυγε» μέχρι το εμφατικό +18 που πανηγυρίστηκε και από αρκετούς φίλους της Ουλμ που ταξίδεψαν στο Μόναχο.

Μπάγερν Μονάχου – Ουλμ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ισπανός Νούνιεζ είχε 19 πόντους με 2/2 τρίποντα, ο Βραζιλιάνος Γιάγκο Ντος Σάντος είχε 18 με 4/6 τρίποντα και ο επίσης Βραζιλιάνος σέντερ, Καμπόκλο, είχε 17 με 12 ριμπάουντ. Από τη Μπάγερν προσπάθησε ο Ουίνστον με 13 πόντους, ενώ ο Ομπστ είχε 2/7 τρίποντα.

Παραμένουν εκτός οι Λούτσιτς, Χάντερ και Ρούμπιτ, ενώ δεν έπαιξε και ο Ουόλντεν λόω ίωσης, που όμως αναμένεται να παίξει σήμερα.

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο Ουλμ, ο αγώνας αναμένεται και πάλι συναρπαστικός, οι γηπεδούχοι έχουν πολύ καλή ψυχολογία, ενώ η Μπάγερν αναμένεται να αντιδράσει. Γι’ αυτό και θα πάμε στο να μη νικήσει κανείς με 6+ πόντους, σε απόδοση 2,55 που βρίσκουμε στη Stoiximan, περιμένοντας ντέρμπι μέχρι τέλους.

Στα ατομικά θα πάμε με τα 8+ ριμπάουντ του Καμπόκλο (2,55) και στα 4+ τρίποντα του Ομπστ (5,40), που σουτάρει πολύ και κάποια στιγμή πρέπει να τα βάλει…


5051.ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (22:00)

Η Μπανταλόνα με φοβερό τον Κάιλ Γκάι που είχε… 9 τρίποντα κατάφερε και «έσπασε» την έδρα της Μπασκόνια, μετά από έναν θεαματικό αγώνα, και πήρε το πλεονέκτημα έδρας, προηγούμενη με 1-0 νίκη και έχοντας πλέον, σήμερα, την ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Στη Fernando Buesa Arena οι «πράσινοι» κατάφεραν να αντέξουν μέχρι τέλους, όντες πολύ εύστοχοι στα τρίποντα (έβαλαν 15 στα 27, η Μπασκόνια 14, αλλά με 14/36), έχοντας κιόλας το προβάδισμα εξ αρχής στον αγώνα. Προηγήθηκαν 16-28 στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να κρατήσουν μια καλή διαφορά μέχρι τέλους.

Μπανταλόνα – Μπασκόνια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γκάι είχε 9 στα 16 τρίποντα, με φοβερή αυτοπεποίθηση στις επιλογές του, αλλά και 2/2 δίποντα και 5/5 βολές, για να φτάσει στους 36 πόντους! Αρωγός του ο Μπροζιάνσκι που πρόσθεσε 21 πόντους με… 4/4 τρίποντα.

Από τη Μπασκόνια που ίσως δεν περίμενε τέτοιο ξεκίνημα απ’ τη Μπανταλόνα και συνελήφθη «κοιμώμενη» ο Χάουαρντ είχε 28 πόντους με 6/13 τρίποντα, αλλά οι υπόλοιποι ήταν μέτριοι, ιδίως στην άμυνα.

Περιμένουμε ντέρμπι μέχρι τέλους, πιστεύουμε ότι η Μπασκόνια μπορεί να ισοφαρίσει, αλλά θα πάμε με το over 8,5 εύστοχα τρίποντα της Μπανταλόνα, σε απόδοση 2,06 που βρίσκουμε στη Stoiximan, σε μια σειρά που οι δυο ομάδες σουτάρουν πολύ από μακριά. Στα ατομικά θα πάμε με τον «killer» Γκάι, που σίγουρα θα σουτάρει πολύ και πάλι. Ας μη βάλει 9, ας βάλει 5 για να πάρουμε το 7,30 στην ίδια εταιρία…


5076.ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΝΤΕΡΘΟΝΑ ΤΟΡΤΟΝΑ (22:00, COSMOTE SPORT 7HD)

H Βίρτους πήρε το προβάδισμα στη σειρά με εύκολη νίκη για το 1-0 με 84-61 και κυριαρχία σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού επί της Τορτόνα, η οποία εδώ και καιρό είναι σε μέτρια κατάσταση, αν και ήταν τρίτη στην κανονική περίοδο.

Προφανώς και έχει πέσει ο ρυθμός της μετά από μια δυνατή σεζόν και τώρα απέναντι σε μια τόσο δυνατή ομάδα, όπως το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο, δεν της «βγαίνει» τίποτα.

Στο πρώτο βήμα της η Βίρτους ήταν αποφασισμένη εξ αρχής και είχε για πρώτους σκόρερ τους Μπελινέλι και Οτζελέγε με 15 πόντους, ενώ ο Χάκετ είχε 14 και ο Σενγκέλια 10.

Βίρτους Μπολόνια – Ντερθόνα Τορτόνα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Τορτόνα δεν «μπήκε» στον αγώνα, και το δείχνουν και οι αριθμοί της, όπου είχε 4/29 τρίποντα, 17/37 δίποντα και 15/22 βολές, μόλις 12 ασίστ. Μόνο ο Μάκιουρα ξεχώρισε με 20 πόντους (αλλά με 1/6 τρίποντα) και ο Σεβερίνι που είχε 14 πόντους.

Ο Σκαριόλο στις δηλώσεις του τόνισε πως περιμένει μια πολύ καλύτερη Τορτόνα στον δεύτερο αγώνα και αυτό δεν αποκλείεται να γίνει, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι και πάλι η Βίρτους θα νικήσει και με διαφορά.

Θα πάμε με τον άσο και το over 161.5 σε απόδοση 2.05 που προτείνει η Stoiximan, πιστεύοντας ότι και πάλι οι γηπεδούχοι θα σκοράρουν αρκετά. Ας το κάνουν και οι φιλοξενούμενοι… Στα ατομικά θα πάμε με τον Τζαϊτέ να βάλει πάνω από 13 πόντους, που πληρώνει 3,45 και τον Σενγκέλια να βάλει ένα τρίποντο για το 2,87…