Προγνωστικά Μπάσκετ (19/03): «Η μητέρα των μαχών»

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
προγνωστικα σκουντησ 130323

5281.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (15:45, ΕΡΤ 3)

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει σε επίπεδο που να λέμε ότι είναι το απόλυτα μεγάλο φαβορί σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς έχει 11-0 με τους «πράσινους» και η εικόνα του τον τελευταίο καιρό και πάλι καταδεικνύει ότι και σήμερα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης, ακόμη και εκτός έδρας, μέσα στο ΟΑΚΑ.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Ακόμη και με ένα Παναθηναϊκό ο οποίος προέρχεται από νίκη μέσα στη Βιλερμπάν για την Ευρωλίγκα, παρά το γεγονός ότι ήταν αδιάφορος. Παρ’ όλα αυτά περιμένουμε να γίνει ένα μεγάλο ντέρμπι, καθώς οι «πράσινοι» φαίνεται ότι έχουν συμμαζευτεί λίγο αγωνιστικά με την παρουσία του ρεαλιστική Σερέλη στον πάγκο, και μετά τα όσα έγιναν με τον Μπέικον.

Ακόμη και παρά την ήττα τους την προηγούμενη αγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ 81-73, μία ήττα η οποία τους αφαίρεσε κάθε ελπίδα, έστω μαθηματικά, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αφού έχουν τρεις ήττες κι ο Ολυμπιακός καμία.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα προέρχεται και από μεγάλη νίκη μέσα στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις με 72-74 με το καλάθι του Βεζένκοφ στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα με το Βούλγαρο να είναι φοβερός και πάλι, με 25 πόντους και 8 ριμπάουντ. Για το ελληνικό πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν σχετικά εύκολα τον Προμηθέα, την προηγούμενη αγωνιστική, με 89-77 και είναι μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία (φυσικά) με 17-0 στην κατάταξη.

Το γεγονός της απουσίας του Πονίτκα είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την «οικονομία» του αγώνα, ενώ είναι επίσης σημαντικό ότι επιστρέφει ο Κώστας Σλούκας, μετά από απουσία αρκετών αγώνων για την ομάδα του Ολυμπιακού. Η οποία πάντως δεν φάνηκε να την επηρεάζει και πολύ. Παρ’ όλα αυτά είναι ένας έμπειρος παίκτης ο οποίος μπορεί να δώσει πολλές λύσεις και στην οργάνωση και στο σκοράρισμα, ενώ για τον Παναθηναϊκό θα παίξει ο Γκριγκόνις, ο οποίος επιλέχθηκε στην τελική εξάδα των ξένων του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟ και πιθανόν και ο Ουόλτερς.

Η έδρα φυσικά πάντα παίζει ρόλο, αλλά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος σαν ομάδα, κατά γενική ομολογία! Παρ’ όλα αυτά εμείς θα ρισκάρουμε, σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, και θα ποντάρουμε ότι θα γίνει ένα ντέρμπι μέχρι τέλους. Γι’ αυτό και θα επιλέξουμε την επιλογή να μη νικήσει κανείς πάνω από 6 πόντους σε απόδοση 2,87 πού βρίσκουμε στη Stoiximan. Όσον αφορά στα ατομικά ειδικά στοιχήματα είναι ιντριγκαδόρικη η επιλογή να ευστοχήσει σε ένα τρίποντο ο Γιώργος Παπαγιάννης που πληρώνει 3,45 στην ίδια εταιρεία…


5274.ΠΑΟΚ – KΑΡΔΙΤΣΑ (17:00, ΕΡΤ 3)

O ΠΑΟΚ προέρχεται από μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, τη Δευτέρα, και υποδεχόμενος σήμερα την Καρδίτσα, που και αυτή προέρχεται από σημαντική νίκη, επί του Άρη, θέλει να «ντουμπλάρει» τις επιτυχίες. Αυτό θέλει όμως να κάνει και η ομάδα της Καρδίτσας που είναι δεδομένο ότι έχει βελτιωθεί και κυνηγά κι αυτή την παραμονή, έχοντας βέβαιο δύσκολο έργο ενώπιον της σήμερα.

Οι γηπεδούχοι με τον Φώτη Τακιανό στον πάγκο παίζουν «με άλλον αέρα» και μετά τον πρώτο αγώνα προσαρμογής με τον Προμηθέα, όπου έχασαν με διαφορά, έδειξαν με τον Παναθηναϊκό ότι κάτι αλλάζει. «Είναι θέμα νοοτροπίας» εξήγησε ο νέος κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά», που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και θα «ποντάρει» και πάλι στο ταλέντο των Χαντς, Ράιλι, Φράνκε, αλλά με «χαλινάρι».

Η Καρδίτσα, η οποία προέρχεται από τη νίκη στην παράταση επί του Άρη, ψάχνει άλλες δύο νίκες στους αγώνες με ΠΑΟΚ, Λαύριο(εντός), Ολυμπιακό και Ιωνικό (εντός), για να εξασφαλίσει την παραμονή της, με τον Αμερικανό Πριτζέτ στις δηλώσεις του να αναφέρει:

«Έρχεται ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να ανταγωνιστούμε τον ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Όλοι θυμόμαστε τον αγώνα του πρώτου γύρου. Χρειαζόμαστε ακόμη δύο νίκες και πρέπει να συνεχίσουμε ανάλογα».

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει μέσα στην Καρδίτσα με μεγάλη διαφορά (63-92). Πιστεύουμε ότι η ομάδα του Τακιανού έχει βελτιωθεί και θα πάρει τη νίκη, ίσως και εύκολα, οπότε θα πάμε με τον άσο και το over 154,5 σε απόδοση 2.18 που βρίσκουμε στη Bet365, με την ελπίδα ότι η Καρδίτσα θα μπορέσει να είναι καλή επιθετικά…


5280.ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (16:00)

Αγώνες με πολλές ιδιαιτερότητες αυτός ανάμεσα στον Kολοσσό και στον Απόλλωνα Πάτρας, καθώς οι γηπεδούχοι προέρχονται από συνεχείς ήττες, παρά το γεγονός ότι έχουν ένα καλό προφίλ αγωνιστικά. Έχουν πέντε σερί αρνητικά αποτελέσματα, ένα για το κύπελλο με τον Παναθηναϊκό 87-80 και 4 για το πρωτάθλημα, με τελευταία την ήττα από την ΑΕΚ 95-89 όπου και πάλι ήταν καλοί, ενώ θυμίζουμε ότι έχασαν και από τον Ολυμπιακό με 79-80, με καλάθι του Βεζένκοφ με τη λήξη του αγώνα πριν από δύο εβδομάδες.

Ιδιαιτερότητα έχει το παιχνίδι και για τον Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος «καίγεται» για την παραμονή, ο οποίος στις ισοβαθμίες αυτή τη στιγμή είναι τελευταίος στη βαθμολογία, με τέσσερις νίκες. Προέρχεται όμως από σημαντική νίκη την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην Πάτρα επί του Ιωνικού με 93-66, ενώ σήμερα θα προσπαθήσει για το καλύτερο, αφού αν κερδίσει προφανώς έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή, σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει τον Κολοσσό με 85-66. Σήμερα όμως προβάδισμα έχει η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, την οποία και θα εμπιστευτούμε στην επιλογή άσος και under 150,5 σε απόδοση 2,15, που βρίσκουμε στη Stoiximan, καθώς θεωρούμε ότι θα παιχτεί εκατέρωθεν δυνατή άμυνα και από τις δύο πλευρές και το βάρος του αποτελέσματος θα επηρεάσει κυρίως τους φιλοξενούμενους…


5900.ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΜΑΝΙΣΑ (12:00)

Άλλη μία περίπτωση όπου ο «Γολιάθ» έχει λίγες πιθανότητες να… χάσει από τον «Δαβίδ» όπως στην περίπτωσή μας η Τουρκ Τέλεκομ που υποδέχεται την Μανίσα και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Είναι μέχρι σήμερα δεύτερη στη βαθμολογία και «κυνηγάει» τη Φενερμπαχτσέ, η οποία κέρδισε χθες την Μπεσίκτας με 95-80 και θέλει σήμερα οπωσδήποτε τη νίκη για να τη φτάσει στο 18-3 ρεκόρ και στην πρώτη θέση.

Από την άλλη πλευρά η Μανίσα είναι στην 12η θέση με 8 νίκες και νιώθει λίγο καλύτερα σε σχέση με την παραμονή, αφού η προτελευταία Μπεσίκτας και η τελευταία Κόνιασπορ έχουν έξι. Προέρχεται από νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί της Γκαζιαντέπ με 69-65 και σίγουρα θα παλέψει σήμερα, όμως δεν είναι το φαβορί για να κάνει κάτι καλό, αν και είναι μπάσκετ και όλα γίνονται σε αυτό το άθλημα.

Η Τουρκ Τέλεκομ προέρχεται από ήττα την προηγούμενη αγωνιστική του Eurocup από την Γκραν Κανάρια με 89-79 στο ντέρμπι του ομίλου, όμως δεν αναμένεται να παρουσιαστεί και επηρεασμένη από αυτό το αποτέλεσμα…

Προβάδισμα στον άσο των γηπεδούχων και μαζί και στο over 159,5 με την ελπίδα ότι οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν το γνωστό τους ρυθμό επιθετικά και θα μπορέσουν να «επηρεάσουν» έτσι και τους φιλοξενούμενους, έτσι ώστε να σκοράρουν τουλάχιστον πάνω από 75 πόντους. Άσος και over 159,5 σε απόδοση 2,18 που τη βρίσκουμε στη Stoiximan, συμπερασματικά…


5264.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΜΙΤΕΛΝΤΟΙΤΣΕΡ (16:00)

Έχουν ένα κοινό σημείο οι δύο ομάδες που αναμετρώνται σήμερα για τη Μπουντεσλίγκα, καθώς έχασαν και οι δύο στον τελευταίο τους αγώνα από την… Άλμπα Βερολίνου! Η Μπάγερν έχασε για την Ευρωλίγκα, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αλλά πολύ σημαντικό για το γόητρο, με 75-76 και η Μιτελντόιτσερ έχασε για το πρωτάθλημα, την προηγούμενη αγωνιστική, πάλι από τους Βερολινέζους, με 77-87.

Προφανώς το αποτέλεσμα που επηρεάζει περισσότερο είναι αυτό της Μπάγερν, αλλά μόνο για τον ψυχολογικό τομέα, καθώς είναι γνωστό πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ντέρμπι και για τις δύο ομάδες. Παρ’ όλα αυτά οι Βαυαροί σήμερα θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, καθώς έχουν μείνει πίσω στην βαθμολογία, όσον αφορά την κορυφή του Γερμανικού πρωταθλήματος, αφού έχουν 16 νίκες και η προπορευόμενη Βόννη έχει 21 και η Άλμπα έχει 20.

Άρα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για την ομάδα του Τρίνκιερι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι στην 12η θέση με 9 νίκες και η προτελευταία Φρανκφούρτη έχει 5.

Έτσι είναι σχετικά άνετη για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ ίσως σκέφτεται και μακρινά την παρουσία στα πλέιοφς, μια και έχει τρεις νίκες απόσταση από την 8η Μπάμπεργκ.

Άσος και over η επιλογή μας για τον σημερινό αυτόν αγώνα με την πεποίθηση ότι η Μπάγερν θα τρέξει για να ξεσπάσει και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες, ενώ παράλληλα και η Μιτελντόιτσερ δεν είναι μία ομάδα η οποία μένει χαμηλά επιθετικά. Άρα άσος και over 163,5 σε απόδοση 2,02 πού βρίσκουμε στην Stoiximan


5893.ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ (19:00)

Σε «καλό φεγγάρι» είναι η Βαλένθια, η οποία υποδέχεται σήμερα τη Γρανάδα, καθώς προέρχεται από σημαντικές νίκες, τόσο για την Ευρωλίγκα, όσο για το Ισπανικό Πρωτάθλημα.

Για την Ευρωλίγκα κέρδισε πριν από λίγες μέρες την Φενερμπαχτσέ με 82-80 με follow του Γουέμπ, με τη λήξη του αγώνα, μετά από μεγάλο ντέρμπι, και για το πρωτάθλημα κέρδισε μέσα στην έδρα της Τζιρόνα 75-79 την προηγούμενη αγωνιστική.

Έτσι θα παραταχθεί σήμερα με καλή ψυχολογία, απέναντι σε μία Γρανάδα η οποία προέρχεται και αυτή από σημαντική νίκη επί της Γκραν Κανάρια την προηγούμενη αγωνιστική με 80-66. Οι γηπεδούχοι όμως έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία και παλεύουν για την παρουσία τους στα πλέιοφς, γι’ αυτό και είναι και για αυτούς απαραίτητη σήμερα η νίκη καθώς είναι όγδοοι με 12-10, τη στιγμή που η Γρανάδα είναι στη 15η θέση με 7-15 και αρχίζει και νιώθει και αυτή την πίεση για την αποφυγή του υποβιβασμού να μεγαλώνει. Κι αυτό γιατί η Μανρέσα και η Μπέτις έχουν πέντε νίκες.

Προφανώς και θα εμπιστευθούμε την έδρα και την ποιότητα των γηπεδούχων, οπότε πάμε με την νίκη της Βαλένθια μαζί με το over 166,5 σε απόδοση 2,02 που βρίσκουμε στη Stoiximan, με την πεποίθηση ότι όπως οι περισσότεροι ισπανικοί αγώνες, θα είναι σε γρήγορο τέμπο και θα μπορέσουν και οι φιλοξενούμενοι να ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό επιθετικά μέχρι τέλους…


5299.ΜΙΛΑΝΟ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (19:00)

Το μεγάλο ντέρμπι του ιταλικού πρωταθλήματος όπου το Μιλάνο ευρισκόμενο σε πολύ καλή κατάσταση υποδέχεται την επίσης καλή Βίρτους Μπολόνια, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας και έχοντας πλέον απόσταση από τους υπόλοιπους.

Αμφότερες έχουν 17-4 με το Μιλάνο να προηγείται στην ισοβαθμία μεταξύ τους, οπότε σήμερα αναμένεται να γίνει ένα μεγάλο ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα από τη Ρεάλ, στη Μαδρίτη, μετά από μεγάλη μάχη 91-87 για την Ευρωλίγκα, ενώ έχουν κερδίσει μέσα στην έδρα της Μπρίντιζι για το ιταλικό πρωτάθλημα, την προηγούμενη εβδομάδα, με μεγάλη διαφορά 79-98.

Κάτι παρόμοιο και για τη Βίρτους καθώς έχασε από τη Μονακό 81-68 για την Ευρωλίγκα, κέρδισε όμως την προηγούμενη αγωνιστική για το ιταλικό πρωτάθλημα τη Βενέτσια 68-83.  Στο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα το Μιλάνο είχε κερδίσει με μεγάλη διαφορά 74-96 για το πρωτάθλημα, ενώ για την Ευρωλίγκα η Βίρτους είχε κερδίσει πριν καιρό (τον Νοέμβριο) με 59-64.

Είναι προφανές ότι οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για το σημερινό αγώνα, και ότι αυτή τη στιγμή είναι σχετικά ισοδύναμες, όσον αφορά στην εικόνα, με το Μιλάνο να έχει ένα προβάδισμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Μεσίνα έχει 8 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια, ενώ η Βίρτους έχει 6 στα τελευταία 10 παιχνίδια, για αυτό και θα πάμε στην επιλογή να μη νικήσει κανείς πάνω από έξι πόντους σε απόδοση 2,80 που βρίσκομαι στην Βet365, με την πεποίθηση ότι είναι ένα ντέρμπι στα χαρτιά και θα γίνει και ντέρμπι μέσα στον αγωνιστικό χώρο!


5894.ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (19:30)

Πριν από δύο εβδομάδες η Μπασκόνια είχε κερδίσει, για την Ευρωλίγκα, την Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη με τετράποντο του Κοστέλο, με τη λήξη του αγώνα! Τώρα τα πράγματα είναι ίσως διαφορετικά, καθώς οι δύο ομάδες αναμετρώνται για το πρωτάθλημα, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από σημαντική νίκη επί του Μιλάνου με 91-87, για την Ευρωλίγκα και τους φιλοξενούμενους από ήττα μέσα στο Τελ Αβίβ, από τη Μακάμπι, με 93-79.

Παρ’ όλα αυτά είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στην πρώτη και στην τρίτη ομάδα του Ισπανικού πρωταθλήματος, και αυτό σημαίνει ότι θα δούμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, αρκεί η Μπασκόνια να μπορέσει να αντέξει μέχρι τέλους και η Ρεάλ να είναι στα γνωστά της στάνταρ.

Η «Βασίλισσα» είναι πρώτη στη βαθμολογία με 19-3 ρεκόρ και οι «Βάσκοι» ακολουθούν με 18-4, οπότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και για τους δύο στην προσπάθειά τους να πάρουν πλεονέκτημα έδρας στα επερχόμενα playoffs.

Για το ισπανικό πρωτάθλημα η Ρεάλ κέρδισε εύκολα την Μπιλμπάο με 86-65 πριν από μία εβδομάδα, ενώ η Μπασκόνια επίσης κέρδισε μέσα στην έδρα της Μπέτις με 71-83.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η Ρεάλ έπαιξε πάλι δύο αγώνες, αυτή την εβδομάδα, για την Ευρωλίγκα, καθώς έπαιξε και τον εξ αναβολής αγώνα με την Εφές, στον οποίο έχασε 90-89 και ίσως είναι πιθανόν πιο κουρασμένη σε σχέση με τους φιλοξενούμενους.

Παρ’ όλα αυτά θα πάμε με τον άσο της Ρεάλ μαζί με το over 168,5 σε απόδοση 2,45 που βρίσκουμε στη Stoiximan, με την πεποίθηση ότι οι δύο ομάδες θα μπορέσουν να ανεβάσουν το σκορ παίζοντας και πάλι το γνωστό τους γρήγορο μπάσκετ…