*Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Europa League. Θα ακολουθήσει επαναληπτικός στο γήπεδο της σημερινής φιλοξενούμενης. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

*Οι δύο ομάδες έπαιξαν και το 2018 για τον ίδιο θεσμό, αλλά στη φάση των ομίλων, με την Αρσεναλ να κερδίζει με 0-1 στο πρώτο παιχνίδι, ενώ έφεραν 0-0 στον επαναληπτικό.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

Προηγούμενο ματς: Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κέρδισε 0-1 εκτός έδρας την Πορτιμονένσε, σκοράροντας με τον Παουλίνιο στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης. Βέβαια θα μπορούσε να είχε προηγηθεί σε τρεις προηγούμενες περιπτώσεις, χάνοντας πέναλτι στο 41’, έχοντας δοκάρι στο 53’ και χαμένο τετ α τετ στο 74’! Αλλά μετά το τέρμα που σκόραρε, γλίτωσε την ισοφάριση σε μία-δύο περιπτώσεις από τον γκολκίπερ της.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέρασε και από το γήπεδο της Πορτιμονένσε, έστω και με το ισχνό 0-1, πετυχαίνοντας τέταρτη συνεχόμενη νίκη, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στους τρεις πιο πρόσφατους αγώνες της, ενώ δεν χάνει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πώς φέτος στην έδρα της έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια της, αυτό με την μισητή αντίπαλο της σημερινής της αντιπάλου, την Τότεναμ!

Η φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφού βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -5 από την τρίτη Μπράγκα, η οποία είναι στην τελευταία που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και στα προκριματικά του. Και είναι στο -7 από την δεύτερη θέση που στέλνει απευθείας στους ομίλους, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πώς θα παίξει σε κάποιο ευρωπαϊκό κύπελλο και τη νέα σεζόν.

Ο προπονητής της, Ρουμπέν Αμορίμ, χαρακτήρισε εξωπραγματική την φετινή Αρσεναλ, λέγοντας πώς θα χρειαστεί αρκετή τύχη η ομάδα του για να κερδίσει απόψε! Αλλά ξεκαθάρισε πώς μέχρι στιγμής έχουν σταθεί αρκετά άτυχοι και ίσως η «θεά» τύχη να τους χρωστάει κάτι και να περιμένει να τους το ξεπληρώσει σε αυτά τα παιχνίδια.

Απών λόγω τιμωρίας είναι ο μέσος Ουγκάρτε.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας Στατιστικά

*Εχει τρία σερί N/G

*Εχει 12/19 αγώνες με 2-3 γκολ εντός έδρας, 4/5 σε ευρωπαϊκά παιχνίδια

*Εχει 12/19 over 2,5 εντός έδρας, 2/5 σε ευρωπαϊκά παιχνίδια

*Εχει 13/19 N/G εντός έδρας, 3/5 σε ευρωπαϊκά παιχνίδια

Παίξε Νόμιμα στην Bwin (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΑΡΣΕΝΑΛ

Προηγούμενο ματς: Η Αρσεναλ κέρδισε 3-2 εντός έδρας την Μπόρνμουθ, αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2, με το πρώτο τέρμα να το δέχεται μόλις στο πρώτο λεπτό από τον Μπίλινγκ, ενώ ο Σενέσι στο 57’ την έβαλε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά. Κατάφερε όμως να μειώσει γρήγορα με τον Πάρτεϊ στο 62ο λεπτό, ισοφάρισε σύντομα με τον Γουάιτ στο 70’, παίρνοντας τη νίκη με τον Νέλσον στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Αρσεναλ κέρδισε 3-2 εντός έδρας την Μπόρνμουθ, με τρόπο που καταδεικνύει πώς μάλλον φέτος είναι η χρονιά της για να επιστρέψει στην κατάκτηση της Premier League! Δηλαδή με γκολ στο τέλος των καθυστερήσεων, μετά από ανατροπή και ενώ έχανε με 0-2 στο γήπεδό της! Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη της, έπειτα από την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι εντός έδρας. Και σε έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος, έχασε μόνο στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν, με πέντε νίκες.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι η πρωτοπόρος της Premier League, στο +5 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, διεκδικώντας τον τίτλο και με πολλές αξιώσεις μάλιστα. Και αρκετοί θεωρούν πώς η προσήλωση της στην κατάκτηση της Premier League ίσως να οδηγήσει τον Μικέλ Αρτέτα σε πιθανό ροτέισον.

Ο ίδιος ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πώς θα παρατάξει την ενδεκάδα που θεωρεί καλύτερη δυνατή για να κερδίσει το παιχνίδι, αλλά άφησε και ένα «παραθυράκι», λέγοντας πώς πάντα θέλουν να έχουν μία ομάδα ικανή να κερδίσει, αλλά δίνοντας τους και καλές πιθανότητες για να κερδίσουν και το επόμενο παιχνίδι!

Βέβαια στην επιθετική γραμμή τα πράγματα είναι δύσκολα και αποτελούν μονόδρομο, καθώς εκτός του Γκαμπριέλ Ζίσους που είναι τραυματίας εδώ και λίγο καιρό, χτύπησαν και οι Ενκέτια, Τροσάρντ που έμειναν εκτός αποστολής! Λογικά ο Μαρτινέλι θα παίξει ρόλο επιθετικού, «μετακομίζοντας» από τη θέση του αριστερού εξτρέμ. Και παραμένει εκτός και ο τραυματίας μέσος Ελνένι.

Αρσεναλ Στατιστικά

*Εχει 4/5 over 2,5 στα τελευταία παιχνίδια της

*Εχει 13/18 N/G εκτός έδρας, 2/3 σε ευρωπαϊκά παιχνίδια

*Εχει 9/18 αγώνες με 2-3 γκολ, 2/3 σε ευρωπαϊκά παιχνίδια

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αρσεναλ στην Bwin
Bwin
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ