EuroCup (25/01): Προμηθέας… αποφασισμένος!

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:

5587.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (19:30, NOVASPORTS 4)

Δεν τα πάει και πολύ καλά ο Προμηθέας τον τελευταίο καιρό, παρά την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας προ καιρού. Έχει αστάθεια στην απόδοσή του, αλλάζει παίκτες και γενικά φαίνεται ότι είναι μια ομάδα που παρά το ότι έχει καλό ρόστερ, ακόμη «ψάχνεται».

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Είναι ακόμη σε θετικό συντελεστή στην κατάταξη με 6-5 ρεκόρ σε 11 αγώνες και σήμερα θα επιδιώξει να υπερασπιστεί την έδρα του, όπως έκανε με την Τρέντο (84-71). Μετά πήγε στα Κανάρια και έχασε πανηγυρικά από τη Γκραν Κανάρια 91-72 (Κουλμπόκα 13, Κάουαν 12).

Προμηθέας Πάτρας – Μπουντούτσνοστ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τουλάχιστον έχει βελτιωθεί στην Ελλάδα, όπου κέρδισε τον Άρη (64-61), το Λαύριο (74-71) και τον Ιωνικό (66-74, Τόμασον 16, Κουλμπόκα 15), ομάδες όμως μέτριες και όχι σημείο σύγκρισης για το υψηλό επίπεδο του ομίλου του Eurocup, όπου σήμερα αντιμετωπίζει μια καλή ομάδα, όπως η Μπουντούτσνοστ.

Οι Μαυροβούνιοι προέρχονται από δύο νίκες στον όμιλο, μια εκτός έδρας εύκολη με το Αμβούργο 59-87, το οποίο είναι αδύναμο πλέον, και μία εντός έδρας με την επίσης σχετικά αδύναμη Σλασκ Βρότσλαβ (82-71, Ο’Μπράιαν 14, Μπελ-Χέινς 13, Πόποβιτς 12), ενώ κέρδισαν και για την Αδριατική Λίγκα το Σάββατο, την ΜΖΤ Σκοπίων με 86-90. Είναι, άρα, σε καλή κατάσταση και έρχονται «ανεβασμένοι» για να συνεχίσουν την καλή τους πορεία.

Δύσκολα τα πράγματα για τους Αχαιούς, που όμως έχουν το ρόστερ για να ανταποκριθούν, με τους νεοφερμένους Τόμασον, Χογκ να προσαρμόζονται όσο περνάει ο καιρός. Πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς και στην Ευρώπη και παρά τα προγνωστικά, μπορεί να πάρει τη νίκη και σε αυτό θα πάμε εμείς, σε απόδοση 2,30 που βρίσκουμε στη Stoiximan.


5585.ΜΠΟΥΡΣΑΣΠΟΡ  – ΠΡΟΜΕΤΕΪ (19:00)

Τέσσερις σερί νίκες για την καλή φέτος Προμετέι, παρά το ότι λόγω του πολέμου δεν έχει… έδρα και παίζει μια στο Κάουνας και μια στη Ρίγα. Ταξιδεύει σήμερα στην Προύσα, σε μια δύσκολή έδρα με μια δύσκολη ομάδα, όπου κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο. Άλλωστε τους χωρίζει, με την Μπούρσασπορ, μια νίκη, αφού είναι στην 3η θέση με 7-4 και οι Τούρκοι στην 5η με 6-5, ισόβαθμοι με τη Βενέτσια.

Οι Ουκρανοί, πάντως, είναι σε φοβερή φόρμα: έχουν 14 νίκες στα τελευταία 15 ματς τους, στο πρωτάθλημα Λετονίας-Λιθουανίας που μετέχουν και στο Eurocup! Φιλοδοξούν να κάνουν σήμερα πέντε τις νίκες του στον όμιλο και να ανεβούν ακόμη περισσότερο. Στο τελευταίο τους ματς στον όμιλο κέρδισαν τη Μπρέσια με 79-72 (Κένεντι, Σάνον από 17 πόντους, Αγκάντα 11, Μπάλβιν 10, Κλαβέλ 9) ενώ για το πρωτάθλημα κέρδισαν εύκολα την Ράπλα με 89-81 (Αγκάντα 16, Λίποβι 13).

Μπούρσασπορ – Προμετέϊ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέτρια η εικόνα της Μπούρσασπορ τον τελευταίο μήνα με δύο νίκες στα τελευταία πέντε του ομίλου και ήττα από τη Μπανταλόνα στον πόντο, στο πιο πρόσφατο ματς, με 83-82 (Μπιτίμ 17, Ντουντζίνσκι 16, Νίνταμ 16, Όγκουστ 15). Έρχεται να υποδεχθεί τους Ουκρανούς, πάντως, μετά από νίκη επί της Γκαζιαντέπ για το τουρκικό πρωτάθλημα, με 85-82 (Όγκουστ 21 με 9, Νίνταμ 16).

Δύσκολη η πρόβλεψη για έναν τέτοιο αγώνα, με δυνατή έδρα απ’ τη μια και πολύ φορμαρισμένη την άλλη ομάδα, οπότε θα πάμε στο απλό over 166,5 σε απόδοση 1,88 που προσφέρει η Stoiximan. Oι πιο τολμηροί μπορούν να δουν το διπλό, ή έστω το διπλό με χάντικαπ.


5586.ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ – ΜΠΟΥΡΓΚ (19:00, NOVASPORTS START)

Ο «Δαβίδ με τον Γολιάθ» τουλάχιστον βαθμολογικά στη σημερινή αναμέτρηση, αφού απ’ τη μια οι Λιθουανοί είναι προτελευταίοι με 4-7 ρεκόρ και 4 σερί ήττες και απ’ την άλλη οι πολύ δυνατοί Γάλλοι, που είναι πρώτοι στην κατάταξη με ρεκόρ 8-3 και 2 σερί νίκες.

Κέρδισαν την Κλουζ (79-88) μέσα στη Ρουμανία και την προηγούμενη αγωνιστική την Βενέτσια, στη Γαλλία με 86-79 (Φλόιντ 24, Πάλμερ 17), έχασαν όμως στο γαλλικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν καλοί στο 73-69 στο Γκραβελίν (Ζουλιάν 15, Φλόιντ 9) και σήμερα έχοντας και μακρινό ταξίδι κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν, αν και η ποιότητά τους είναι αναμφισβήτητη, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο του ομίλου.

Λιετκαμπέλις – Μπουργκ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Λιθουανοί απ’ την πλευρά τους μάλλον έχουν… παρατήσει τη διοργάνωση, μην έχοντας πολλές ελπίδες πρόκρισης, ενώ έχασαν με 78-69 στη Γερμανία από την Ουλμ (Μόρις 16, Γκριτσιούνας 9, Όρελικ 8), αλλά τουλάχιστον κέρδισαν την Γιουβέντους (τη… μπασκετική) για το τοπικό πρωτάθλημα με 109-73 (Όρελικ 21, Λιντς 20).

Η ανωτερότητα των Γάλλων είναι δεδομένη, το κατά πόσο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την κούραση του ταξιδιού και των συνεχών αγώνων είναι το ζητούμενο. Θα τους πιστέψουμε, πάντως, και θα επιλέξουμε τη νίκη τους πάνω από -4.5 πόντους, σε απόδοση 1,95, που βρίσκουμε στη Stoiximan, ενώ είναι πιθανό και το over 159,5, αν οι Λιθουανοί παίξουν με τον γνωστό ρυθμό που χαρακτηρίζει κάθε Λιθουανική ομάδα.


5588.ΠΑΡΙ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΤΡΕΝΤΟ (21:00, NOVASPORTS 5)

Θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια η Τρέντο για να προλάβει την 8η θέση, παίζοντας στη δύσκολη έδρα της Παρί. Οι Ιταλοί έχουν 2-9, ο 8ος που είναι το Αμβούργο, που παραπαίει, και έχει 3-8, οπότε έχουν τύχη, ενώ οι Γάλλοι είναι στο 7-4 και παρά το ότι έχουν δύο σερί ήττες, μία από τη Χαποέλ, στο Τελ Αβίβ, με 95-79 και από τη Βιλερμπάν εντός έδρας, για το πρωτάθλημα, με 69-86, είναι σήμερα το φαβορί.

Πριν απ’ αυτές τις δύο ήττες η Παρί είχε έξι σερί νίκες, εντός κι εκτός συνόρων, και είναι προφανές ότι με τη δυνατή τους άμυνα θα επιδιώξουν να ελέγξουν τον άστατο ρυθμό, έτσι κι αλλιώς, των Ιταλών. Στις 10 Ιανουαρίου διέλυσαν την πολύ καλή φέτος με 96-77 και πριν τα Χριστούγεννα κέρδισαν και μέσα στο Λονδίνο τους Λάιονς με 80-93.

Παρί Μπάσκετ – Τρέντο στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχουν, βεβαίως, σκαμπανεβάσματα, όπως και οι Ιταλοί, που προέρχονται από εναλλαγή ήττας – νίκης. Εντός έδρας από τους Λάιονς με 70-84 και μετά νίκη στην Ιταλία την Κυριακή επί της Βαρέζε (90-80, Κρόφορντ 17, Άτκινς 16, Σπανιόλο 15), σε μια καλή εμφάνιση και επιτυχία έναντι μιας δυνατής ομάδας.

Σωστά οι στοιχηματικές δίνουν μοιρασμένες αποδόσεις για τον νικητή, με ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Δεν αξίζει, άρα, κάποιο ρίσκο και θα αφήσουμε τον αγώνα. Πάμε παρακάτω…


5589.ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΤΑΟΥΕΡΣ (21:00)

Αγώνας ανάμεσα στις δύο χειρότερες, ή έστω απ’ τις χειρότερες ομάδες του ομίλου, αν όχι όλου του Eurocup, τουλάχιστον βάσει φόρμας. Οι γηπεδούχοι Πολωνοί με ρεκόρ 1-10, αριθμός που τα λέει όλα, για την εικόνα τους, υποδέχονται το Αμβούργο που έχει 3-8 και γενικά οκτώ ήττες στα τελευταία δέκα ματς του!

Άρα «ο τυφλός με τον αόμματο» που λέει κι ο λαός! Η Σλασκ τουλάχιστον κέρδισε το Σάββατο τη Λέγκια στο ντέρμπι της Βαρσοβίας με 83-77 (Μάρτιν 20, Μπιμπς 18), ενώ το Αμβούργο κατάφερε και… έχασε και από την ουραγό Μπραουνσβάιγκ στο πρωτάθλημα, με με 83-92, ενώ στο Eurocup είχε συντριβεί από την Τουρκ Τέλεκομ με 98-74 και από τη Μπουντούτσνοστ μέσα στην έδρα του με 59-87!

Σλασκ Βρότσλαβ – Αμβούργο Τάουερς στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι τόσο κακές οι δύο ομάδες, που ακόμη και οι ίδιες οι εταιρίες δίνουν μοιρασμένες τις αποδόσεις, με ελαφρύ προβάδισμα στον άσο, λόγω έδρας, που πιστεύουμε ότι θα δικαιωθεί κιόλας, αφού οι Γερμανοί δείχνουν σημάδια κατάρρευσης, ενώ είχαν ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Δεν θα ασχοληθούμε με τέτοιον αγώνα, πάμε παρακάτω…


5590.ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ ΟΛΙΜΠΙΑ (21:15)

Μια σοβαρή Μπανταλόνα δε θα έχει πρόβλημα με την αδύναμη, γενικώς, Τσεντεβίτα, μέσα στην Ισπανία, μια που η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη. Τουλάχιστον είναι δεδομένη με βάση την βαθμολογική εικόνα των δύο ομάδων, με τους Ισπανούς να είναι 2οι πίσω από τη Μπουργκ, με ρεκόρ 7-4 (μαζί με την Προμετέι) και τους Σλοβένους να είναι τελευταίοι με 2-9.

Και λέμε μια σοβαρή, γιατί κι οι Ισπανοί στα τελευταία παιχνίδια, αλλά με πολύ καλύτερες ομάδες, έχουν σκαμπανεβάσματα. Έχασαν την Κυριακή με 75-91 εντός έδρας από τη Γκραν Κανάρια, νίκησαν μεσοβδόμαδα στον πόντο την Μπούρσασπορ με 83-82, έχασαν πάλι στον πόντο από τη Μπασκόνια με 84-83 και έχασαν και από τη Μπρέσια στις 10/1 με 85-75.

Οι Σλοβένοι έχασαν, αν και πάλεψαν, από τον ισχυρό Ερυθρό Αστέρα με 100-95 και εντός έδρας από την Κλουζ με 80-88 και σαν ρόστερ δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι ανταγωνιστικοί, όμως πλέον είναι φανερό ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Θα πάμε με τον άσο πάνω από 10,5 πόντους, σε απόδοση 1.98 που προσφέρει η Stoiximan, καθώς θεωρούμε ότι οι γηπεδούχοι μπορούν να κερδίσουν με διαφορά, όσο οικονομία δυνάμεων κι αν κάνουν, αν ξεφύγουν νωρίς στο σκορ.


5591.ΜΠΡΕΣΙΑ – ΟΥΛΜ (21:30)

Η βαθμολογική και αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων μέχρι τώρα στον όμιλο δείχνει δύο ισοδύναμες ομάδες. Η φιλοξενούμενη σήμερα Ουλμ είναι στην 5η θέση με 6-5 ρεκόρ και τρεις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες, η γηπεδούχος Μπρέσια στην 6η θέση με 5-6 ρεκόρ και τρεις νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες της.

Η διαφορά είναι ότι οι Γερμανοί έχουν δύο σερί νίκες, μία στον όμιλο, την προηγούμενη αγωνιστική με την Λιετκαμπέλις (78-69) κα μία στη Γερμανία με την Μίτελντόιτσερ (87-91, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Βραζιλιάνο Καμπόκλο με 24 και 11), ενώ οι γηπεδούχοι έχουν ακριβώς το αντίθετο.

Μπρέσια – Ουλμ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρεις σερί ήττες για τους Ιταλούς της Μπρέσια, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μπανταλόνα (85-75). Πρώτα απ’ την εκ των ουραγών του πρωταθλήματος, Βερόνα (81-77), μετά από την δυνατή Προμετέι με 79-72 και μετά νέα ήττα από μέτρια ομάδα του πρωταθλήματος, 80-81 από την Τρεβίζο (Ντελα Βάλε 19, Μάσινμπουργκ 15), που προφανώς δεν πατάνε πολύ καλά!

Άρα δύσκολος ο αγώνας για κάθε πρόβλεψη, με την έδρα να παίζει κάποιο ρόλο, ενώ για να πούμε και την… αλήθεια, ούτε οι Γερμανοί μας «γεμίζουν το μάτι» 100% για να πούμε ότι είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη σήμερα. Οι στοιχηματικές εταιρίες «βλέπουν» φαβορί τους γηπεδούχους, εμείς δεν «βλέπουμε» κανέναν και γι’ αυτό δεν μπλέκουμε με τον αγώνα και πάμε παρακάτω. Πολύ απλά…