*Φάση των “16” του Κυπέλλου Ιταλίας. Μονές αναμετρήσεις. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Νάπολι – Κρεμονέζε.

*Η Ρόμα κράτησε το μηδέν στα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

*Η Ρόμα πανηγύρισε 13 νίκες στα 15 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στο “Olimpico” (δύο ισοπαλίες).

ΡΟΜΑ (Α’)

Προηγούμενο ματς: Αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2 εκτός) με τη Μίλαν. Καλουλού (30′) και Πομπέγκα (77′) άνοιξαν το σκορ για τους γηπεδούχους, απάντησαν Ιμπάνιεζ (87′) και Έιμπραχαμ (90+3′).

Έπεσε απ’ το… “Olimpico” και βρήκε πορτοφόλι η Ρόμα στο Μιλάνο! Χωρίς τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της (λόγω τιμωρίας) οι “τζιαλορόσι” βρέθηκαν (δίκαια) πίσω στο σκορ με 2-0 στο 77′, σημείο μέχρι το οποίο φάνηκαν εντελώς ακίνδυνοι. Στη συνέχεια ανέβασαν τις γραμμές τους κι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων σε δύο στημένες φάσεις ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις.

Κάπως έτσι η Ρόμα παρέμεινε αήττητη για τέταρτη σερί αγωνιστική (1-3-0) φτάνοντας τους 31 βαθμούς που την κατατάσσουν στην 7η θέση (-3 από την 4η Ίντερ). Στις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της πανηγύρισε δύο νίκες (μία ισοπαλία, δύο ήττες): Δέχτηκε γκολ στις τέσσερις και σκόραρε μόλις πέντε φορές.

Διατηρείται αήττητη σε 16 αναμετρήσεις με αντίπαλο την Τζένοα (12-4-0), ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Ο προπονητής Μουρίνιο αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα του, όχι όμως σε ένα μαζικό ροτέισον. Την Κυριακή (15/1) η Ρόμα υποδέχεται τη Φιορεντίνα.

ΡΟΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Under 2,5 στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

*Δέχτηκε γκολ στα 8/9 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΖΕΝΟΑ (Β’)

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εκτός έδρας (2-1) της Μπάρι. Μόλις στο 2′ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με Πούσκας, προτού ο Σεντίρα ισοφαρίσει στο 33′. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκούντμουντσον στο 58′.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2022 η Τζένοα, πανηγυρίζοντας το “τρίποντο” στην έδρα της Μπάρι (2-1). Ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε, δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση του Σεντίρα κι έκανε το 2-1 με κοντινό πλασέ του Γκούντμουντσον. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Μαρτίνεθ πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση χαρίζοντάς την μία σπουδαία νίκη.

Οι “γκριφόνι” παραμένουν αήττητοι με τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο στον πάγκο (3-1-0), φτάνοντας τους 33 βαθμούς καταλαμβάνουν την 3η θέση της Σέριε Β και βρίσκονται στο -3 από Ρετζίνα και στο -6 από Φροζινόνε. Την τελευταία φορά που επισκέφτηκαν το “Olimpico” έμειναν στο μηδέν με τη Ρόμα τον Φεβρουάριο 2022, απέσπασαν τον βαθμό και τον Αύγουστο 2019 (3-3).

Η Τζένοα αποτελεί τη μοναδική ομάδα της Σέριε Β που συνεχίζει στο Κύπελλο Ιταλίας, απόψε θα έχει δύσκολο έργο μπροστά σε 60.000 οπαδούς στο “Olimpico”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο προπονητής Τζιλαρντίνο θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του. Την Δευτέρα (16/1) οι “γκριφόνι” υποδέχονται τη Βενέτσια.

ΤΖΕΝΟΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Κράτησε το μηδέν στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.

*Under 2,5 στα 6/7 τελευταία παιχνίδια της.

ΡΟΜΑ – ΤΖΕΝΟΑ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ