Σούπερ Λιγκ Ανασκόπηση | Τι έκαναν και τι θα κάνουν

Ανανεώθηκε:
football-expert-ανασκοπηση-σουπερ-λιγκ

Με τη διακοπή λόγω Μουντιάλ να είναι πλέον εδώ, δίνεται η ευκαιρία για μια ανασκόπηση της έως τώρα πορείας της κάθε ομάδας. Το πρωτάθλημα έως τώρα κρίνεται συναρπαστικό, με τη μεγάλη αποκάλυψη να είναι ο πιο ψιλιασμένος απ’ όλους Παναθηναϊκός: πέρσι έπαθε, έμαθε, αναπτύχθηκε με τον Γιοβάνοβιτς και μπήκε σε κάθε αγώνα γνωρίζοντας καλά τι χρειάζεται για να νικήσει. Κοντά του η ΑΕΚ που χρειάστηκε και αυτή χρόνο για να πάθει ώστε να μάθει, κι αυτή τη στιγμή παίζει το πιο θαρραλέο και ενεργητικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με τις ομάδες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ρυθμό της. Πάμε να τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

🔷 Παναθηναϊκός

Με μια φανταστική αρχή οι Πράσινοι έδειξαν πως ήταν έτοιμοι για να κερδίσουν κάθε αγώνα, με τον Αϊτόρ να συνεχίζει από τα περσινά του και την ομάδα να μοιάζει σαν να μη σταμάτησε ποτέ για καλοκαιρινή προετοιμασία. Λίγα τα πειράματα από τον Γιοβάνοβιτς, πίστη στο περσινό πλάνο, του χάλασαν τα σχέδια οι τραυματισμοί Αϊτόρ-Παλάσιος και ο Παναθηναϊκός καλείται μέχρι την επιστροφή του Πρωταθλήματος να έχει εντάξει 2 ποδοσφαιριστές που να είναι ικανοί στη δημιουργία φάσεων και στο 1 εναντίον 1, ενώ δεν αποκλείω να αποκτηθούν 2 εξτρέμ αντί για έναν, συν έναν δημιουργικό μέσο. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει Πρωτάθλημα; Έχει τη διαφορά, έχει την τακτική και την «κοινωνική» προσήλωση σε μεγάλο βαθμό, ερωτηματικό το πώς θα αντιδράσει εάν 1-2 παιχνίδια σερί δεν του βγουν. Ύψιστης σημασίας το μεταγραφικό παζάρι που θα ακολουθήσει.

Δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ με κωδικό ➡️ 80FREE | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ: 2109215776 | Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας

🔷 AEK

Η αρχική προσέγγιση του Αλμέιδα με τριάδα στην άμυνα δεν βοήθησε την ΑΕΚ αρχικά στη σεζόν και φάνηκε αποπροσανατολισμένη. Το υπερ-επιθετικό 4-1-3-2 της συνέχειας, έχει τα πολύ καλά του (κατοχή μπάλας σε μεγάλο βαθμό, man press που εξαντλεί τους αντιπάλους, φρενήρης ρυθμός) όμως η αδυναμία να μετουσιώσει τις φάσεις και την κυριαρχία σε γκολ, φάνηκε τόσο στο ματς με τον Αστέρα όσο και με τον Ολυμπιακό, κι έτσι η ομάδα του Αλμέιδα κινδύνεψε μέχρι και να χάσει ματς στα οποία είχε τρανταχτές ευκαιρίες. Το high energy παιχνίδι της ομάδας ενθουσιάζει, το θέμα είναι πως η ΑΕΚ πρέπει να νικά και στα ματς που δεν παίζει καλά ή δεν έχει την κατοχή της μπάλας. Ο Φερνάντες είναι σημαντική προσθήκη φυσικα, ο Φαν Βέερτ θα βοηθήσει με το εύκολο γκολ, επιμένω πως το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι δεν μετουσιώνει τις (πολλές) ευκαιρίες που δημιουργεί, σε γκολ.

🔷 Ολυμπιακός

Παρ’ ότι από τις πρώτες ομάδες που ξεκίνησαν προετοιμασία, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως ακόμα απέχει από το να χαρακτηριστεί ομάδα. Οι μονάδες είναι εκεί και είναι της ύψιστης ποιότητας (Χουάνγκ-Εμβιλά-Χάμες δεν έχει καμία άλλη ομάδα) όμως λείπουν οι αυτοματισμοί, η ισορροπία και η συνοχή. Στους κερδισμένους της διακοπής ο Ολυμπιακός για να δουλέψει πάνω σε αυτά, θεωρώ πως στα ματς με τις ομάδες κάτω από το top 5 θα νικάει ευκολότερα λόγω ατομικής ποιότητας και βάθους, δεν ξέρω πώς θα παρουσιαστεί τακτικά στα ματς υψηλής δυσκολίας, καθώς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ιδίως απέτυχε να είναι ανταγωνιστικός. Σίγουρα θέλει στόπερ υψηλού επιπέδου.

🔷 ΠΑΟΚ

Ο γερασμένος ΠΑΟΚ επιθετικά, βρίσκει πνοή με παίκτες από την Ακαδημία του, με τον Κωνσταντέλια να είναι ένα παιδί από την παραγωγική διαδικασία των μικρών ομάδων του ΠΑΟΚ που έρχεται για να αναλάβει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο. Περίεργο πρώτο μισό για τον ΠΑΟΚ, φάνηκε γυμνός σε πολλές θέσεις που θεωρητικά τις είχε καλύψει με μεταγραφές το καλοκαίρι, οι μικροί τράβηξαν γερό και γενναίο κουπί (Κουλιεράκης-Λύρατζης-Τσαούσης) και ο Λουτσέσκου με τα τελευταία θετικά αποτελέσματα κέρδισε χρόνο για να δουλέψει στη διακοπή. Ο ΠΑΟΚ θέλει παίκτες, ενέργεια, δημιουργία και βάθος στον πάγκο καθώς δεν μπορεί και δεν έχει την πολυτέλεια να ξεζουμίζει και φέτος τους Καντουρί-Μπίσεσβαρ-Σβαμπ-Ζίβκοβιτς. Βρίσκει συνεχώς νέους πρωταγωνιστές (Ντάντας-Σοάρες) και αυτό θα είναι το «κλειδί» εάν θέλει να κάνει step up και να μπει στα play offs κοντά στους υπόλοιπους.

ΕΔΩ θα βλέπεις κάθε μέρα τα κορυφαία προγνωστικα μουντιαλ

🔷 Βόλος ΝΠΣ

Όλα τα κομπλιμέντα οφείλουν να πάνε στη μεριά του κ. Μπράτσου που έχει φτιάξει μια ομάδα που παίζει παντού ποδόσφαιρο με συγκεκριμένες αρχές, ρόλους και παράγει συνεχώς νέους πρωταγωνιστές. Καινούρια άμυνα φέτος; Κανένα πρόβλημα, κάποιοι παίκτες φαίνονται πιο ποιοτικοί από τους περσινούς. Ο Ντέλετιτς που νομίζαμε πως έφτασε το ταβάνι του, το έσπασε φέτος. Ο Φερνάντες φεύγει αλλά και ο Φαν Βέερτ έφυγε όμως ο Οζέγκοβιτς έχει κάνει ήδη τους Βολιώτες να τον ξεχάσουν. Δεν μπορώ να προβλέψω τι παραπάνω μπορεί να κάνει αυτή η θετική έκπληξη (και) φέτος, ξέρω όμως πως σιγά-σιγά εκτός από παίκτες, θα κοιτάζουν και τον προπονητή της θεσσαλικής ομάδας.

🔷 Άρης

Η τρανή απογοήτευση ως τώρα, καθώς το ρόστερ του είναι για τριάδα και όλοι το καλοκαίρι φανταζόμασταν πρωτοφανή πράγματα και μια ομάδα που θα ζει για να παράγει ποδόσφαιρο ενώ θα είναι και σφιχτή πίσω. Τίποτα από αυτά δεν είδαμε, άρα ο Πάρντιου μόνο τυχερός θα νιώθει με αυτή τη διακοπή. Ο Άρης κυριολεκτικά δεν έχει ανάγκη για κανέναν παίκτη σε καμία θέση, το θέμα είναι τι απαιτείται από τον προπονητή του και επιτέλους να αποφασίσει τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει, καθώς έχει τα «εφόδια» να κάνει τα πάντα με αυτούς τους παίκτες και αδικεί κατάφορα τον εαυτό του!

🔷 Παναιτωλικός

Εκτός έδρας η ομάδα του Αγρινίου είναι η τρίτη καλύτερη στο Πρωτάθλημα! Αυτό την καθιστά αυτή τη στιγμή αρκετά άνετη και με μια καλή απόσταση από τις θέσεις του υποβιβασμού. Στην έδρα του, το ποδόσφαιρο κατοχής δεν τον βοηθά ως τώρα αλλά το παιχνίδι αντεπιθέσεων με κατοχή περίπου στο 35% τον ευνοεί καθώς απλούστατα έχει το ρόστερ που του επιτρέπει να φεύγει στην κόντρα. Στα συν της ομάδας οι πολύ καλά στοχευμένες κινήσεις το καλοκαίρι ενώ και ο Καρέλης είναι σε εξαιρετική φόρμα. Περιμένω πως εάν αρχίσει να εκμεταλλεύεται και την έδρα του σιγά-σιγά, μόνο καλύτερες μέρες μπορούν να έρθουν για την ομάδα του Αναστασίου.

🔷 Ατρόμητος

Αλλοπρόσαλλη ομάδα η οποία το καλοκαίρι πήγε με τη λογική να πάρει παίκτες που έχουν κάνει μέτριες καριέρες σε πρωταθλήματα καλύτερα από το δικό μας, και μέχρι τώρα της βγαίνει στο βαθμό της…μετριότητας. Λίγα πράγματα από τον Ατρόμητο, δεν πείθει γενικά, εκμεταλλεύεται την έδρα του κατά κόρον και σίγουρα βολεύεται με την ύπαρξη χειρότερων ομάδων από αυτόν. Έχει πλάνο και παίκτες που στέκονται άνετα στο πρωτάθλημά μας, απλώς δείχνει πως έχει πολύ συγκεκριμένο ταβάνι δυνατοτήτων και δεν περιμένω κάποια έκπληξη ή ένα αποτέλεσμα που θα σοκάρει. Είναι και ο Κόουλμαν περισσότερο διαχειριστής παρά προσπαθεί να «ανακατέψει την τράπουλα» και να βγάλει νέους πρωταγωνιστές, οπότε δεν νομίζω πως η ομάδα του Ατρομήτου μπορεί να περιμένει πολλά παραπάνω με το δεύτερο γύρο.

🔷 Αστέρας Τρίπολης

Απόλυτα κατώτερος των προσδοκιών με μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας επέλεξε φέτος ένα ποδόσφαιρο που δεν ξέρω εάν μπορεί να υπηρετήσει το ρόστερ του: συνοχή, κοντά οι γραμμές, αμυντικογενής προσανατολισμός αντεπιθέσεων και εκμετάλλευση λαθών με ένα ρόστερ που είχε μάθει να ζει και να πεθαίνει με την μπάλα στα πόδια. Ο Μεταξάς δεν θα αλλάξει λογική φυσικά, το θέμα είναι εάν θα προσπαθήσει να κάνει προσθαφαιρέσεις που να μπορέσουν να υπηρετήσουν καλύτερα τις επιθυμίες του ή αν θα συνεχίσει να παίζει με δημιουργικούς Ισπανούς ένα ποδόσφαιρο που δυσκολεύονται να…χωνέψουν.

ΕΔΩ θα βλέπεις κάθε μέρα τα πιο δυνατά προγνωστικα μουντιαλ 2022

🔷 ΠΑΣ Γιάννινα

Η νεαρή ομάδα του Στάικου παρουσιάζεται πολύ κακή εντός έδρας όμως το πρόσωπό της εντός αλλάζει κατά κόρον. Δεν είναι μια καλή σεζόν ως τώρα για τα Γιάννενα που έχασαν ξανά και τον Κόντε, όμως προσπαθεί να παρουσιάσει κάτι φρέσκο, χτυπάει σε στατικές φάσεις και προσαρμόζεται ανάλογα με τον αντίπαλο, πράγμα που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση μεσοεπιθετικά καθώς δεν γίνεται ο (στόπερ) Ερραμούσπε να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά σε κάθε αγωνιστική.

🔷 ΠΑΣ Λαμία

Παράγει περισσότερες φάσεις η Λαμία από πέρσι; Σίγουρα. Προσπαθεί να κρατήσει την μπάλα στα πόδια και να αναπτυχθεί ορθολογικά αντί να περιμένει καρτερικά την ευκαιρία της για να βγει στην αντεπίθεση; Φυσικά. Είναι ο Ντε Βινσέντι μια νότα δημιουργίας που «ομορφαίνει» την ομάδα του Φέστα; 100%. Το θέμα με τη Λαμία είναι εάν θα μπορέσει να κάνει κάποιες εύκολες νίκες για να ξεκολλήσει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, και η ποιότητα του ρόστερ της αυτή τη στιγμή δεν της το επιτρέπει. Νίκησε τον Λεβαδειακό στις αρχές κι ακόμα δεν έχει δει νίκη, είναι σκληροτράχηλη και με μεγάλη συνοχή κι εκεί θα βασιστεί.

🔷 Ιωνικός

Ο Ιωνικός έχει ένα ρόστερ που θα έπρεπε να του επιτρέπει να βλέπει πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Για ομάδα που έχει τόσο έμπειρες μονάδες στη σύνθεσή της, είναι παράδοξο να τη βλέπουμε τελευταία. Λείπει πολύ ο Αοσμάν που έκανε πιο όμορφο και ορθολογικό το παιχνίδι της ομάδας του όμως πραγματικά, θεωρώ πως ο Ιωνικός δεν θα είναι ομάδα που θα κινδυνέψει στο τέλος, κι εάν το κάνει θα πρόκειται για αυτοκτονία. Πολύ καλές μονάδες μεσοαμυντικά καθώς κι ένας Μάντζης που λάμπει, θεωρώ πως θα ξεκολλήσουν τον Ιωνικό από τα χαμηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας, ιδίως εάν αναλογιστούμε πως έχει στον πάγκο έναν προπονητή που γνωρίζει από τη συγκεκριμένη πίεση.

🔷 Λεβαδειακός

Με την αλλαγή της ηγεσίας και την ανάληψη από τον Βέλιτς, άλλαξε κάτι σημαντικό: ο Λεβαδειακός χάνει μεν, το κάνει πολύ πιο δύσκολα δε. Δεν έχει υπάρξει ματς του που να έχει ξεφύγει, παλεύει παντού και σε όλες τις έδρες, βασίζεται πάρα πολύ σε έναν ελληνικό κορμό συν τον Σκβάρκα, τον Λούα Λούα και τον Χάμοντ που είναι νότες ποιότητας όμως ακόμα δυσκολεύεται στο να βρει ένα σημείο αναφοράς στο γκολ. Δεν περιμένω διαφορετική εξέλιξη στη συνέχεια, όμως ο Λεβαδειακός δεν βρίσκεται πολύ μακριά από το να κάνει 1-2 σερί νίκες και να ξεφύγει από χαμηλά, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε γκολ από τους μεσοεπιθετικούς του, ή 1-2 μεταγραφές που ίσως να του το εξασφαλίσουν. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα της Λειβαδιάς δεν δείχνει μεν όμορφα πράγματα στο χορτάρι, αλλά βελτίωση υπάρχει, μικρή αλλά και εμφανής.

🔷 ΟΦΗ

Η κρητική ομάδα έκανε κάτι παράδοξο, και το έκανε ανάποδα: συνήθως μια ομάδα στην Ελλάδα φέρνει προπονητή με ενδιαφέρον βιογραφικό στην αρχή της χρονιάς, τον διώχνει εάν δεν κάνει ουτοπικά πράγματα που περιμένουν οι διοικούντες, και τον αντικαθιστούν με κάποιον γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας με σκοπό να «σωθεί η χρονιά». Εδώ τα πράγματα έγιναν ανάποδα, ο Νιόπλιας ήταν δυσαρεστημένος με τις μεταγραφές που αργούσαν, η ομάδα δεν πήγαινε καλά και ήρθε ένας ενδεχομένως πολύ καλός προπονητής, ο οποίος όμως σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο για να περάσει τις ιδέες του. Εγώ πάντοτε θα στηρίζω έναν προπονητή που έρχεται και θέλει χρόνο (και παίκτες) για να περάσει τη φιλοσοφία του, πραγματικά δεν ξέρω εάν η κρητική ομάδα θα του τον διαθέσει και θα έχει την υπομονή εάν π.χ. τα πρώτα 2-3 αποτελέσματα μετά τη διακοπή θα είναι κακά.

Τετράδα πρωταθλήματος: 1. ΠΑΟ 2. ΑΕΚ 3. Ολυμπιακός 4. ΠΑΟΚ (με μικρή διαφορά από τις θέσεις 2-3)

Άνετη σωτηρία: Εννοείται Άρης-Βόλος κι από εκεί και πέρα Παναιτωλικός-Ατρόμητος

Θα δυσκολευτούν για την παραμονή: Τρίπολη, Γιάννενα, Ιωνικός

Τελευταία τριάδα που θα παλέψει: ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Λαμία

Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.

Διάβασε επίσης στο betarades.gr:

🏆 Μουντιάλ 2022
⚽️ Προγνωστικά Μουντιάλ
📊 Βαθμολογία Μουντιάλ
🎯 Μακροχρόνια Μουντιάλ
👕 Μουντιάλ Ομάδες
🎧 Μουντιάλ Podcast