Προκριματικοί BCL: Πρεμιέρα με ευκαιρίες…

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
σκουντής προγνωστικα μπασκετ 060522

Αρχίζουμε το «ταξίδι» στο εκπληκτικό Betarades.gr (ευχαριστώ  παιδιά για την ευκαιρία) με τους προκριματικούς αγώνες του Basketball Champions League, κοινώς BCL. Πρόκειται για το «ζέσταμα» ενόψει του κυρίως «μενού» με 24 ομάδες να συμμετέχουν και 4 απ’ αυτές να κερδίζουν το «εισιτήριο» για τη regular season, όπου θα βρουν άλλες 28 για να ξεκινήσουν ένα «ταξίδι» που θα διαρκέσει μέχρι την 21η Δεκεμβρίου.

Οι 24 ομάδες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους, που γίνονται σε 4 πόλεις, δίκην final-6, και ο νικητής απ’ το καθένα παίρνει την πρόκριση.

Στον 1ο όμιλο, που θα γίνει στα Σκόπια, μετέχουν οι: Φριμπούρ (Ελβετία), Τόφας (Τουρκία), Βολουντάρι (Ρουμανία), Λέστερ (Αγγλία), Τσέμνιτζ (Γερμανία), TFT Σκοπίων (Β.Μ.).

Στον 2ο όμιλο, που θα γίνει στη Μάλαγα της Ισπανίας, μετέχουν οι Καρχού (Φινλανδία), Μάλαγα (Ισπανία), Κορμέντ (Ουγγαρία), Ντεν Μπος (Ολλανδία), Λέβιτσε (Σλοβακία), Σιαουλάι (Λιθουανία).

Στον 3ο όμιλο, που θα γίνει στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, μετέχουν οι Μπάμπεργκ (Γερμανία), Κεραυνός Στροβόλου (Κύπρος), Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία), Γκόλντεν Ίγκλ Ίλι (Κόσοβο), Νόρκεπινγκ (Σουηδία), Μπενφίκα (Πορτογαλία).

Στον 4ο όμιλο, που θα γίνει στο Βελιγράδι, μετέχουν οι Μπάκεν Μπερς (Δανία), Οπάβα (Τσεχία), FMP Βελιγραδίου (Σερβία), Παρνού (Εσθονία), Μπρεογάν (Ισπανία), Σουάνς Γκμούντεν (Αυστρία).

Η αρχή γίνεται σήμερα με 8 αγώνες, 2 σε κάθε προκριματικό όμιλο, μεταξύ ομάδων που βάσει FIBA Ranking θεωρούνται πιο «αδύναμες». Στη συνέχεια ο νικητής θα «βρει» απέναντι πιο ισχυρή ομάδα, δίκην «ημιτελικού» και μετά οι νικητές των δύο ημιτελικών θα παίξουν μεταξύ τους για την πρόκριση στην κανονική περίοδο, ως «έπαθλο».

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ


ΛΕΒΙΤΣΚΙ ΠΑΤΡΙΟΤΙ – ΚΟΡΜΕΝΤ (18:30)

Στο «Palacios de Deportes» της Μάλαγα η Σλοβακική Λεβίτσκι Πατριότι, πρωταθλήτρια Σλοβακίας πέρσι, αντιμετωπίζει την πιο γνωστή στους Έλληνες φιλάθλους, Κόρμεντ από την Ουγγαρία, που πήρε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, χάνοντας με 3-2 νίκες στους τελικούς από τη Φάλκο Σομπατέλι.

Οι Ούγγροι έχουν προπονητή τον Ελληνοκύπριο Αντώνη Κωνσταντινίδη και τον Αμερικανό Μάικ Μουρ, γνώριμο μας από το πέρασμά του από τον Ηρακλή, πρόπερσι.

Αν και οι Σλοβάκοι έχουν ήδη ξεκινήσει τους επίσημους αγώνες, με το Κύπελλο Ομοσπονδίας, στο οποίο έχασαν στον τελικό (73-71 από την Οπάβα στις 17/9), ενώ οι Ούγγροι έχουν παίξει μόνο φιλικά (κέρδισαν προ εβδομάδας το τουρνουά της Κρκα Νόβο Μέστο με κορυφαίο τον Μουρ (17π, 16 ριμπ.) και τον συμπατριώτη του Μίτσελ), ποντάρουμε στην εμπειρία της Κορμέντ στην Ευρώπη. Αυτή μας οδηγεί στο «διπλό» σε ημίχρονο και τελικό (Κόρμεντ/Κόρμεντ) στο 1.87 αλλά και για τους πιο τολμηρούς η επιλογή Κορμέντ και under με απόδοση 2.90 στη Stoiximan είναι ό,τι… πρέπει για πρεμιέρα!

Λεβίσκι Πατριότι-Kόρμεντ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

FMP – ΜΠΡΕΟΓΑΝ (21:00)

Ένα πολύ ενδιαφέρον «ζευγάρι» στους προκριματικούς του BCL, στον όμιλο του Βελιγραδίου. Η FMP, παραδοσιακή δύναμη του Σερβικού μπάσκετ, έστω και ως «κοιτίδα» ταλέντων που κατέληγαν στους ισχυρούς της χώρας, Παρτιζάν και κυρίως Ερυθρό Αστέρα, και η Μπρεογάν, μια… κλασική Ισπανική ομάδα, που πέρσι «ανέβηκε» από τη LEB Oro και φέτος παρουσιάζεται, μετά την 11η περσινή θέση στη Liga ACB, αισιόδοξη για κάτι καλύτερο. Εκεί παίζουν φέτος ο Μπο Μπιτς, που έπαιξε στον ΠΑΟΚ, και ο Ιθαν Χαπ, που πέρασε λίγο απ’ τον Ολυμπιακό. Προπονητής τους είναι ο θρυλικός Κροάτης Βέλικο Μρσιτς.

Οι Σέρβοι θα παίξουν στην έδρα τους, στα φιλικά πήγαν καλά, αλλά απέναντι τους θα έχουν μια Ισπανική ομάδα και παρά την πίεση για το αποτέλεσμα, εκατέρωθεν, θα πάμε με το OVER 160.5 σε απόδοση 1.88 στη Stoiximan, ενώ λόγω έδρας δε θα εκπλαγούμε αν δούμε μια ανατροπή σε ημίχρονο τελικό (FMP/Μπρεογάν) που θα πληρώνει στους πιο τολμηρούς το ωραίο… 5.20 στη Stoiximan.

FMP -Μπρεογάν στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤFT – ΝΑΙΝΕΡΣ ΚΕΜΝΙΤΖ (22:00)

Στον όμιλο των Σκοπίων η γηπεδούχος TFT, μια νέα ομάδας της γειτονικής χώρας, αφού ιδρύθηκε το 2018, υποδέχεται την Γερμανική Κέμνιτζ, η οποία είναι σε ανοδική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια. Οι «Niners», όπως είναι το προσωνύμιο των Γερμανών, ανέβηκαν πρόπερσι στην Γερμανική Α1, κατετάγησαν 14 τότε, αλλά πέρσι έκαναν πολύ καλή πορεία και κατέληξαν στην τιμητική 6η θέση, χάνοντας 3-0 στα πλέιοφς από τη Μπάγερν Μονάχου. Εκεί παίζει πλέον ο Σον Μίλερ, που πέρσι είδαμε στον Κολοσσό.

Παρά τη δύναμη της έδρας, οι Σκοπιανοί θεωρούμε πως δεν μπορούν να αντισταθούν στην πιο «γεμάτη» Γερμανική ομάδα και θα παραδοθούν. Η απόδοση του απλού “διπλού” θα ενισχυθεί απ’ το under και θα ποντάρουμε στο “Νάινερς Κέμνιτζ και under 165,5) για να “πληρωθούμε” το 1.93 που βρίσκουμε στη Stoiximan,

Θελκτική είναι και η επιλογή να φτάσει η Κέμνιτζ πρώτη στους 50 πόντους στο ημίχρονο σε απόδοση 3,00 στη Winmasters.

TFT Σκόπιε -Νάινερς Κέμνιτς στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΙΓΚΛ ΙΛΙ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ (23:00)

Άλλος ένας γηπεδούχος είναι στο επίκεντρο της σημερινής μας προσέγγισης των προκριματικών του BCL, αυτή τη φορά η Μπενφίκα. Ο 4ος όμιλος γίνεται στη Λισαβόνα, οι «Αετοί», αν και διάσημοι για τις ποδοσφαιρικές της επιτυχίες, δηλώνουν έτοιμοι για να αγκαλιάσουν και το μπάσκετ. Βεβαίως εντός συνόρων είναι και στο μπάσκετ πρωταγωνιστές, έχοντας πανηγυρίσει τον τίτλο για ακόμη μία φορά προ ολίγων μηνών. Πρόσφατα όμως έχασαν το Πορτογαλικό Σούπερ Καπ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 89-84 (ο Αμερικανός Μπρουσάρντ είχε 20 πόντους, ο Τυνήσιος σέντερ Μπεν Ρομντάν 19)

Απέναντι της οι «Χρυσοί Αετοί» της Ίλι, από το Κόσοβο, μια ομάδα νέα στην Ευρώπη, όπως και η… χώρα, πρωταθλητές μεν, αλλά με ελάχιστη ευρωπαϊκή εμπειρία (αν αναλογιστεί εμπειρία η συμμετοχή σε ένα τουρνούα με Αλβανικές ομάδες, το United League) και γνωστό μας τον Μάλκολμ Άρμστεντ, που πέρασε απ’ το Ρέθυμνο και φέτος ήταν στην Καβάλα, στην Α2.

Διπλό και όβερ 154,5 (απόδοση 2.02 στη Stoiximan), αλλά και η Μπενφίκα να βάλει πάνω από 85.5 πόντους σε απόδοση 2.25 στη Stoiximan είναι επιλογές που θα πρέπει να βεβαιώσουν οι Πορτογάλοι, που έχουν και τον Τόνι Ντάγκλας, που πέρασε απ’ τον Ηρακλή, και αξιοσημείωτη προσθήκη τον Μάικ Ζίρμπες απ’ τον Ερυθρό Αστέρα, αν και περάσαν τα χρόνια και είναι αναπληρωματικός του Τυνήσιου Ρομντάν.

Γκόλντεν Ιγκλ Υλλί -Μπενφίκα στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ