Αυγενάκης: “Στις αρχές πόρισμα αξιολόγησης υπόπτου για χειραγώγηση ματς”

Ανανεώθηκε:
Λευτέρης Αυγενάκης

Σε μια αποκάλυψη που αφορά τα στημένα παιχνίδια στην ελληνική επικράτεια προχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε πως το πρώτο πόρισμα με αξιολόγηση ύποπτου για χειραγώγηση παιχνιδιού, μέσω αναφορών στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, έχει φτάσει στα χέρια τόσο του Αθλητικού Εισαγγελέα, όσο και στην Ομοσπονδία που αφορά, καθώς και στην Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκοπός είναι να εξεταστεί από τους αρμόδιους αν προκύπτουν επιπλέον ευθύνες για διερεύνηση.

Η δήλωση του κ. Αυγενάκη έγινε κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού Σεμιναρίου «Εισαγωγή στην Συνθήκη Μακολέν – Οι αστικές και οι ποινικές διαστάσεις των χειραγωγημένων αγώνων», που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο. Η διάρκειά του ήταν τριήμερη και αφορούσε τις εξελίξεις στη μάχη κατά των χειραγωγημένων αγώνων που φέρνει πλέον η Συνθήκη.

“Η ΕΠΑΘΛΑ ήρθε για να μείνει. Και όχι για να είναι κομπάρσος, αλλά πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση του φαινομένου της χειραγώγησης στον αθλητισμό. Και ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει για το σκοπό αυτό, με την επεξεργασία στοιχείων από τους αξιολογητές και τις στοιχηματικές εταιρίες”, τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, συνεχίζοντας με τα εξής:

“Εντός του μηνός θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα της ΕΠΑΘΛΑ, η οποία θα περιλαμβάνει την πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται εμπιστευτικές αναφορές για ύποπτους αγώνες προς διερεύνηση και αξιολόγηση από τους φορείς”.

Στο σεμινάριο πήραν το λόγο επίσης ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς,  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος για την εποπτεία και το συντονισμό των αθλητικών εισαγγελέων, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Δημήτριος Ντζανάτος και ο διευθυντής ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνων ΟΠΑΠ, Λεωνίδας Φαρμάκης.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ