*Φάση ομίλων – 1η αγωνιστική

*Ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντρέα Πίρλο, πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του ως ποδοσφαιριστής το 1995 έχοντας προπονητή τον Μιρτσέα Λουτσέσκου στην Μπρέσια. Απόψε θα πραγματοποιήσει το προπονητικό του στην Ευρώπη κόντρα στον 75χρονο πρώην μέντορά του.

*Για πέμπτη φορά στην ιστορία διασταυρώνουν ξίφη οι δύο ομάδες σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, με την Γιουβέντους να μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

*Η Ντιναμό Κιέβου πανηγύρισε μόλις δύο νίκες σε 24 αναμετρήσεις κόντρα σε ομάδες από την Ιταλία (οχτώ ισοπαλίες, 14 ήττες). Θα πρέπει να γυρίσουμε 16 χρόνια πίσω για να βρούμε την τελευταία φορά που πανηγύρισε το “τρίποντο” επί της Ρόμα (2-0 εντός) για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Πέρα από τις τέσσερις αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου, η Γιουβέντους έδωσε ισάριθμες κόντρα σε ομάδες από την Ουκρανία, όλες με αντίπαλο την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η μοναδική ήττα που γνώρισε χρονολογείται την σεζόν 1976/77 (1-0 εκτός).

Ντιναμό Κιέβου – Γιουβέντους στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ

Αήττητη παραμένει η Ντιναμό Κιέβου στις δέκα συνολικά αναμετρήσεις που έδωσε τη φετινή σεζόν, έχοντας απολογισμό οχτώ νίκες και δύο ισοπαλίες. Το Σάββατο επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Rukh Vynnyky (2-0 εκτός), παράλληλα παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ισοβαθμώντας με την Βόρσκλα. Στις τρεις συνολικά αναμετρήσεις που έδωσε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το συγκρότημα του Λουτσέσκου πανηγύρισε ισάριθμες νίκες με Άλκμααρ (2-0 εντός) και Γάνδη (2-1 εκτός, 3-0 εντός).

Αγνοεί την ήττα στις επτά τελευταίες εντός έδρας για την ίδια διοργάνωση με απολογισμό 5-2-0. Στις πέντε από αυτές κράτησε το μηδέν, ενώ παράλληλα πέτυχε τουλάχιστον δύο γκολ στις έξι. Η Ντιναμό Κιέβου ηττήθηκε από την Λάτσιο (2-0 εντός) την τελευταία φορά που αντιμετώπισε ομάδα από την Ιταλία, στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Γιουρόπα Λιγκ 2017/18.

“Ομάδες όπως η Γιουβέντους μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές τακτικές, καθώς διαθέτουν πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Σημασία έχει το κίνητρο και η πειθαρχία αυτών, όχι ο σχηματισμός που θα χρησιμοποιηθεί”, υπογράμμισε ο προπονητής Λουτσέσκου. Το Σάββατο η Ντιναμό Κιέβου υποδέχεται την Ολεξάντρια για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Rukh Vynnyky.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ Στατιστικά

*2-3 γκολ στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Stoiximan)

*Κράτησε το μηδέν στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan | 21+ MGA (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗ

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η Γιουβέντους κόντρα στην νεοφερμένη Κροτόνε στο “Ezio Scida” το Σάββατο, επιστρέφοντας από αυτό με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) για την 4η αγωνιστική. Ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Μπονούτσι ανάγκασε τον διαιτητή να δώσει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ λίγο αργότερα ο Νουανκό. Η χαρά τους κράτησε για μόλις εννέα λεπτά, όταν ο Μοράτα υποδέχτηκε την παράλληλη μπαλιά του Κιέζα από τα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για την ισοφάριση.

Στη συνέχεια η Κροτόνε έχασε δύο καλές ευκαιρίες, προτού ο Κιέζα αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα, αφήνοντας με δέκα την Γιουβέντους. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με την κεφαλιά του Μοράτα που έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα Κορντάζ. Μόλις μία νίκη γνώρισαν οι “μπιανκονέρι” στις οχτώ τελευταίες αναμετρήσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή από την Λυών (1-0 εκτός). Στις υπόλοιπες σημείωσαν έξι νίκες και μία ισοπαλία (2-3 γκολ στις πέντε).

Μακριά από το Τορίνο έχουν απολογισμό 2-2-3 σε επτά αναμετρήσεις, σκόραραν στις πέντε και δέχτηκαν γκολ στις έξι. “Είμαι ήρεμος κι ανυπομονώ για την πρώτη μου αναμέτρηση ως προπονητής στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε”, είπε ο προπονητής Πίρλο που παραδέχτηκε πως ο Ντιμπάλα (ΕΠ) ήταν εκνευρισμένος από τη μη συμμετοχή του στην αναμέτρηση με την Κροτόνε. Την Κυριακή η “Μεγάλη Κυρία” φιλοξενείται στην έδρα της Ελλάς Βερόνα για την 5η αγωνιστική.

Προηγούμενο ματς: Αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1 εκτός) με την Κροτόνε. Στο 12′ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με πέναλτι του Νουανκό, προτού ο Μοράτα φέρει την αναμέτρηση στα ίσια με προβολή στο 21′. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 60′ λόγω αποβολής του Κιέζα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ Στατιστικά

*2-3 γκολ στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.

*GG στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.