* Φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο του International Champions Cup.

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε κόντρα στη Μίλαν, όλες στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΙΛΑΝ

Παρά τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν το περασμένο καλοκαίρι για τη μεταγραφική ενίσχυσή της, η Μίλαν δεν κατάφερε να διεκδικήσει σε κανένα σημείο το πρωτάθλημα Ιταλίας, τερματίζοντας τελικά στην 6η θέση της κατάταξης με τους 64 βαθμούς που συγκέντρωσε (18 νίκες, δέκα ισοπαλίες, δέκα ήττες/ 56-42 τα γκολ). Οι «ροσονέρι» έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, εκεί που γνώρισαν το διασυρμό με 4-0 από τη Γιουβέντους. Λόγω οικονομικών ατασθαλιών που αφορούσαν το Financial Fair Play, η Μίλαν τιμωρήθηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο μετά από έφεση που κατέθεσε στο CAS η απόφαση ανακλήθηκε στις 20 του μηνός.

Στις 27 Νοεμβρίου του 2017 η διοίκηση των «ροσονέρι» πήρε την απόφαση απομάκρυνσης του Βιτσέντζο Μοντέλα από την τεχνική ηγεσία, τη θέση του οποίου πήρε ο Τζενάρο Γκατούζο ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2021. Παρελθόν αποτέλεσαν οι Νιάνγκ (ΕΠ) και Λαπαντούλα (ΕΠ) που μετακόμισαν στις Τορίνο και Τζένοα, αντίστοιχα, έναντι συνολικά 23.000.000 ευρώ. Παράλληλα, αποκτήθηκαν οι Κάλινιτς (ΕΠ) και Μπορίνι (ΜΕ) έναντι συνολικά 25.500.000 ευρώ. Ως ελεύθεροι ήρθαν οι Ρέινα (ΤΕ), Χαλίλοβιτς (ΜΕ) και Στρίνιτς (ΑΜ).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία ο αρχηγός της Μίλαν, Λεονάρντο Μπονούτσι, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στη Γιουβέντους, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2017. Δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο deal της ενδεχόμενης μεταγραφής του Ιγκουαΐν (ΕΠ) από τους «μπιανκονέρι» στους «ροσονέρι». Η «Corriere della Sera» αναφέρει πως προσφέρθηκε η θέση του αντιπροέδρου της Μίλαν στον Πάολο Μαλντίνι, ο εκ των στελεχών του συλλόγου, Λεονάρντο, φέρεται να επικοινώνησε με τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος αποχώρησε από την Τσέλσι πριν από λίγες ημέρες, ενώ παρελθόν από τη θέση του αθλητικού διευθυντή αποτέλεσε κι επίσημα ο Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι.

Προηγούμενο ματς: Η Μίλαν επικράτησε με 2-0 της Νοβάρα σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: Η Μίλαν γνώρισε μόλις μία ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις (δες το στον Betshop)

Το Μίλαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Τη 2η θέση του πρωταθλήματος Αγγλίας, 19 βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι, τερμάτισε την περασμένη σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» συγκέντρωσαν 81 βαθμούς, σημειώνοντας 25 νίκες, έξι ισοπαλίες και επτά ήττες (68-28 τα γκολ). Στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2016 ο Ζοζέ Μουρίνιο, το συμβόλαιο συνεργασίας του οποίου ολοκληρώνεται το 2020. Παρελθόν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτέλεσαν οι Μπλιντ (ΑΜ) και Τζόνστοουν (ΤΕ) οι οποίοι μετακόμισαν σε Άγιαξ και Γουέστ Μπρομ, αντίστοιχα, έναντι συνολικά 23.350.000 ευρώ.

Τρεις μεταγραφές ολοκλήρωσαν, μέχρι στιγμής, οι «κόκκινοι διάβολοι», στο ρόστερ τους προστέθηκαν οι Φρεντ (ΜΕ), Νταλό (ΑΜ) και Γκραντ (ΤΕ) για τους οποίους έβγαλαν από τα ταμεία τους συνολικά 82.700.000 ευρώ. Με δηλώσεις του ο Ζοζέ Μουρίνιο κάλεσε τον Πογκμπά (ΜΕ) να δείξει την ίδια προσοχή σε κάθε αναμέτρηση που δίνει φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως έκανε για την Εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

«Το σημαντικότερο είναι να δώσει ό,τι περισσότερο μπορεί αυτός στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω πως το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν ποδοσφαιριστή, ώστε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Τώρα πλέον πρέπει να επικεντρωθεί εξ’ ολοκλήρου στην ομάδα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο 55χρονος Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος υπογράμμισε πως χρειάζεται άλλους δύο ποδοσφαιριστές ώστε να ολοκληρώσει το ρόστερ του εν όψει της ερχόμενης σεζόν.

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες αναδείχθηκαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σαν Χοσέ (0-0) σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: Σημειώθηκε under 2,5 στα έξι τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις.

Παναγιώτης Κιστογλίδης