* Πρώτα παιχνίδια για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης.

* Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει αυτόν του Κουκέσι – Βαλέτα στο 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ηττημένος θα αντιμετωπίσει αυτόν του Λουντογκόρετς – Κρουσέιντερς στο 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ (Σλοβενία, 301)

Παρά το γεγονός πως «γκέλαρε» την τελευταία αγωνιστική, η Ολίμπια Λιουμπλιάνα κατέκτησε το πρωτάθλημα Σλοβενίας, επικρατώντας της Μάριμπορ στα εκτός έδρας γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Οι δύο ομάδες συγκέντρωσαν από 80 βαθμούς (23 νίκες, έντεκα ισοπαλίες, δύο ήττες/ 61-17 τα γκολ για την πρωταθλήτρια). Έτσι, εξασφάλισε το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο θα δώσει το παρών για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Την πρώτη γνώρισε τον αποκλεισμό από το 2ο προκριματικό γύρο αυτού με αντίπαλο την Τρέντσιν τη σεζόν 2016/17.

Την περασμένη σεζόν η Ολίμπια Λιουμπλιάνα συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ, τέθηκε νοκ άουτ από τον 1ο προκριματικό γύρο και τη Βάασα. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου αποτέλεσε ο Ιγκόρ Μπίσκαν (σ.σ. είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό από το 2005 μέχρι το 2007). Τη θέση του πήρε στις αρχές Ιουνίου ο Ίλια Στόλιτσα. Ο 39χρονος Σέρβος έχει καθίσει στον πάγκο των Βοϊβοντίνα, Βοζντόβατς και Παρτιζάν (σ.σ. ως βοηθός στην τελευταία).

«Βρισκόμαστε ακόμα στη φάση που μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Οι ποδοσφαιριστές μου δουλεύουν σκληρά, πρέπει να λύσουμε κάποια αγωνιστικά θέματα εν όψει της πρώτης μάχης με την Καραμπάγκ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων αυτός. Παρελθόν αποτέλεσε ο Ουρέμοβιτς (ΑΜ) ο οποίος μετακόμισε έναντι 1.000.000 ευρώ στη Ρούμπιν Καζάν. Παράλληλα, αποκτήθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι Πουτινκάνιν (ΜΕ), Σούλιτς (ΜΕ), Μπάγκνακ (ΑΜ) και Γκάγιτς (ΑΜ). Το πρωτάθλημα Σλοβενίας ξεκινά τέλη του μηνός.

Προηγούμενο ματς: Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της Ολίμπια Λιουμπλιάνα με την Αλ Αχλί (1-1).

Στατιστικό: Σημειώθηκε GG στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της Ολίμπια Λιουμπλιάνα σε όλες τις διοργανώσεις (δες το στην Betshop)

Δείτε τα προγνωστικά Champions League (Κλικ Εδώ)

Το Ολίμπια Λιουμπλιάνα – Καραμπάγκ παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Αζερμπαϊτζάν, 73)

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Καραμπάγκ κατέκτησε το 6ο συνολικά και 5ο σερί πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν στην ιστορία της, συγκεντρώνοντας 65 βαθμούς (20 νίκες, πέντε ισοπαλίες, τρεις ήττες/ 37-13 τα γκολ). Συμμετέχει για 5η φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, το Τσάμπιονς Λιγκ. Την περασμένη σεζόν έφτασε πιο μακριά από ποτέ σε αυτό, πιο συγκεκριμένα έδωσε το παρών στους ομίλους τερματίζοντας τελευταία πίσω από τις Ρόμα, Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Συνολικά, σε 24 αναμετρήσεις που έδωσε για το Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε εννέα νίκες, οχτώ ισοπαλίες και επτά ήττες (24-23 τα γκολ). Στην τεχνική ηγεσία της Καραμπάγκ βρίσκεται από το 2017 ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ. «Η αντίπαλός μας δημιούργησε ουσιαστικά μία νέα ομάδα με έναν καινούργιο προπονητή. Σε κάθε αναμέτρηση που δίνει χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σχηματισμό.

Περιμένουμε μία δύσκολη και συναρπαστική μάχη, θα προσπαθήσουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο 46χρονος Αζέρος προπονητής. Παρελθόν αποτέλεσαν από το σύλλογο πέντε ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, αποκτήθηκε ο Ζούμπιρ (ΜΕ) από τη Λενς έναντι 1.000.000 ευρώ και οι Οζόμπιτς (ΜΕ), Βάγκνερ (ΤΕ) και Μαμάντοφ (ΑΜ) ως ελεύθεροι από τις Γκαμπάλα, Μουσκρόν και Σεμπάιλ, αντίστοιχα.

Προηγούμενο ματς: Η Καραμπάγκ γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Ντιναμό Κιέβου σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: Η Καραμπάγκ αγνοεί τη νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια της για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παναγιώτης Κιστογλίδης