*Φιλικό παιχνίδι το οποίο διεξάγεται στη Γενεύη.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της και μεγάλο αστέρι της ομάδας Κριστιάνο Ρονάλντο, επικράτησε με σκορ 2-1 της Αιγύπτου στο φιλικό που έγινε πριν λίγες ημέρες στη Ζυρίχη. Μάλιστα ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε, μετρώντας συνολικά 81 με την Εθνική Πορτογαλίας και πλέον έχει μπροστά του μόνο τους Φέρενς Πούσκας και Αλί Νταεΐ. Ο Πούσκας είχε φτάσει τα 89 γκολ με την Εθνική Ουγγαρίας, ενώ ο Νταεΐ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση, είχε σκοράρει συνολικά 109 τέρματα με τη φανέλα της Εθνικής του Ιράν. Μετά από ένα πρώτο μέρος χωρίς γκολ, οι Αιγύπτιοι προηγήθηκαν λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης με ωραίο σουτ του Σαλάχ, αλλά η Πορτογαλία με δύο κεφαλιές του Κριστιάνο στις καθυστερήσεις, πήρε τη νίκη.

Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να δοκιμάσει κάποια πράγματα και απόψε, ενώ πριν το Μουντιάλ ακολουθούν άλλα τρία φιλικά με την Τυνησία, το Βέλγιο και την Αλγερία. Η αποστολή για το σημερινό φιλικό έχει ως εξής: Τερματοφύλακες: Μπέτο (Σπόρτινγκ), Λόπες (Λυών), Ρούι Πατρίσιο (Σπόρτινγκ) – Αμυντικοί: Άλβες (Ρέιντζερς), Σέντρικ (Σάουθαμπτον), Φοντέ (Τιαντζίν), Γκερέιρο (Γκλάντμπαχ), Ρολάντο (Μαρσέιγ), Νέτο (Φενέρμπαχτσε), Κανσέλο (Ίντερ), Ρουί (Νάπολι) – Μέσοι: Ζοάο Μουτίνιο (Μονακό), Ζοάο Μάριο (Γουέστ Χαμ), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Σπόρτινγκ), Αντρέ Γκόμες (Μπαρτσελόνα), Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτιγνκ), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Νέβες (Γούλβς), Άντριεν Σίλβα (Λέστερ), Μανουέλ Φερνάντες (Λοκομοτίβ Μόσχας) – Επιθετικοί: Κρ. Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζέλσον Μάρτινς (Σπόρτινγκ), Κουαρέσμα (Μπεσίκτας), Αντρέ Σίλβα (Μίλαν), Γκέδες (Βαλένθια).

Στατιστικό: Μετρά 4/6 N/G στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική νίκη με σκορ 2-1 επί της Αιγύπτου σε ουδέτερη έδρα.

Το Πορτογαλία – Ολλανδία παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Διεθνή Φιλικά (Κλικ εδώ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Εθνική Ολλανδίας ο Ρόναλντ Κούμαν, καθώς οι «οράνιε» ηττήθηκαν με σκορ 1-0 από την Αγγλία στο φιλικό της περασμένης Παρασκευής. Μετά από ένα μέτριο και ισορροπημένο πρώτο μέρος, η Αγγλία πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Λίνγκαρντ στο 59΄. Η Ολλανδία πίεσε για την ισοφάριση, έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος κι έδειξε πως χρειάζεται αρκετή δουλειά για να πιάσει και πάλι υψηλό επίπεδο απόδοσης. Ο Κούμαν αναφερόμενος στο παιχνίδι που έγινε και αυτό που θα ακολουθήσει τόνισε μεταξύ άλλων: «Επειδή ανέλαβα εγώ προπονητής δεν σημαίνει ότι ξαφνικά θα γίνουμε καλύτερη ομάδα από την Αγγλία. Είδα κάποια θετικά, αλλά και κάποια αρνητικά πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Η Πορτογαλία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και διαθέτει έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, τον Κριστιάνο Ρονάλντο».

Αναμένεται να διατηρηθεί το σχήμα με τους 3 παίκτες στην άμυνα, ενώ η αποστολή για το σημερινό φιλικό αποτελείται από τους: Τερματοφύλακες: Σίλεσεν (Μπαρσελόνα), Ζουτ (Αϊντχόφεν), Μπιζότ (Άλκμααρ) – Αμυντικοί: Τετέ (Λυών), Ντε Λιχτ (Άγιαξ), Φαν Ντάικ (Σαουθάμπτον), Άκε (Μπόρνμουθ), Φαν Άανχολντ (Κρίσταλ Πάλας), Ντε Φράι (Λάτσιο), Φοσού-Μενσά (Κρίσταλ Πάλας), Χέτμπορ (Αταλάντα) – Μέσοι: Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ), Βιλένα (Φέγενορντ), Φαν Χίνκελ (PSV), Φαν ντε Μπέεκ (Άγιαξ), Πρόπερ (Μπράιτον), Στρούτμαν (Ρόμα), Τιλ (Άλκμααρ) – Επιθετικοί: Ντεπάι (Λυών), Μπάμπελ (Μπεσίκτας), Ντοστ (Σπόρτινγκ), Πρόμες (Σπαρτάκ Μόσχας), Μπερχάους (Φέγενορντ), Κλάιφερτ (Άγιαξ), Βέγκχοστ (Άλκμααρ).

Στατιστικό: Μετρά 4/5  N/G στα 5 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική εντός έδρας ήττα με σκορ 1-0 από την Αγγλία.

Γιώργος Μάντζιος