*22η αγωνιστική.

*Στον πρώτο γύρο: Ξάνθη – ΑΕΚ 1-1

*Από 10/14 μεταξύ τους Under 2,5 προέρχονται οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Αήττητη η ΑΕΚ στα τελευταία εφτά ματς κόντρα στην Ξάνθη ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, κέρδισε τα τέσσερα.

ΑΕΚ

Επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το «μέταλλο» της, η ΑΕΚ πήρε το εντός έδρας 1-1 κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Έκανε ένα μάλλον μέτριο πρώτο ημίχρονο, όπου δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει, δέχτηκε γκολ απ’ το πουθενά στο 19’, σε μια παντελώς ανύποπτη φάση. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου στο δεύτερο 45λεπτο άλλαξε άρδην την εικόνα της αναμέτρησης, ο δικέφαλος έγινε πολύ πιεστικός, έβγαζε τη μία φάση μετά την άλλη, τελικά το γκολ ήρθε με τον Αϊντάρεβιτς στο 80’, μερικά δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο ματς! Με βάση την εικόνα του αγώνα, η ΑΕΚ έχει αρκετές ελπίδες πρόκρισης.

«Είναι μια υποχρέωση που έχει η ομάδα, να γυρίζει τα παιχνίδια. Όλες οι μεγάλες ομάδες, έχουν αυτή την φιλοδοξία. Και το θεωρώ δεδομένο. Μια μεγάλη ομάδα, πάντα αρνείται να χάσει. Και αυτό κάνει την ΑΕΚ μεγάλη ομάδα. Και είναι υποχρέωσή μας, να προσπαθούμε να γυρίζουμε τα παιχνίδια», επεσήμανε ο Χιμένεθ αναφορικά με την ικανότητα της ομάδας του να μη χάνει. Η ΑΕΚ έχει μέταλλο και χαρακτήρα, τελευταία αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο, ενώ είναι σταθερά συμπαγής αμυντικά. Κέρδισε με το «φτωχό» 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, σκορ που διαμορφώθηκε με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 61’, ωστόσο το σκορ θα μπορούσε να έχει φτάσει πολύ υψηλότερα αν η ΑΕΚ ήταν πιο αποτελεσματική (είχε δύο δοκάρια με τον Αραχούχο, έχασε πολλές ευκαιρίες).

Ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για την «ένωση», είχαν προηγηθεί οι δύο σερί κόντρα στον Ολυμπιακό. Αήττητη η ΑΕΚ στα τελευταία 23 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (15-8-0), δε δέχτηκε γκολ στα 14 εξ αυτών, έρχεται από 7/9 εντός έδρας νίκες. Έπαιξαν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο την Πέμπτη οι Χριστοδουλόπουλος και Αραούχο, δε χρησιμοποιήθηκε ο Τσιγκρίνσκι, άπαντες αναμένονται βασικοί σήμερα, επιστρέφει ο Μασούντ (Μέσος, 6).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 για την ΑΕΚ κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στατιστικό: Από 6/8 εντός έδρας ΝG έρχεται η ΑΕΚ στη Σούπερλιγκ (δες το στην Winmasters).

Δείτε τα προγνωστικά Ελλάδος (Κλικ Εδώ)

Το ΑΕΚ – Ξάνθη παίζει στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΞΑΝΘΗ

«Ευχαριστώ» θα πρέπει να λέει η Ξάνθη για το γεγονός ότι δεν ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα εντός έδρας κόντρα στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες σκόραραν με τον Επστάιν στο 64’, είχαν τρομερή ευκαιρία με τον Μπαλάφα για το 0-2, τελικώς οι Θρακιώτες βρήκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις με τον Κάστρο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική. Μέτρια η εμφάνιση της Ξάνθης στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, «βραχυκύκλωσε» κόντρα στην καλή άμυνα της Κέρκυρας, ο πόντος ήταν ό,τι περισσότερο μπορούσε να πάρει.

«Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, είχαμε προβλήματα σήμερα στις επαφές, κάναμε λάθη στις δικές μας μπάλες, αλλά παρ’ όλα αυτά μπορούσαμε να κερδίσουμε και σήμερα. Αφού δεχτήκαμε το γκολ, ρισκάραμε, κάναμε φάσεις, κάναμε και λάθη αλλά πιστεύω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε», είπε ο Ράσταβατς. Συνέχεια στα αποτελέσματα για την Ξάνθη, που ηττήθηκε μόνο απ’ τον Ολυμπιακό (3-0 εκτός) στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές (3-3-1), ανέβηκε στους 29 πόντους και την 6η θέση, είναι στο -2 απ’ τον Πανιώνιο και στο +1 απ’ τον Αστέρα Τρίπολης. Είναι επικίνδυνη εκτός έδρας, μετράει ρεκόρ 4-2-4 με επιμέρους σκορ 10-10. Επιστρέφει ο Σιλά (Αμυντικός, 11,1).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 για την Ξάνθη κόντρα στην Κέρκυρα.

Στατιστικό: Από 8/11 2-3 Goal έρχεται η Ξάνθη.

Αριστοτέλης Σαββίδης