*Πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

*Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Ευρώπη.

*30 φορές έχει παίξει κόντρα σε ομάδες της Ισπανίας η Λυών, μετράει ρεκόρ 9-8-13, εντός έδρας έχει ρεκόρ 6-4-5. Στον αντίποδα, η Βιγιαρεάλ αντιμετωπίζει για πρώτη φορά γαλλική ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ, έχει παίξει μόνο με τη Μονακό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της περσινής σεζόν (αποκλείστηκε).

*Αήττητη η Λυών στα 8 τελευταία εντός έδρας ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (6-2-0), στο 6-1-1 το εντός έδρας ρεκόρ της στα παιχνίδια νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, δέχτηκε γκολ στα 7/8 ματς.

ΛΥΩΝ

Ευκαιρία για ανατροπή του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες έχει σήμερα η Λυών. Έχασε και απ’ τη Ρεν την Κυριακή και επιμήκυνε το ντεφορμάρισμα της, έρχεται από τρεις σερί ήττες στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, είχαν προηγηθεί αυτές από Μπορντό (3-1 εκτός) και Μονακό (3-2 εκτός), στις 21 Ιανουαρίου επιβλήθηκε εντός έδρας 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν! Ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα το ματς, δέχτηκε γκολ στο 5’ και δεν αντέδρασε, γενικά το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό, χωρίς ιδέες και ευκαιρίες. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο 45λεπτο, πίεσε πάρα πολύ, αλλά η μπάλα δεν μπήκε μέσα, στο 90’ δέχτηκε το 0-2 και έχασε οριστικά.

Ευτυχώς υπάρχουν οι επιτυχίες στο Κύπελλο για να ηρεμήσουν κάπως την κατάσταση στο εσωτερικό της Λυών (έκανε δύο διπλά σε Μονακό και Μονπελιέ), που τελευταία έχει σοβαρά αμυντικά ζητήματα, δέχτηκε 11 γκολ στα τελευταία πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει πέσει πλέον στην τέταρτη θέση της Ligue 1 με 48 πόντους, στο -5 απ’ τη δεύτερη Μονακό και στο -4 απ’ τη Μαρσέιγ, την Κυριακή έχει δύσκολη έξοδο στη Λιλ. Θέλει να φτάσει μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο ολοκαίνουργιο γήπεδο της. «Η Βιγιαρεάλ είναι ικανή να απειλήσει διότι είναι πολύ γρήγορη ομάδα, ενώ της αρέσει να έχει την κατοχή, όπως αρέσει και σε εμάς. Πρέπει να ξεκινάμε καλύτερα τα ματς, με περισσότερη συγκέντρωση και διάρκεια», επεσήμανε ο Ζενεσιό. Επιστρέφει ο Ραφαέλ (Αμυντικός, 12,1), πλήρης η αποστολή.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 0-2 για τη Λυών κόντρα στη Ρεν.

Στατιστικό: Από 5/6 Over 2.5 + G/G έρχεται η Λυών ανεξαρτήτως έδρας (δες το στην Interwetten).

Το Λυών – Βιγιαρεάλ παίζει στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

*Αήττητη η Βιγιαρεάλ στα τελευταία 7 εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη (3-4-0), έρχεται από δύο σερί νίκες. Έχασε μόλις μια φορά στις τελευταίες 13 ευρωπαϊκές εξόδους (5-7-1).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Παρά το γεγονός ότι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι η είσοδος στην τετράδα του πρωταθλήματος και η επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Βιγιαρεάλ θα τα δώσει όλα για την πρόκριση. Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη, πέρυσι αποκλείστηκε απ’ τη Ρόμα στους «32», ωστόσο τη σεζόν 2015-2016 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε απ’ τη Λίβερπουλ. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στον Α’ όμιλο, όπου τερμάτισε πρώτη με 11 πόντους (3-2-1), ηττήθηκε μόνο απ’ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην τελευταία αγωνιστική, όπου ήταν αδιάφορη. Έρχεται στο σημερινό ματς με κακό μομέντουμ, αφού εντός συνόρων τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά.

Υπέστη δεύτερη σερί ήττα το Σάββατο κόντρα στην Αλαβές εντός έδρας, σ’ ένα ματς όπου «πλήρωσε» την έλλειψη αμυντικής συνοχής και αποτελεσματικότητας. Έχανε απ’ το 39’, πίεσε στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν ήταν εύστοχη, το 0-2 στο 71’ έκανε το έργο της εξαιρετικά δύσκολο, μείωσε με τον Μπάκα στο 77’, αλλά τίποτα περισσότερο. Δεύτερη σερί ήττα μετά το εκτός έδρας 2-1 απ’ την Μπέτις για τη Βιγιαρεάλ, έμεινε στην 5η θέση με 37 πόντους και είναι στο -5 πλέον απ’ τη Ρεάλ, στο +1 απ’ τη Σεβίλλη. «Θέλουμε να κρατήσουμε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα μας. Αυτό θα συμβεί μόνο αν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε», είπε ο κόουτς Καγιέχα. Επιστρέφουν οι Μπονέρα (Αμυντικός, 8) και Ρόδρι (Μέσος, 22).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 1-2 για τη Βιγιαρεάλ κόντρα στην Αλαβές.

Στατιστικό: Από 6/7 G/G έρχεται η Βιγιαρεάλ ανεξαρτήτως έδρας.