*Φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι αγώνες είναι διπλοί και είναι σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ακολουθεί αγώνας ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης στις 10 Αυγούστου.

*Οι δύο ομάδες συναντιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

*Η αναμέτρηση διεξάγεται σε υψόμετρο 2.570 μ.

ΧΟΡΧΕ ΒΙΛΣΤΕΡΜΑΝ (Βολιβία)

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Χόρχε Βίλστερμαν, γνωρίζοντας την ήττα την τελευταία αγωνιστική με 3-1 από την Πετρολέρο Γιακουίμπα στην Κοτσαμπάμπα. Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα, έχανε 3-0 στο 59’ της συνάντησης και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 71’ (1-3). Τελείωσε το αγωνιστικό «μαρτύριο» για την Χόρχε Βίλστερμαν, απογοήτευσε πλήρως με τις εμφανίσεις της και δίκαια τερμάτισε στις χαμηλές θέσεις  της κατάταξης. Βέβαια είχε το ελαφρυντικό ότι αγωνιζόταν παράλληλα στο Λιμπερταδόρες, που είναι και ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει. Ο Περουβιανός τεχνικός Μοσκέρα ήταν σε δύσκολη θέση και όδευε προς την αποχώρηση, ωστόσο η διοίκηση του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο για την πορεία που χάραξε η ομάδα στο Λιμπερταδόρες.

Εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την έδρα της και το υψόμετρο και ουσιαστικά αυτοί οι δύο παράγοντες την οδήγησαν στην πρόκριση (3-0-3), τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου της, πίσω από την Παλμέιρας και μπροστά από τις Τουκουμάν και Πενιαρόλ. Ενισχύθηκε σημαντικά η Βίλστερμαν αποκτώντας τους Μελεάν (Μέσος), Καρλίνιος (Μέσος), Πεντριέλ (Επιθετικός) και Σερτζίνιο (Επιθετικός), μόνο ο πρώτος δεν βρίσκεται στην αποστολή για το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μινέιρο, ο τελευταίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ ξεκινάει βασικός. Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών ο Μοσκέρα. Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις στο Λιμπερταδόρες συνοδεύτηκαν από Goal/Goal και Over 2.5, ενώ σ’ όλα κατάφερε να πετύχει από δύο γκολ και πάνω.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 3-1 από την Πετρολέρο Γιακουίμπα.

Στατιστικό: G/G τα 12/13 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Χόρχε Βίλστερμαν.

Το Χόρχε Βίλστερμαν – Ατλ. Μινέιρο παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Copa Libertadores (Κλικ Εδώ)

ΑΤΛ. ΜΙΝΕΪΡΟ (Βραζιλία)

Από την άλλη πλευρά, η Ατλέτικο Μινέιρο βρίσκεται σε διαρκή άνοδο το τελευταίο διάστημα, το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την Κυριακή, επικρατώντας 3-1 της στο κλάσικο της Κρουζέιρο στο Μπέλο Οριζόντε. Έμεινε πίσω νωρίς στο παιχνίδι (0-1 στο 6’), πήρε στη συνέχεια περισσότερες πρωτοβουλίες και κατάφερε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να κάνει την ανατροπή (2-1). Κινδύνεψε αρκετές φορές με ισοφάριση στην επανάληψη, στο 79’ της συνάντησης πέτυχε το 3-1 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. «Θέλαμε πολύ τη νίκη, για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα. Έρχεται ένα δύσκολο ταξίδι στην Βολιβία και πρέπει να αποδείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες», υποστήριξε ο Ρότζερ Μασάδο.

Δεύτερη σερί νίκη για τη Μινέιρο μετά απ’ αυτή που πέτυχε επί της Σαπεκοένσε (1-0 εκτός έδρας), συμπλήρωσε τετράδα αγώνων αήττητη (3-1-0) και σιγά σιγά δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της στο Μπραζιλειράο, ευρισκόμενη αυτή τη στιγμή στην όγδοη θέση με 16 πόντους.

Στους ομίλους του Λιμπερταδόρες ήταν το μεγάλο όνομα στο δικό της όμιλο και με απολογισμό 4-1-1 κατέλαβε την πρώτη θέση με αντιπάλους τις Γοδόι Κρουζ, Λιμπερτάδ και Σπορτ Μπόις. Στο αγωνιστικό κομμάτι, τώρα, τελευταία στιγμή θα αποφασισθεί η συμμετοχή των Φελίπε Σαντάνα (Αμυντικός, 8, 1) και Εράσο (Αμυντικός, 2, 0). Τραυματίστηκε στο κλάσικο με την Κυρουζέιρο ο Λεονάρντο Σίλβα (Αμυντικός, 4, 0) και έμεινε εκτός αποστολής Αντίθετα  επιστρέφει ο Ραφαέλ Καριόκα (Μέσος, 10, 0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση για την Ατλέτικο Μινέιρο 3-1 επί της Κρουζέιρο.

Στατιστικό: N/G και Under 2.5 οι τρεις απ’ τις τέσσερις πρόσφατες εξόδους της Ατλέτικο Μινέιρο.

Αριστείδης Χατζηγεωργίου