*Πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ. Επαναληπτικός. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.
*O νικητής του ζευγαριού θα μπει στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ ενώ ο ηττημένος σε αυτή του Κόνφερενς Λιγκ.
*Στο πρώτο ματς: Λεχ Πόζναν-Τουν 7-0.
*Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν πέρα από το πρώτο ματς.
ΤΟΥΝ (Ελβετία)
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 7-0 από τη Λεχ Πόζναν για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με πέντε γκολ στο πρώτο μέρος και δύο στο δεύτερο.
Το όνειρο της συμμετοχής της στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ έσβησε άδοξα στην Πολωνία πριν μια εβδομάδα. Η Τουν διασύρθηκε με 7-0 από τη Λεχ Πόζναν με την άμυνά της να έχει περισσότερες τρύπες και από ελβετικό τυρί. Ήταν η πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή της ιστορία.
Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν τραγική, δεν μπορούσε με τίποτα να σταματήσει τους Πολωνούς. Στο 10′ έγινε το 1-0 και δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 25′ έγινε το 3-0 στην αντεπίθεση. Το μαρτύριο της Τουν δεν σταμάτησε εκεί αφού δέχτηκε ακόμη δύο τέρματα (31′, 45′).
Στην επανάληψη ευτυχώς η Λεχ Πόζναν πήρε κάπως το πόδι από το γκάζι, στο 48′ πέτυχε το 6-0 και στο 79′ το 7-0, με την Τουν να μην μπορεί να αντιδράσει σε κανένα σημείο του αγώνα ενώ ένα γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.
Η Τουν ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί αποκλείστηκε οριακά με συνολικό σκορ 4-3 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-1 εντός, 2-3 εκτός) και στη συνέχεια πέρασε με συνολικό σκορ 5-3 το εμπόδιο της Βίκινγκουρ (3-0 εντός, 2-3 εκτός) για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.
Η ελβετική ομάδα πούλησε τον βασικό Χέουλε (αρ.μπακ) έναντι 2,75 εκατ.ευρώ στη Χόφενχαϊμ και τον ημιβασικό Ματόσι (μεσοεπιθετικός) έναντι 700.000 ευρώ στη Στουρμ Γκρατς.
Την Κυριακή (30/8) φιλοξενείται από τη Σεν Γκάλεν για το πρωτάθλημα Ελβετίας.
Στατιστικά
*Over 2,5 τα 22/23 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.
*Over 2,5 τα 3/4 φιλικά παιχνίδια της.
ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ (Πολωνία)
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με 7-0 κόντρα στην Τουν, με πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δύο στο δεύτερο μέρος.
Σε τρομερή φόρμα βρίσκεται η Λεχ Πόζναν που δεν καταλαβαίνει από αντιπάλους και έδρες. Μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με 18-1 τέρματα. Άκρως εντυπωσιακό αυτό που έχει πετύχει, με τελευταίο της θύμα να είναι η ελβετική Τουν την οποία διέλυσε με 7-0 εντός έδρας. Πήρε έτσι το προβάδισμα για πρόκριση και μοιάζει απίθανο να χάσει τη θέση της στη League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.
Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική και συνάμα αποτελεσματική. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, μόλις στο 10′ ο Βάλεμαρκ με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ και δέκα λεπτά αργότερα ο Σαγιαντμανές με προβολή έγραψε το 2-0. Στο 25ο λεπτό ο Βάλεμαρκ με πλασέ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 ενώ στο 31′ ο Σκρίπτσακ με σουτ εντός περιοχής μετά από εκτέλεση φάουλ, έγραψε το 4-0. Στο 45′ ο Μουράφσκι πέτυχε το 5-0 με πλασέ στην κίνηση.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεχ Πόζναν πήρε κάπως το πόδι από το γκάζι, στο 48′ ο Χάκανς με σουτ εκτός περιοχής και αρκετή δόση τύχης έγραψε το 6-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γκάμι στο 79′ με σκαφτό πλασέ που κρέμασε τον αντίπαλο κίπερ.
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε για τη Λεχ Πόζναν με έναν απίθανο αποκλεισμό στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Αάρχους στα πέναλτι (3-4) ενώ είχε κερδίσει με 4-1 εκτός έδρας αλλά έχασε με το ίδιο σκορ εντός από τους Δανούς. Στη συνέχεια θύμισε ομάδα και με συνολικό σκορ 6-0 (1-0 εντός, 5-0 εκτός) απέκλεισε στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ την Κλάσβικ.
H Λεχ Πόζναν πούλησε τον αναπληρωματικό Φιαμπεμά (φορ) στη Φρέντρικσταντ. Σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ, ο αναπληρωματικός Μρόζεκ (κίπερ) ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή με την ιταλική Ουντινέζε.
Την Κυριακή (30/8) φιλοξενείται από τη Βίντζεϊ Λοτζ για το πρωτάθλημα Πολωνίας.
Στατιστικά
* Over 2.5 τα 6/8 φετινά παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* No Goal τα τρία τελευταία παιχνίδια της.