Τένις: Ο ITIA απέβαλε δύο αθλητές για στημένα παιχνίδια

Ανανεώθηκε:
τενις στοιχημα αποκλεισμος
Photo Credits: Vlad Deep / Alamy Stock Photo

Κυρώσεις σε δύο αθλητές για στημένα παιχνίδια επέβαλε ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας του Τένις (ITIA) στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης της διαφθοράς στο άθλημα.

100 δώρα* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 Promo code: EGYPT600
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι κυρώσεις συνδέονται με την υπόθεση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε μια οργάνωση στημένων αγώνων στο Βέλγιο. Η συνεργασία μεταξύ του ITIA και των βελγικών αρχών οδήγησε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τον επικεφαλής της οργάνωσης, Grigor Sargsyan. Πέντε άλλοι παίκτες που συνδέονται με την υπόθεση είχαν ήδη τιμωρηθεί στο παρελθόν.

Οι κυρώσεις κοινοποιήθηκαν από τον Richard McLaren, ανεξάρτητο σύμβουλο ακροάσεων κατά της διαφθοράς, μετά από επίσημη ακρόαση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 5 Μαρτίου 2024.

Ο Alejandro Mendoza Crespo, ένας 34χρονος Βολιβιανός που πέτυχε το 2016 το υψηλότερο σημείο καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη του απλού 741, έλαβε τη μέγιστη ποινή για τη διάπραξη 20 σοβαρών παραβάσεων βάσει του TACP, με αποτέλεσμα τον ισόβιο αποκλεισμό από το άθλημα και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον McLaren, ο Mendoza “συμμετείχε σε ένα σύστημα διαφθοράς” μεταξύ του 2016 και του 2018, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης αδικημάτων διαφθοράς, ενθαρρύνοντας άλλους παίκτες να παραποιούν τα αποτελέσματα των αγώνων με σκοπό το κέρδος.

Ο Jorge Panta Herreros, ένας 28χρονος Περουβιανός με παγκόσμιο ρεκόρ καριέρας στα μονά με 447 που πέτυχε το 2022, τέθηκε σε διαθεσιμότητα για τρία χρόνια και του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 δολαρίων, αφού κρίθηκε υπεύθυνος για τέσσερα σοβαρά αδικήματα βάσει του TACP, μεταξύ των οποίων και το ότι μεθόδευσε το αποτέλεσμα δύο αγώνων του σε διάστημα δύο ετών. Η αναστολή του θα λήξει τον Απρίλιο του 2027.

Οι Mendoza και Panta απαγορεύεται να παίζουν, να προπονούνται ή να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διοργάνωση τένις που έχει εγκριθεί ή εγκριθεί από μέλη της ITIA (ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Fédération Française de Tennis, Wimbledon και USTA) ή από οποιαδήποτε εθνική ένωση