* 5η αγωνιστική.
* Μόνο 1/5 τελευταία μεταξύ τους είχε νικητή γηπεδούχο, η Σταντάρ νίκησε πέρυσι με 1-0.
* Η Σταντάρ πέτυχε τουλάχιστον από 1 γκολ στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις τους.
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
Προηγούμενο ματς: Νίκη με 2-1 εκτός έδρας επί της Λέουβεν, με τα γκολ των Νίλσεν (9’ πεν.) και Έκερτ (68’), είχε ισοφαριστεί προσωρινά από τον Τζορτζ (66’).
Ήταν να μην πάρει… φόρα, μετά τη Λα Λουβιέρ στο “Σλεσίν” νίκησε και τη Λέουβεν για να καταγράψει το πρώτο της διπλό στη σεζόν. Την ίδια στιγμή παραμένει αήττητη, κάτι που έχει την αξία του ψυχολογικά, αν και δεν είχε και το πιο δύσκολο πρόγραμμα για να απειληθεί σοβαρά με ήττα.
Το δυσάρεστο για τον Εβράρ και τους παίκτες του είναι ότι φέτος δεν υπάρχει εξάδα που να δίνει κάτι, ακόμα και η πεντάδα δεν εξασφαλίζει κάτι. Πρέπει να βρεθεί στην πρώτη τετράδα αν θέλει βέβαιη ευρωπαϊκή έξοδο και το ότι βρίσκεται κοντά είναι σημαντικό, αν και προπορευόνται ομάδες όπως η Σαρλερουά, την οποία οφείλει να περάσει, αν θέλει να τα καταφέρει.
Απόκτημα της τελευταίας στιγμής ο φορ Ζετσίρι που αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Γκενκ και από πέρυσι ανήκει στην πολωνική Λοτζ, απώλεια ο φορ Ενκαντά, ο οποίος έφυγε δανεικός με ρήτρα αγοράς για την γαλλική Τρουά. Δεν καλύφθηκε το κενό του Μπόσκο Σούταλο που πήγε επίσης δανεικός στον Άρη, ούτως ή άλλως όμως ο Κροάτης και πέρυσι δεν είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή.
Δυσάρεστο γεγονός το μερικό κλείσιμο του γηπέδου της για τα επεισόδια που έγιναν πέρυσι με τη Σαρλερουά, ο κόσμος της όμως, όσος επιτρέπεται αναμένεται να είναι εκεί, καθώς αρχίζει να “ζεσταίνεται” με τις νίκες.
Στατιστικά
* Αήττητη στα 4 τελευταία, κέρδισε τα μισά.
* Over 2,5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της.
ΑΝΤΒΕΡΠ
Προηγούμενο ματς: Βαριά ήττα με 1-4 εντός έδρας από τη Σεντ Τρούιντεν, από τα γκολ των Αράκι (9’), Μπάζνταρ (73’, 90’) και Ματσουζάγουα (76’), είχε ισοφαριστεί προσωρινά από τον Πορόσο στο 58’.
Ανώμαλη “προσγείωση” το 1-4 από τη Σεντ Τρούιντεν πάνω που είχε αρχίσει να… πετάει στα ουράνια με το ξεκίνημα 2-1-0. Ήταν μάλλον κάτι που χρειαζόταν για να δει τις αδυναμίες της που κρύφτηκαν στα προηγούμενα, ακόμα και στην ισοπαλία εντός με την Γκενκ (4-4), την οποία απέσπασε λόγω της αφέλειας της αντιπάλου.
Η αστάθεια είναι κάτι αναμενόμενο για μια ομάδα που άργησε πολύ να στηθεί και βρήκε τον προπονητή της μόλις μια εβδομάδα πριν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος. Με αυτά τα δεδομένα η βαθμολογική της θέση είναι πολύ καλύτερη του αναμενομένου, στη Λιέγη μια ισοπαλία θα είναι μεγάλη επιτυχία, διότι απέναντι έχει μια από τις πιο δουλεμένες και βελτιωμένες ομάδες της κατηγορίας, πλην των “θηρίων” της κατηγορίας.
Την απογοήτευση του κόσμου για την πώληση με 5 εκ. του εξτρέμ Βαλένσια στη Φλαμένγκο, διαδέχθηκε η απόκτηση του… δικού της παιδιού, του χαφ Φερμέιρεν από τη Λειψία, άδοξα τελείωσε η καριέρα του Χάιρεμανς στον σύλλογο, αφού παραχωρήθηκε στην Χασέλ.
Ανέτοιμος να επιστρέψει ο χαφ Μπενίτες, μη διαθέσιμος ακόμα και ο Φερμέιρεν. Απών και ο κόσμος της, λόγω του μερικού κλεισίματος του “Σλεσίν”, η τοπικές Αρχές της Λιέγης αρνήθηκαν σε 1.000 οπαδούς της το δικαίωμα να βρεθούν στην πόλη και στο γήπεδο.
Στατιστικά
* Over 2,5 τα 5 τελευταία παιχνίδια της, τα 4 με G/G.
* N/G τα 3 τελευταία επίσημα εκτός έδρας ματς της.