Σαρωτικές αλλαγές στο στοίχημα θέλει το ΝΒΑ

Ανανεώθηκε:
nba στοιχημα νεα ειδησεις
Photo Credits: Icon Sportswire / Alamy Stock Photo

Μια σειρά από αλλαγές στον τρόπο που παίζεται το παμε στοιχημα θέλει να προωθήσει το ΝΒΑ. Αν τελικά περάσουν, αναμένεται να επηρρεάσουν το πώς ποντάρουν οι παίκτες.

🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🏀 Ταξίδι FINAL FOUR!
Bwin
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλα ξεκίνησαν με δηλώσεις του Κομισάριου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, με αφορμή τον δια βίου αποκλεισμό του Τζόντεϊ Πόρτερ για παράνομο στοίχημα.

Ο Σίλβερ μίλησε σε στο συνέδριο αθλητικών συντακτών στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι το πρωτάθλημα έχει έλεγχο για στοιχηματικά σκάνδαλα τέτοιου είδους ως ένα σημείο. Τόνισε, δε, ότι διακυβεύονται πολύ περισσότερα για έναν παίκτη σούπερ σταρ από ό,τι για έναν νεότερο παίκτη, όπως ο Πόρτερ.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι τα στοιχήματα prop (δηλαδή στοιχήματα σε οτιδήποτε άλλο εκτός από νικητή αγώνα) ανάλογα με το πόσο ακριβή είναι, προσφέρονται περισσότερο για παρανομίες από ό,τι άλλα είδη στοιχημάτων.

Ο Σίλβερ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις μπορούν να αποκαλυφθούν μέσω διαφόρων ελέγχων, αλλά αναγνωρίζουμε επίσης ότι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της δραστηριότητας. Δεν είμαι σίγουρος για το ακριβές ποσοστό, αλλά το προαίσθημά μου είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ περισσότερα παράνομα [στοιχήματα] από τα νόμιμα”.

Πέρα από τα παραπάνω, ο Κομισάριος του ΝΒΑ ανέφερε ότι ενώ υπάρχουν όρια στον έλεγχο, η λίγκα πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ρυθμισμένο πλαίσιο, με στενή συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές των κρατών και τις στοιχηματικές εταιρείες, είτε έχει το ΝΒΑ συμφωνίες μαζί τους είτε όχι.

Τι μπορεί να αλλάξει στο στοίχημα

Το ESPN επικαλείται πηγές που λένε ότι το NBA και οι συνεργαζόμενες στοιχηματικές εταιρείες συζητούν για αλλαγές στις στοιχηματικές αγορές για την καταπολέμηση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Μεταξύ των αλλαγών που έχουν συζητηθεί είναι η απαγόρευση του στοιχηματισμού σε παίκτες που έχουν συμβόλαια με τη G League (δηλαδή τη διοργάνωση για μικρότερους ηλικιακά παίκτες) και το ΝΒΑ.

Έχουν εξεταστεί και ακόμη πιο ακραία μέτρα. Όπως η απαγόρευση πονταρισμάτων στο Under σε έναν παίκτη. Πάντως, υπάρχουν ανησυχίες ότι ο περιορισμός των αγορών στοιχήματος θα μπορούσε να ωθήσει τους παίκτες σε μη νόμιμο στοίχημα.

🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🏀 Ταξίδι FINAL FOUR!
Bwin
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ