Τζόντεϊ Πόρτερ: Διά βίου αποκλεισμός από το NBA για παράνομο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
πορτερ αποκλεισμος στοιχημα nba
Photo Credits: Associated Press / Alamy Stock Photo

Δια βίου αποκλεισμού στον Τζόντεϊ Πόρτερ επέβαλε το NBA, για τις παράνομες δραστηριότητες του με το στοίχημα.

1 μήνας δωρεάν Cosmote TV* 📺⚽️ Κωδικός STXCOMBO
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το NBA, o πρώην παίκτης των Τορόντο Ράπτορς, Τζόντεϊ Πόρτερ, “παραβίασε τους κανόνες της λίγκας αποκαλύπτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες σε παίκτες αθλητικού στοιχήματος, περιορίζοντας τη δική του συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα παιχνίδια για στοιχηματικούς σκοπούς και στοιχηματίζοντας σε αγώνες του ΝΒΑ”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ΝΒΑ θέτει σε διαθεσιμότητα παίκτη για παραβίαση των κανόνων για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια από τότε που ανατράπηκε ο νόμος περί προστασίας του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού τον Μάιο του 2018. Ο Πόρτερ γίνεται ο 12ος παίκτης που τιμωρείται από ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής από το 2018. Το περασμένο καλοκαίρι το NFL απέβαλε 10 παίκτες και το NHL το 2023 απέβαλε ακόμη έναν παίκτη.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την προστασία της ακεραιότητας των αγώνων του ΝΒΑ για τους φιλάθλους μας, τις ομάδες μας και όλους όσους σχετίζονται με το άθλημα, γι’ αυτό και η κατάφωρη παραβίαση των κανόνων μας για το στοίχημα από τον Τζόντεϊ Πόρτερ αντιμετωπίζεται με την πιο αυστηρή τιμωρία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ.

Η πολιτική του ΝΒΑ για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια απαγορεύει στους παίκτες να στοιχηματίζουν στο ΝΒΑ ή σε οποιαδήποτε ιδιοκτησία του ή να στοιχηματίζουν σε δικαιοδοσία όπου αυτό είναι παράνομο.

Ο Πόρτερ μοιράστηκε πληροφορίες & στοιχημάτισε σε αγώνες του NBA

Μέσω της έρευνάς του, το ΝΒΑ διαπίστωσε ότι, πριν από έναν αγώνα της 20ής Μαρτίου, ο Πόρτερ μοιράστηκε “εμπιστευτικές πληροφορίες” σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σε έναν γνωστό παίκτη που στοιχημάτιζε στο ΝΒΑ. Ένας άλλος συνεργάτης του Πόρτερ τοποθέτησε ένα παρολί 80.000 δολαρίων με αποπληρωμή 1,1 εκατ. δολάρια. Ο Πόρτερ, σύμφωνα με τη λίγκα, στη συνέχεια “περιόρισε τη δική του συμμετοχή στο παιχνίδι” προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα του στοιχήματος.

Επίσης, το ΝΒΑ αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου και Μαρτίου 2024, ενώ ταξίδευε είτε με τους Ράπτορς είτε με την ομάδα G-League των Ράπτορς, ο Πόρτερ έβαλε 13 στοιχήματα σε αγώνες του ΝΒΑ. Ο Πόρτερ τοποθέτησε τα στοιχήματα χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό ενός άλλου προσώπου.

Πόνταρε συνολικά 54.094 δολάρια και κέρδισε 21.965 δολάρια. Τα στοιχήματα ήταν τόσο μικρά όσο 15 δολάρια και τόσο μεγάλα όσο 22.000 δολάρια. Κανένα δεν τοποθετήθηκε σε παιχνίδια στα οποία έπαιζε ο Πόρτερ.

Το ΝΒΑ δεν αποκάλυψε σε ποια στοιχηματική εταιρία τοποθετήθηκαν τα στοιχήματα, αλλά η DraftKings ανέφερε ύποπτη δραστηριότητα σε τουλάχιστον δύο στοιχήματα τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο. Έχει επίσης αναφερθεί στο παρελθόν ότι ο Πόρτερ ήταν VIP της FanDuel, αλλά ο λογαριασμός αυτός έκλεισε όταν ο Πόρτερ υπέγραψε στους Ράπτορς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της λίγκας, “φορείς αθλητικού στοιχήματος” και μια υπηρεσία παρακολούθησης της ακεραιότητας ειδοποίησαν το ΝΒΑ για την ύποπτη δραστηριότητα γύρω από τον αγώνα της 20ής Μαρτίου.

1 μήνας δωρεάν Cosmote TV* 📺⚽️ Κωδικός STXCOMBO
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ