* 32η αγωνιστική
* Under 2.5 τα 7/8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
* Αήττητη η Ρακόβ στα 5 τελευταια μεταξύ τους (3-2-0).
* Στον 1ο γύρο (09/11): Κορόνα – Ρακόβ 1-4
* Ντεμπούτο νέου προπονητή στους γηπεδούχους.
ΡΑΚΟΒ
Προηγούμενο ματς: Ήττα (0-2) από την Γκόρνικ Ζάμπρζε. Ο Μασίμο (32’) άνοιξε το σκορ & ο Κλαν (65’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Πικραμένη επέστρεψε από τη Βαρσοβία η “μενταλίκι”, το Σάββατο ηττήθηκε στον τελικό Κυπέλλου για 3η φορά στην ιστορία της, απέτυχε να σκοράρει (όπως και το 2023) μετά από 12 σερί παιχνίδια με γκολ.
Μπήκε καλύτερα στον τελικό η Ρακόβ, δίχως ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση, μέχρι να πληγωθεί (0-1) με κεφαλιά σε κόρνερ. Σάστισε μετά το γκολ, δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία και τιμωρήθηκε για την ανισορροπία της με 2ο γκολ.
Έτρεξε, μόχθησε μετά το 2-0, αλλά η δημιουργία της παρέμεινε φτωχή και στο φινάλε ο εκνευρισμός αποτυπώθηκε στο χτύπημα αποβολής του αρχισκόρερ της.
Όσον αφορά στην Ekstraklasa, έκλεισε τον Απρίλιο με 2/2 νίκες και 6 γκολ ενεργητικό, με συνέπεια να σκαρφαλώσει στην 5η θέση, την τελευταία που οδηγεί στην Ευρώπη.
Κύκνειο άσμα για τον κόουτς Τόμτσικ ο χαμένος τελικός, αναλαμβάνει ο 37χρονος Ντάβιντ Κρότζεκ, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν ήταν στον πάγκο της Κρακόβια και την φετινή μέχρι το Δεκέμβριο ήταν βοηθός του κόουτς Παπζούν στην Ρακόβ.
Στατιστικά
* Goal/Goal τα 9/10 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Over 2.5 τα 3/4 τελευταία εντός έδρας.
ΚΟΡΟΝΑ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Πιαστ Γκλιβίτσε. Ο Ρίβας (53’) άνοιξε το σκορ για την Πιαστ & ο Μπλάνικ (56’) ισοφάρισε για την Κορόνα.
Με 3η διαδοχική εντός έδρας ισοπαλία στο 1-1 έκαναν πρωτομαγιά οι “χρυσοαίματοι”, συμπλήρωσαν 5 παιχνίδια δίχως νίκη (0-3-2) στην Ekstraklasa και συνεχίζεται το άγχος επιβίωσης με απόσταση τριών βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη.
Δυνατό το μπάσιμο της Κορόνα στο ματς της προηγούμενης Παρασκευής, τράνταξε το αντίπαλο δοκάρι σε κόρνερ, απείλησε ξανά στο πρώτο τέταρτο, αλλά στην συνέχεια απειλήθηκε πολλάκις (1.88 – 2.28 xGoals).
Συνεχίστηκε το μπαράζ ευκαιριών μετά την ανάπαυλα, με εκατέρωθεν δοκάρια ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο, πριν οι φιλοξενούμενοι πάρουν προβάδισμα σε φάση διαρκείας. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ισοφάρισε η Πιαστ και ως τις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες ξόδεψαν μεγάλες στιγμές για πάρουν τρίποντο.
“Υπάρχει καλή ενέργεια στην ομάδα. Οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι και έχουν κίνητρο για τους τελευταίους τρεις αγώνες.” δήλωσε ο κόουτς Ζιελίνσκι, για τον οποίο έχει δημιουργηθεί έντονη φημολογία περί απόλυσης σε περίπτωση νέας ήττας.
Στα αγωνιστικά νέα, οι τρεις απουσίες για το ταξίδι στην Τσεστοχόβα δεν επηρεάζουν το βασικό rotation.
Στατιστικά
* Goal/Goal τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της.
* Under 2.5 τα 3/5 τελευταία εκτός έδρας.