ΟΠΑΠ: Νέα αποκλειστική άδεια για τυχερά παιχνίδια στην Κύπρο για 15 χρόνια

Ανανεώθηκε:
οπαπ λογκο

Μια μεγάλη συμφωνία έκλεισε ο ΟΠΑΠ για τυχερά παιχνίδια στην Κύπρο για την επόμενη 15ετία. Απέκτησε νέα άδεια αποκλειστικής εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Με άμεση ισχύ, η συμφωνία αυτή παρέχει στον ΟΠΑΠ Κύπρου αποκλειστικότητα σε καθορισμένα τυχερά παίγνια για διοργάνωση, παροχή και διαχείριση για 15 χρόνια.

EURO 24 με 340 ΔΩΡΑ* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
pamestoixima 300x300
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το κόστος της άδειας από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) της Κύπρου θα καταβληθεί σε 15 ετήσιες δόσεις στις 31 Ιανουαρίου κάθε έτους, με βάση τις επιδόσεις. Ο ΟΠΑΠ έχει ήδη καταβάλει την πρώτη δόση, ύψους 4,2 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, θα πληρώσει φόρο με συντελεστή 22,5% επί των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παιχνίδια. Ενώ θα πρέπει να καταβάλει το 5% του GGR με τη μορφή χορηγίας για αθλητικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ο ΟΠΑΠ στην Κύπρο

Ο ΟΠΑΠ, που στην Ελλάδα δραστηριοποιείται online στο Pamestoixima.gr, έχει παρουσία στην Κύπρο από το 1969. Συνολικά, διαθέτει ήδη περίπου 200 επίγεια πρακτορεία στο νησί. Τα προϊόντα που προσφέρει περιλαμβάνουν τίτλους όπως Τζόκερ, Λόττο, Προπό και πολλά άλλα. Επίσης, συνεργάζεται με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ).

Από την πλευρά της στοιχηματικής, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κύπρου, Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράψαμε τη νέα 15ετή σύμβαση παραχώρησης με την Κυπριακή Δημοκρατία. Ως όμιλος δραστηριοποιούμαστε στην Κύπρο εδώ και 55 χρόνια. Παρέχουμε δημοφιλή παιχνίδια και συναρπαστικές εμπειρίες στους πελάτες μας, υποστηρίζουμε κοινούς στόχους και υλοποιούμε κοινωνικές πρωτοβουλίες με σημαντικό αντίκτυπο. Η δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο”.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μάκης Κεραυνός, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η νέα συμφωνία θα εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού. Ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση για αποκλειστική παραχώρηση της άδειας θα βοηθήσει στην προστασία των παικτών από προβληματική συμπεριφορά σε σχέση με τα τυχερά παιχνίδια.

EURO 24 με 340 ΔΩΡΑ* 🎁 ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
pamestoixima 300x300
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ