* 8η αγωνιστική
* Ντέρμπι μίσους, με πολιτικές προεκτάσεις.
* Αήττητη η Λέγκια στα 4 τελευταία μεταξύ τους (3-1-0).
* Ντεμπούτο νέου προπονητή στους φιλοξενούμενους.
ΛΕΓΚΙΑ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (2-3) επί της Μότορ Λούμπλιν. Ο Αουγκουστίνιακ με πέναλτι (45’) άνοιξε το σκορ για τη Λέγκια, ο Τζούμπακ (65’, 68’) γύρισε το ματς για τη Μότορ & ο Ζεβλάκοβ (90+5’, 90+11’) ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Λέγκια.
Άμεση εκδίκηση για τον ταπεινωτικό αποκλεισμό Κυπέλλου στο Λούμπλιν πήρε η “λεγεώνα” το περασμένο Σάββατο και διατηρήθηκε κοντά στην κορυφή της Ekstraklasa.
Μετά από ένα άχρωμο πρώτο ημίωρο στο σαββατιάτικο παιχνίδι οι γηπεδούχοι ξόδεψαν διπλή μεγάλη ευκαιρία, αλλά στην συνέχεια η Λέγκια είχε χαμένο τετ α τετ, πριν κεφαλαιοποιήσει λάθος στο build up για το κερδισμένο πέναλτι του 0-1.
Δίχως συγκινήσεις το παιχνίδι και στο ξεκίνημα της επανάληψης, μέχρι να πάρει “φωτιά” ο αντίπαλος στράικερ, ο οποίος το γύρισε με φορίσια κεφαλιά κι έξυπνο τελείωμα σε μετάβαση.
Όλα έδειχναν νέα αποτυχία για την ομάδα του Παπζούν, αλλά στο φινάλε έβγαλε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, άσκησε ασφυκτική πίεση και γύρισε το ματς με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Σε κόρνερ κι από νέο κλέψιμο ψηλά στο γήπεδο.
“Είμαι ικανοποιημένος με τα πάντα, αλλά μόνο περιοδικά. Έχουμε καλές στιγμές, αλλά και αδύναμες. Είμαστε ακόμα ασυνεπείς, νομίζω ότι θα βελτιωνόμαστε ως ομάδα από αγώνα σε αγώνα. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι για τους οπαδούς το ντέρμπι που έρχεται.” δήλωσε ο κόουτς Παπζούν.
Στατιστικά
* Goal/Goal τα 5/7 τελευταία παιχνίδια της.
* Over 2.5 τα 3/4 τελευταία εντός έδρας.
ΒΙΤΖΕΒ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με την Ραντόμιακ.
Δεν μπορουν να βρουν πατήματα οι “κόκκινοι” παρά τις μεγάλες επενδύσεις που συνεχίστηκαν μέσα στο καλοκαίρι και συνεχίζουν να βολοδέρνουν χαμηλά στην Ekstraklasa με το δεύτερο πιο ακριβό ρόστερ της κατηγορίας
Τρεις σερί εντός έδρας ήττες μετρούσε η Βίτζεβ πριν το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου και δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση ούτε απέναντι σε μία από τις πλέον ευάλωτες άμυνες της λίγκας, με αποτέλεσμα να υπάρξει αλλαγή στον πάγκο.
Πήρε την επιθετική πρωτοβουλία από νωρίς, αλλά στο 1ο ημίχρονο περισσότερο απειλήθηκε απ’ ότι δημιούργησε. Έγινε πιο ισορροπημένη μετά την ανάπαυλα, ωστόσο ουδέποτε επέβαλε τον ρυθμό της και στην τελική σούμα δεν άξιζε κάτι περισσότερο από την ισοπαλία (1.99 – 1.89 xGoals).
Απολύθηκε περίπου αναμενόμενα ο έμπειρος κόουτς Βούκοβιτς και τον διαδέχεται ο 33χρονος Ματέους Στολαρσκι, ο οποίος την προηγούμενη διετία έκανε καλή δουλειά στη Μότορ.
Αρκετά τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί για το ντεμπούτο του στη Βαρσοβία, ειδικότερα στη μεσαία γραμμή.
Στατιστικά
* No Goal τα 4/7 τελευταία παιχνίδια της.
* Under 2.5 τα 10/12 τελευταία εκτός έδρας.