League 2 Αγγλίας: Preview της σεζόν 2020/21

Ανανεώθηκε:
Λιγκ 2 Αγγλία

Αυτό το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα της League 2, η οποία θεωρείται η τελευταία επαγγελματική κατηγορία της Αγγλίας. Και είναι από τα πιο απρόβλεπτα πρωταθλήματα της χώρας, καθώς μπορεί κάθε ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο και να υποβιβαστεί, με την ίδια ευκολία! Γενικώς δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες του πρωταθλήματος, κάτι που το κάνει αρκετά αμφίρροπο και επιτρέπει ακόμη και σε ομάδες που ανέβηκαν από τη National League να έχει φιλοδοξίες δεύτερης ανόδου σε ισάριθμες σεζόν! Βέβαια το αρνητικό είναι πώς επειδή υποβιβάζονται μόνο δύο ομάδες, αν βρεθούν κάποιες πολύ κακές που ξεχωρίζουν γρήγορα, για πολλές ομάδες το πρωτάθλημα γίνεται αδιάφορο βαθμολογικά. Πριν από η συνέχεια, να σημειωθεί ότι τα προγνωστικά Αγγλίας θα ανεβαίνουν διαρκώς στο Betarades.gr!

Η League 2 στην Inerwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οσον αφορά στη φετινή διοργάνωση, είναι και αυτή, όπως οι περισσότερες, στον «αστερισμό» της εποχής του κορωνοϊού! Γι’ αυτό και αρχίζει αργότερα από κάθε άλλη σεζόν, ενώ για πρώτη φορά οι ομάδες έχουν παίξει τουλάχιστον δύο παιχνίδια για άλλους θεσμούς (Λιγκ Καπ και Λιγκ Τρόφι) πριν ριχτούν στη «μάχη» του πρωταθλήματος. Και φυσικά ξεκινάει χωρίς την παρουσία οπαδών στις κερκίδες, κάτι που για τόσο χαμηλές κατηγορίες σημαίνει μεγάλο πλήγμα στα οικονομικά τους, κάτι που είχε αντίκτυπο και στις κινήσεις των περισσοτέρων ως τώρα στο μεταγραφικό «παζάρι».

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 24 ομάδες οι οποίες θα δώσουν μεταξύ τους από δύο αναμετρήσεις (εντός και εκτός έδρας) σε ένα σύνολο 46 αγωνιστικών. Οι πρώτες τρεις εξασφαλίζουν την άνοδο, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται και όσες τερματίσουν από τις θέσεις 3 ως 7 θα παίξουν πλέι οφς για να διεκδικήσουν ένα ακόμη «εισιτήριο» ανόδου. Σε περιπτώσεις ισοβαθμιών το αρχικό κριτήριο είναι η συνολική διαφορά τερμάτων και μετά κατά σειρά προτεραιότητας η καλύτερη επίθεση, μετά τα μεταξύ τους αποτελέσματα, οι νίκες, τα εκτός έδρας γκολ και οι κάρτες.

Τα φαβορί

Οι περισσότερες εταιρείες στοιχημάτων συμφωνούν στον χαρακτηρισμό των Σάλφορντ, Μπόλτον ως φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο της κατηγορίας και μαζί τους συμφωνούν και οι Αγγλοι «ειδικοί» που ασχολούνται περισσότερο με την συγκεκριμένη κατηγορία. Αλλωστε είναι οι δύο από τις τρεις ομάδες (η άλλη είναι η Ολνταμ) με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα στην υπόλοιπη σειρά υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αλλά γεγονός είναι πώς ομάδες όπως οι Εξετερ και Μάνσφιλντ, με την πρώτη να είναι παραδοσιακά σε αυτές που πρωταγωνιστούν και την δεύτερη να ρίχνει πάλι λεφτά, αλλά όπως και οι Μπράντφορντ, Ολνταμ που έχουν συνηθίσει να παίζουν σε μεγαλύτερη κατηγορία, αναμένεται να διεκδικήσουν την άνοδο. Οσον αφορά στις τελευταίες θέσεις, η ομάδα που θεωρείται μεγαλύτερο φαβορί για να υποβιβαστεί είναι η Στίβενεϊτζ που σώθηκε φέτος μόνο και μόνο επειδή υποβιβάστηκε η Μάκλσφιλντ λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για την άλλη θέση του υποβιβασμού, θα παλέψουν να την αποφύγουν ομάδες όπως οι Μόρκαμ, Χάρογκεϊτ (έχει το μικρότερο μπάτζετ και είναι νεοφώτιστη) και όποια άλλη δεν πάει καλά στη σεζόν.

Οι ομάδες

Μπάροου: Ανέβηκε φέτος στη Λιγκ 2, ως πρωταθλήτρια από την Νάσιοναλ Λιγκ, σε ένα πρωτάθλημα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, απλά ήταν πρωτοπόρος τη στιγμή που διακόπηκε λόγω του COVID-19. Επιστρέφει λοιπόν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα έπειτα από 48 χρόνια απουσίας από αυτά! Δυστυχώς γι’ αυτήν δεν κατάφερε να διατηρήσει τον «αρχιτέκτονα» της επιτυχίας, τον προπονητή Ιαν Εβατ, που προτίμησε την πιο «βαριά» φανέλα της Μπόλτον. Στη θέση του πήρε έναν σχετικά άπειρο τεχνικό, που η δουλειά του εδώ θα είναι μόλις η δεύτερη στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής, αλλά γνωστό για την ποδοσφαιρική του καριέρα, τον 49χρονο Ντέιβιντ Νταν. Οσον αφορά στο ρόστερ της, δεν άλλαξε δραστικά, ήρθαν 11 παίκτες, έφυγαν 8, ενώ οτιδήποτε περισσότερο από μία άνετη παραμονή στην κατηγορία θα είναι μεγάλη επιτυχία για τη νεοφώτιστη.

Μπόλτον: Όταν μία ομάδα πριν λίγα χρόνια παίζει στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» και τώρα καλείται να αγωνιστεί στο χαμηλότερο επαγγελματικό επίπεδο της Αγγλίας, είναι λογικό να θεωρείται το «βαρύ» όνομα της κατηγορίας. Πέρυσι υποβιβάστηκε ως τελευταία από την Λιγκ 1, έστω και αν το πρωτάθλημα διακόπηκε, αλλά δεν υπήρχε σωτηρία γι’ αυτήν, καθώς της αφαιρέθηκαν πολλοί βαθμοί λόγω οικονομικών προβλημάτων. Αλλά το θετικό είναι πώς έχει πλέον νέα διοίκηση και βρίσκεται σε πορεία αναγέννησης. Πήρε τεχνικό τον 38χρονο Ιαν Εβατ που μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά εντυπωσίασε με την περσινή του πορεία στην Μπάροου και «εξαργύρωσε» ουσιαστικά αυτή την επιτυχία. Στο ρόστερ της υπήρξαν δραστικές αλλαγές, με 19 παίκτες να έρχονται και 17 να φεύγουν, αλλά πήρε ορισμένους με εμπειρίες ακόμη και από μεγαλύτερες κατηγορίες, συγκεκριμένα τον μέσο Σάρτσεβιτς, όπως και τον περσινό πρώτο σκόρερ αυτής της κατηγορίας, τον επιθετικό Εόιν Ντόιλ. Οτιδήποτε άλλο πέραν της ανόδου θα θεωρηθεί αποτυχία, το πιθανότερο είναι να την εξασφαλίσει και απευθείας.

Μπράντφορντ: Πέρυσι τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος και μπορεί να θεωρείται από τις αδικημένες λόγω της διακοπής, καθώς ήταν μόλις στο -4 από την πρώτη επτάδα και τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς. Στον πάγκο της διατηρήθηκε ο 56χρονος Σκοτσέζος Στιούαρτ ΜακΚολ που ανέλαβε πέρυσι αφού είχε αρχίσει η σεζόν και ενώ στο προηγούμενο πέρασμα του από την ομάδα, την διετία 2016-18, είχε οδηγήσει την ομάδα ως το τελικό των πλέι οφς της Λιγκ 1! Στο ρόστερ υπήρξε μάλλον ένα ξεκαθάρισμα, αφού ήρθαν μόλις οκτώ παίκτες και έφυγαν κοντά στους 13. Αλλά θεωρείται από τις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο, το πιθανότερο μέσω της συμμετοχής στα πλέι οφς. Βέβαια και αυτή διαθέτει ένα όνομα ως ομάδα που αν δεν τερματίσει στην πρώτη επτάδα, η χρονιά θα κριθεί ως αποτυχημένη.

Κέιμπριτζ: Πέρυσι τερμάτισε στην 16η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού. Στον πάγκο της θα βρίσκεται ο 46χρονος Μαρκ Μπόνερ που κάνει το προπονητικό του ντεμπούτο σε πρώτη ομάδα! Δεν άλλαξε δραστικά το ρόστερ της, οκτώ παίκτες έφυγαν, οκτώ ήρθαν, αυτός όμως που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αν έχει όρεξη να παίξει, είναι ο διεθνής Ιρλανδός μέσος Γουές Χούλαχαν, που επιστρέφει μετά από μία σεζόν στην Αυστραλία. Και είναι ποδοσφαιριστής με παραστάσεις και από την Πρέμιερ Λιγκ, ως παίκτης της Νόριτς. Αυτός πάντως είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία (38 ετών) σε μία νεανική ομάδα που είναι στο «τσούρμο» των ομάδων που αν τα πάει καλά θα διεκδικήσει συμμετοχή στα πλέι οφς, αν δεν τα πάει καλά μπορεί μέχρι και να κινδυνεύσει με υποβιβασμό..

Καρλάιλ: Πέρυσι τερμάτισε στην 18η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλα αυτά διατήρησε στον πάγκο της τον 46χρονο Κρις Μπιτς, μόλις στην δεύτερη σεζόν του εκεί. Εγινε ένα σχετικό ξεκαθάρισμα στο ρόστερ της, με παίκτες μεγάλους σε ηλικία να αποχωρούν, αν και αυτοί που αποκτήθηκαν, γύρω στους 15, δεν είναι και πιτσιρίκια όλοι τους! Θα προσπαθήσει με ένα μίγμα νέων και έμπειρων παικτών να σταθεί αξιοπρεπώς στην κατηγορία. Είναι στο «τσούρμο» των ομάδων που αν τα πάει καλά θα διεκδικήσει συμμετοχή στα πλέι οφς, αν δεν τα πάει καλά μπορεί μέχρι και να κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

Τσέλτεναμ: Και αυτή μπορεί να θεωρηθεί από τις αδικημένες του κορωνοϊού, αφού τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα που διακόπηκε και ενώ ήταν στο -4 από την πρώτη τριάδα που εξασφάλιζε απευθείας άνοδο, με αγώνα λιγότερο! Και το χειρότερο γι’ αυτήν είναι πώς στη συνέχεια αποκλείστηκε στα ημιτελικά των πλέι οφς. Στον πάγκο της παραμένει ο 42χρονος Μάικλ Νταφ που εδώ και δύο χρόνια είναι εκεί, στην πρώτη του δουλειά ως προπονητής στην καριέρα του! Δεν άλλαξε πολύ σε σχέση με πέρυσι, άλλωστε δεν μοιάζει και να το χρειαζόταν κάτι τέτοιο, παίρνοντας οκτώ παίκτες και διώχνοντας 15. Σημαντικότερη προσθήκη κρίνεται αυτή του έμπειρου μέσου Μπλερ που έχει κερδίσει δύο φορές με ομάδες του την άνοδο από αυτή την κατηγορία. Και μετά τα όσα πέτυχε πέρυσι η ομάδα, στόχος φέτος είναι το λιγότερο η εκ νέου συμμετοχή στα πλέι οφς.

Κόλτσεστερ: Αυτή μάλλον ευνοήθηκε από την διακοπή του πρωταθλήματος πέρυσι, καθώς ήταν στην έκτη θέση, μόλις στο +1 από την όγδοη που δεν οδηγούσε στα πλέι οφς. Όμως αποδείχθηκε δώρο – άδωρον, αφού έχασε στα ημιτελικά από την Εξετερ. Αυτό οδήγησε σε δραστική μείωση του μπάτζετ, αφού πήρε μόνο κάτι νεαρούς παίκτες και έφυγαν εννιά από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της. Ταυτόχρονα για προπονητή έχει τον 51χρονο Στιβ Μπολ, τον βοηθό του προηγούμενου τεχνικού της, τον Τζον ΜακΓκριλ. Με τα νέα δεδομένα μπαίνει και αυτή στο «τσούρμο» των ομάδων που αν τα πάει καλά θα διεκδικήσει συμμετοχή στα πλέι οφς, αν δεν τα πάει καλά μπορεί μέχρι και να κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

Η League 2 στην Inerwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κρόουλι: Πέρυσι τερμάτισε στην 13η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού. Στον πάγκο της βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους (σε ηλικία) τεχνικούς της κατηγορίας, ο 61χρονος Τζον Γεμς, που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά εκεί. Στο ρόστερ δεν έγιναν δραματικές αλλαγές, πήρε 10 παίκτες, έδιωξε εννιά, αλλά από αυτούς που συνηθίζουν να αλλάζουν ομάδες κάθε χρόνο.

Εξετερ: Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με αποτέλεσμα να διεκδικήσει την άνοδο μέσω των πλέι οφς, στα οποία έφτασε στον τελικό, αλλά εκεί διασύρθηκε με 0-4 από την Νορθάμπτον! Και παρόλο που τα τελευταία χρόνια ξεκινάει πάντα με φιλοδοξίες ανόδου και μένει καθηλωμένη σε αυτή την κατηγορία, τουλάχιστον δεν αλλάζει προπονητές. Στον πάγκο της παραμένει για τρίτη χρονιά ο 38χρονος Ματ Τέιλορ, που διαδέχθηκε τον Πολ Τίσντεϊλ, που είχε φύγει μόνος του και ενώ ήταν ο μακροβιότερος τεχνικός στο αγγλικό ποδόσφαιρο! Στο ρόστερ της προωθήθηκαν κάποιοι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες, χωρίς να αποκτηθούν αρκετοί, μόλις πέντε νέα πρόσωπα ήρθαν, έχοντας αποχωρήσει γύρω στους οκτώ έμπειρους παίκτες. Φυσικά είναι από τις ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, διεκδικώντας απευθείας άνοδο, είτε μέσω των πλέι οφς.

Φόρεστ Γκριν: Με τη διακοπή του πρωταθλήματος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 10η θέση, στο -9 από την πρώτη επτάδα και τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφς. Διατηρεί στον πάγκο της τον έμπειρο 51χρονο τεχνικό Μαρκ Κούπερ, αυτόν που άλλωστε την ανέβασε στο επαγγελματικό επίπεδο. Πήρε τον έμπειρο επιθετικό Ματ από την Νιούπορτ, μαζί με άλλους εννιά σχετικά έμπειρους ποδοσφαιριστές, έδιωξε καμία 10αρια, αλλά η μεγαλύτερη μεταγραφή που έκανε ήταν εξωαγωνιστική! Και αυτό καθώς μετά τον «λεφτά» ιδιοκτήτη της, Ντέιλ Βινς, δεύτερος μεγαλομέτοχος της ομάδας είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ, Ούγκο Μπεγερίν! Και αυτή θα είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για να συμμετάσχουν στα πλέι οφς.

Γκρίμσμπι: Πέρυσι τερμάτισε στην 15η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού. Ισως και να έχει τον πιο έμπειρο τεχνικό της κατηγορίας, τον 57χρονο Ιαν Χόλογουεϊ, ο οποίος έχει και «πλούσιες παραστάσεις» από την Πρέμιερ Λιγκ. Εφυγαν 14 παίκτες και ήρθαν 11, με ορισμένες αποχωρήσεις να είναι από τις λεγόμενες «ηχηρές», κυρίως επειδή έγιναν για παίκτες που ήταν αρκετά χρόνια συνδεδεμένοι με τον σύλλογο. Αν αποδώσει η μεταγραφική πολιτική του Χόλογουεϊ, ίσως καταφέρει να διεκδικήσει συμμετοχή στα πλέι οφς. Γενικά πάντως μοιάζει να είναι στο «τσούρμο» των ομάδων που αν τα πάει καλά θα διεκδικήσει συμμετοχή στα πλέι οφς, αν δεν τα πάει καλά μπορεί μέχρι και να κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

Λέιτον Οριεντ: Πέρυσι τερμάτισε στην 17η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού. Στον πάγκο της παραμένει ο 38χρονος Ρος Εμπλετον, που είναι εκεί από τότε που ανέλαβε μετά τον ξαφνικό θάνατο του προηγούμενου προπονητή της, Τζάστιν Εντινμπουργκ, του οποίου ήταν συνεργάτης. Κινήθηκε ελάχιστα στο μεταγραφικό «παζάρι», αφού πήρε μόλις δύο ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν έξι από αυτούς που είχε πέρυσι. Φαντάζει ως μία από τις πιο «αδιάφορες» ομάδες του πρωταθλήματος και δείχνει να είναι στο «τσούρμο» των ομάδων που αν τα πάει καλά θα διεκδικήσει συμμετοχή στα πλέι οφς, αν δεν τα πάει καλά μπορεί μέχρι και να κινδυνεύσει με υποβιβασμό

Μάνσφιλντ: Η περσινή της πορεία ήταν τραγική, αφού τερμάτισε στην 21η θέση, ενώ ξεκίνησε ως φαβορί για την άνοδο, όπως ξεκινάει και φέτος! Και πώς να ισχύσει κάτι διαφορετικό, όταν είναι από τις πιο πλούσιες ομάδες της κατηγορίας! Πήρε άλλους 10 νέους παίκτες, με 13 να φεύγουν, αν και αυτούς που ήθελε και έπρεπε, όπως τον επιθετικό Μέιναρντ, για παράδειγμα, τους κράτησε. Και στον πάγκο της παραμένει ο 45χρονος Ιρλανδός Γκρέιαμ ΜακΛάχαν, τον οποίο είχε πάρει από την Μπρίστολ Ρόβερς. Και πάλι θεωρείται από τα φαβορί για να διεκδικήσει την άνοδο, οτιδήποτε άλλο θα αποτελέσει αποτυχία.

Μόρκαμ: Πέρυσι ήταν τυχερή, αφού η Μάκλσφιλντ λόγω οικονομικών προβλημάτων είχε αφαιρέσεις βαθμών και τερμάτισε από κάτω της, παρόλο που η ίδια στο αγωνιστικό κομμάτι είχε μαζέψει λιγότερους βαθμούς. Υπήρξε και η αποβολή της Μπέρι από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και τερμάτισε στην 22η θέση, μένοντας στην κατηγορία. Στον πάγκο της έχει έναν προπονητή με καλές περγαμηνές, τον 45χρονο Σκοτσέζο Ντέρεκ Ανταμς. Εγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, με 12 παίκτες να έρχονται και περίπου ίδιο αριθμό να φεύγουν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο μεγάλο όνομα. Πάντως με μία πρώτη ματιά, δείχνει να έχει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, έχοντας ακόμη κάποιες ελλείψεις εκεί. Αναμένεται και πάλι να είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Νιούπορτ: Πέρυσι τερμάτισε στην 14η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού. Συνεχίζει για τρίτη σεζόν με τον Ουαλό προπονητή 39χρονο Μάικλ Φλιν στον πάγκο της, τον άνθρωπο που την ανέβασε σε αυτή την κατηγορία. Πήρε 12 παίκτες, αλλά έχασε περίπου τον ίδιο αριθμό, με πιο σημαντική απώλεια, αυτή του πρώτου της σκόρερ, Ματ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει ως αντίπαλο στη Φόρεστ Γκριν. Μέχρι στιγμής πάντως δείχνει μία αδυναμία στο να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει ακόμη και συμμετοχή στα πλέι οφς, αν και αυτός είναι ο στόχος της.

Ολνταμ: Πέρυσι τερμάτισε στην 19η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού, μία σεζόν μετά τον προηγούμενο υποβιβασμό της. Αυτό οδήγησε σε αλλαγή προπονητή, αν και εμπιστεύτηκε τον σχετικά άπειρο 41χρονο Αυστραλό Χάρι Κιούελ, ο οποίος δεν είχε ιδιαιτέρως καλή πορεία με την Κρόουλι στην ίδια κατηγορία. Από τους παίκτες που πήρε ξεχωρίζει η απόκτηση του αριστερού μπακ Μπόρθγουικ – Τζάκσον, ενός νεαρού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε συμμετοχή και στην Πρέμιερ Λιγκ! Εκανε πάντως αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, σε μία προσπάθεια να διεκδικήσει φέτος την άνοδο. Μένει να φανεί αν μπορεί με τον Κιούελ να τα καταφέρει.

Πορτ Βέιλ: Είναι από τις ομάδες που μπορούν να θεωρούνται αδικημένες μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς τερμάτισε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις ένα βαθμό πίσω από την έβδομη που οδήγησε στα πλέι οφς για την διεκδίκηση της ανόδου. Η πορεία της πάντως ήταν σχετικά καλή, γι’ αυτό και συνεχίζει με τεχνικό τον 55χρονο Τζον Ασκεϊ, ο οποίος είχε και καλή παρουσία παλιότερα στη Μάκλσφιλντ, την οποία ανέβασε κατηγορία. Δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, καθώς πήρε έξι παίκτες και έδιωξε πέντε, με κυριότερη όλων την προσθήκη του επιθετικού Ρόμπινσον. Και μετά την περσινή της πορεία, ο φετινός στόχος δεν μπορεί παρά να είναι παρόμοιος, δηλαδή να διεκδικήσει την άνοδο.

Σάλφορντ: Η δεύτερη πιο «πλούσια» ομάδα της κατηγορίας, που ανήκει στην περίφημη γενιά του 92 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλαδή στον Μπέκαμ, τους αδερφούς Νέβιλ, τον Γκιγκς, τον Μπατ και τον Σκόουλς. Στόχος της είναι η πέμπτη άνοδος στα εφτά τελευταία χρόνια, αποκτώντας πάλι κάποιους πολύ καλούς παίκτες από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Πρώτος και καλύτερος ο επιθετικός Χέντερσον, πρώτος σκόρερ πέρυσι της Ρότσντεϊλ. Γενικώς έγινε ένα ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, με αρκετούς παίκτες να αποχωρούν. Στον πάγκο της παραμένει ο 48χρονος Σκοτσέζος τεχνικός, Γκρέιαμ Αλεξάντερ. Αναμένεται να είναι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, ίσως και τον τίτλο.

Σκάνθορπ: Πέρυσι τερμάτισε στην 20η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού. Η προσπάθεια ανανέωσης του ρόστερ της είναι μαζική, αφού οι 12 παίκτες που πήρε έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 20,6 έτη! Το θέμα βέβαια είναι πως η διοίκηση εμπιστεύεται τον άπειρο 48χρονο Νιλ Κοξ, που θα βρεθεί στον πάγκο ομάδας για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής! Δείχνει να είναι στο «τσούρμο» των ομάδων που αν τα πάει καλά θα διεκδικήσει συμμετοχή στα πλέι οφς, αν δεν τα πάει καλά μπορεί μέχρι και να κινδυνεύσει με υποβιβασμό

Σάουθεντ: Υποβιβάστηκε φέτος από τη Λιγκ 1, όπου τερμάτισε στην 22η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ούσα η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας. Γι’ αυτό και υπήρξε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία. Στον πάγκο της πλέον βρίσκεται ο νεαρός, αλλά άπειρος, 38χρονος Μαρκ Μόλεσλεϊ, ο οποίος πάντως είχε πολύ καλή παρουσία ως πρώτος τεχνικός της Γουέιμαουθ στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Και δεν έκανε πολλές μεταγραφές, παίρνοντας μόλις πέντε παίκτες, αφήνοντας αρκετούς να φύγουν. Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσουν οι παραμένοντες, χωρίς πάντως να θεωρείται από τις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο, παρόλο που υποβιβάστηκε τώρα.

Στίβενεϊτζ: Η πλέον ευνοημένη της κατηγορίας, καθώς τερμάτισε πέρυσι στην τελευταία θέση, όμως λόγω των οικονομικών προβλημάτων υποβιβάστηκε η Μάκλσφιλντ, κατάφερε να μείνει στην κατηγορία. Μένει να φανεί πώς θα τα καταφέρει, όταν μέχρι τον Αύγουστο ετοιμαζόταν για να αγωνιστεί στην χαμηλότερη κατηγορία! Γι’ αυτό και έχει το δεύτερο χαμηλότερο μπάτζετ στο πρωτάθλημα, έχοντας κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Και στον πάγκο της θα έχει τον 38χρονο Αλεξ Ρέντελ, πρώην ποδοσφαιριστή της, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του σε προπονητική θέση. Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα είναι μεγάλη επιτυχία γι’ αυτήν ακόμη και αν πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία.

Τρανμίρ: Μία ομάδα που γκρίνιαξε πάρα πολύ για έναν άδικο υποβιβασμό όπως τον χαρακτήρισε, αφού τερμάτισε στην 21η θέση της Λιγκ 1 πέρυσι, λόγω της διακοπής στο πρωτάθλημα και ενώ ήταν στο -3 από τις θέσεις παραμονής. Υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αν και ο 46χρονος Μάικ Τζάκσον που ανέλαβε στη θέση του Μίκι Μέλον, είναι πρώην συνεργάτης του! Απέκτησε κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλάζοντας αισθητά το ρόστερ της και μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει στη φετινή της πτώση. Αν εγκλιματιστεί γρήγορα, τότε ίσως να μπορέσει να διεκδικήσει και την άνοδο.

Γουόλσολ:  Πέρυσι τερμάτισε στην 12η θέση, πολύ μακριά τόσο από τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφς, όσο και από την ζώνη του υποβιβασμού. Πήρε εννιά παίκτες και έδιωξε έξι, αλλά διατήρησε στον πάγκο της τον 42χρονο Ντάρελ Κλαρκ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Αν όλα πάνε καλά με τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε, δεν αποκλείεται να βρεθεί κοντά στις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο.

Χάρογκεϊτ: Η ομάδα που ανέβηκε ως δεύτερη από την Νασιονάλ Λιγκ, κερδίζοντας στα πλέι οφς την Νοτς Κάουντι και φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επαγγελματική κατηγορία. Στον πάγκο της είναι ο 42χρονος Σάιμον Γουίβερ, που είναι εκεί από το 2009 και δύσκολα θα φύγει, δεδομένου πως πρόεδρος και ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας του! Δεν έκανε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της, πήρε έξι παίκτες και έδιωξε πέντε, αφού έχει και το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας, ενώ πρέπει να φτιάξει και το γήπεδό της ώστε να παίζει σε φυσικό χλοοτάπητα. Μέχρι να συμβεί αυτό, έχει έρθει σε συμφωνία να χρησιμοποιεί ως έδρα αυτή της Ντονκάστερ. Και φυσικά για μία νεοφώτιστη ομάδα, οτιδήποτε περισσότερο από μία άνετη παραμονή στην κατηγορία θα είναι μεγάλη επιτυχία.

Η League 2 στην Inerwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ