* 3ος γύρος – Φάση των “32”
* Νοκ άουτ παιχνίδι, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.
* Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση μετά το 2001.
* Goal/Goal τα 9/11 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
ΚΟΒΕΝΤΡΙ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα (0-5) από την Μπράιτον. Σκόρερς των φιλοξενούμενων οι Κωστούλας (35’), Γιαλκουγιέ (51’), Γκρος με πέναλτι (70’), Ντανκ (83’) & Αγιάρι (90+4’), ενώ από το 53’ η Κόβεντρι έπαιζε με 10 παίκτες.
Πύκνωσαν τα σύννεφα για τους “sky blues” και τον κόουτς Λάμπαρντ μετά την κυριακάτικη συντριβή, η οποία τους άφησε στον πάτο της Πρέμιερ Λιγκ δίχως βαθμό και δίχως γκολ στο πρώτο “καρέ” αγώνων.
Εξόχως ανταγωνιστική η Κόβεντρι στο 1ο ημίχρονο του κυριακάτικου αγώνα (0.97 – 0.97 xGoals), είχε μεγάλη στιγμή να προηγηθεί με τον Ρουντόνι, απείλησε και μετά το φορίσιο προβάδισμα του Κωστούλα.
Ανέβασε τις γραμμές της μετά την ανάπαυλα και το πλήρωσε με 2ο γκολ σε αντεπίθεση μισού γηπέδου. Δευτερόλεπτα αργότερα ο εκνευρισμένος Αβονίγι χτύπησε αντίπαλο και η αποβολή του σκότωσε όποιες φιλοδοξίες επιστροφής υπήρχαν. Έγινε έρμαιο στις ορέξεις των φιλοξενούμενων στο τελευταίο ημίωρο και το σκορ ξέφυγε.
Όσον αφορά στο Λιγκ Καπ, στις 25 Αυγούστου πέτυχε τη μοναδική νίκη της σεζόν, πέρασε από την έδρα της Πλίμουθ (2-4) που παίζει στην 3η κατηγορία.
Στα αγωνιστικά νέα, πέραν από την τιμωρία του Αβονίγι (φορ), το κυριακάτικο παιχνίδι δημιούργησε κι άλλο πρόβλημα με τον τραυματισμό του Ονιέκα (μέσος), ο οποίος θα τσεκαριστεί σήμερα.
Παραμένουν εκτός οι ρολίστες Γούλφεντεν (στόπερ), Κέσλερ-Χέιντεν (δεξί μπακ), Εκλς (μέσος) κι ο σημαντικός Ράιτ (φορ), ενώ ο Λάμπαρντ ετοιμάζει ολικό rotation.
Στατιστικά
* No Goal τα 5/6 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.
* Over 2.5 τα 8/10 τελευταία εντός έδρας.
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Ντελάπ (46’) άνοιξε το σκορ για την Φόρεστ, ο Άλισον (74’) ισοφάρισε για την Άστον Βίλα & ο Ιγκόρ Ζεσούς (88’) πέτυχε το καθοριστικό γκολ.
Πυροτέχνημα στην κάκιστη εκκίνηση της σεζόν αποδείχθηκε το ευρωπαϊκό διπλό στο Βέλγιο για τους “villans”, το Σάββατο γνώρισαν 3η ήττα στα 4 πρώτα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και διατηρήθηκαν εντός επικίνδυνης ζώνης.
Επιβεβαιώθηκε η εφιαλτική παράδοση του κόουτς Έμερι απέναντι στον Γκλάσνερ, ο οποίος αποτελεί “κρυπτονίτη” του Βάσκου από την στιγμή που μετακόμισε στο νησί. Δεν μπορεί να βρει λύσεις ο κόουτς της Άστον Βίλα απέναντι στον Αυστριακό, το μεταξύ τους ρεκόρ έγραψε πλέον 0-2-6 με 21 γκολ παθητικό!
Κολακευτικό για τους γηπεδούχους το τελικό σκορ και το γεγονός ότι διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό, αφού η Φόρεστ ήταν φανερά ανώτερη στο γήπεδο από την αρχή ως το τέλος του αγώνα.
Πάλι φτωχή η δημιουργία των “villans” (0.82 xGoals), είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι ηγέτες που θα πάρουν τον ρόλο των καταλυτικών παικτών που αποχώρησαν το καλοκαίρι.
Ο νεαρός Άλισον σκόραρε το πρώτο γκολ της ομάδας στη φετινή λίγκα, μόνος του πάλευε ο αρχηγός ΜακΓκιν, αφού και οι μεταγραφικές προσθήκες δεν έχουν βρει πατήματα. Δεν φάνηκε ο νεοφερμένος Μανζάμπι ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο.
Στα αγωνιστικά νέα, ο δυναμικός Ζοάο Γκόμες (μέσος) εξέτισε τιμωρία τριών αγωνιστικών, αλλά το σαββατιάτικο παιχνίδι άνοιξε πληγές στην άμυνα με τους τραυματισμούς των βασικών Τόρες (στόπερ) & Μάατσεν (αρ. μπακ).
Ο Κας (δεξί μπακ) είναι αμφίβολος μετά από απουσία δύο αγώνων, ενώ οι Γκορέτσκα (μέσος), Ονάνα (μέσος), Μάτζο (φορ) παραμένουν τραυματίες.
Στατιστικά
* Over 2.5 τα 10/12 τελευταία επίσημα παιχνίδια της.
* No Goal τα 3/5 τελευταία εκτός έδρας.