--> Εθνική Νοτίου Κορέας Μπάσκετ | Ροστερ Νοτίου Κορέας | Μουντομπάσκετ Νότιος Κορέα | Notios Korea Mundobasket
+28

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 23 / 03 / 2019

ΚΟΥΠΟΝΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Εθνική Νοτίου Κορέας Μπάσκετ

Η Νότια Κορέα είναι από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Ασίας. Αναπόφευκτα με τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνίας εκεί έχει αναπτυχθεί και ο αθλητισμός. Έτσι και το μπάσκετ παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα με την συνεργασία με ξένους προπονητές.

Στα πανασιατικά πρωταθλήματα είναι πάντα στις ομάδες που ξεχωρίζουν και μάλιστα η τρίτη θέση που κατέκτησε στο πανασιατικό του 2013 στις Φιλιππίνες έδωσαν στην εθνική ομάδα της Κορέας την πρόκριση για το παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας. Η φετινή θα είναι η έκτη συμμετοχή της Κορέας σε παγκόσμιο κύπελλο ενώ η καλύτερη θέση που πήρε ποτέ ήταν η ενδέκατη το 1970.

Το ρόστερ αποτελείται από άγνωστους αθλητές στον παγκόσμιο μπασκετικό χάρτη. Όλοι ανεξαιρέτως αγωνίζονται στο κορεατικό πρωτάθλημα. Ξεχωρίζουν οι Κιμ Γου-Σουνγκ, ο Γιανγκ Ντονγκ-Τζεούν και ο χαρισματικός σκόρερ Τσο Σουνγκ-Μιν. Παραδοσιακά για μια χώρα της άπω ανατολής, η Κορέα δεν έχει πολλά ψηλά κορμιά αφού ο μέσος όρος ύψους της ομάδας είναι στα 1.95 μ. Ο βασικός σέντερ της ομάδας είναι ο Κιμ Γιονγκ-Κιου των 2.07μ και τον αντικαθιστά ο Λι Γιονγκ-Χιουμ των 2.06.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με ένα μεγάλο πρόβλημα για την Κορέα αφού ο Κιμ Μιν-Γκου, που ξεχώρισε στην περσινή επιτυχία του πανασιατικού, είχε ατύχημα με το αυτοκίνητο οπότε έχασε το πανασιατικό κύπελλο του Ιουλίου και χάνει το παγκόσμιο κύπελλο. Η νοοτροπία της κορεατικής ομάδας βασίζεται στην ταχύτητα. Όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές τρέχουν το γήπεδο. Οι επιθέσεις διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα παρουσιάζοντας έχει άναρχο παιχνίδι. Στην άμυνα υπάρχει ομαδική δουλειά γιατί σε καταστάσεις ένας με έναν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις περισσότερες ομάδες. Όλοι εκτός τους δύο σέντερ είναι καλοί σουτέρ αφού η ενασχόλησή τους με το μπάσκετ ξεκινάει από εκεί. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ομάδας είναι το γεγονός ότι όλοι οι παίχτες αγωνίζονται στο αγχώριο πρωτάθλημα. Άρα κανείς τους δεν έχει παίξει ματς με σοβαρό αντίπαλο.

Ο προπονητής: Ο Γου Γάε-Χακ. Ο 51 ετών Κορεάτης προπονητής ήταν στο παρελθόν διεθνής παίχτης με την Κορέα. Από το 2010 βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Νότιας Κορέας με μεγαλύτερη επιτυχία το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό πανασιατικό των Φιλιππινών. Σε συλλογικό επίπεδο εργάζεται στην Ούλσαν Μόμπις Φόμπους από το 2004 και συνολικά έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Κορέας. Αγαπάει τον ταχύ ρυθμό και τις σύντομες επιθέσεις.

Το αστέρι: Ο Κιμ Γου-Σουνγκ. Αγωνίζεται στην θέση πάουερ-φόργουορντ και είναι ο εμπειρότερος αθλητής της εθνικής αφού είναι 35 ετών. Είναι μέλος της εθνικής από το 1998 και είχε πάντα το ρόλο του ηγέτη. Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από προβλήματα στους αστραγάλους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνίζεται ολόκληρες σεζόν. Ο ίδιος δήλωσε ότι παλιότερα έπρεπε να φτιάξει αυτός το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του ενώ τώρα στα 35 του που είναι ο κορυφαίος αναφέρεται στους νεότερους παίχτες και αφήνει σε αυτούς την ευθύνη. Μοιάζει με την πατρική φυσιογνωμία στην πεντάδα και οδηγεί τους συμπαίκτες του σαν προπονητής στο παρκέ.

Εκτίμηση: Η Νότια Κορέα είναι από τις χειρότερες ομάδες του τουρνουά. Όμως η τύχη την έφερε σε έναν όμιλο που μπορεί να βολέψουν οι συνθήκες και να κάνει κάτι καλό. Αν εξαιρέσουμε τις Λιθουανία, Σλοβενία και Αυστραλία οι οποίες έχουν κλείσει τις τρεις πρώτες θέσεις, οι αγώνες με Ανγκόλα και Μεξικό είναι θέμα ημέρας. Στην καλή τους μέρα οι Κορεάτες μπορούν να κάνουν κάποια νίκη και να κυνηγήσουν μέχρι τέλους μια πρόκριση στην φάση των 16’. Πάντως Ανγκόλα και Μεξικό είναι καλύτερες ομάδες. Αναμένεται να δούμε κάποια ματς με μεγάλα σκορ αφού ο προπονητής της Κορέας αγαπάει το run’n’gun παιχνίδι οπότε οι ποιοτικότερες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν πολύ το σκορ. Φυσιολογικό αποτέλεσμα πάντως είναι ο αποκλεισμός μετά τα πέντε παιχνίδια του ομίλου.

 

No Ρόστερ Θέση Ύψος Ηλικία Ομάδα
Σούνγκμιν Τσο Φόργουορντ 1.89 30 Μπουσάν ΚΤ
Γιουν Γιονκ Τσόι Φόργουορντ 2.00 20 Γιονσέι Γιουνιβ.
Γιονγκ Κιού Κιμ Σέντερ 2.07 23 Τσάνγκγουόν LG
Γου-Σουνγκ Κιμ Σέντερ 2.05 34 Ουλσάν Μόμπις
Μιν-Γκου Κιμ Γκαρντ 1.89 23 Τζεονζού
Σουνχιούνγκ Κιμ Γκαρντ 1.87 26 Σεούλ SK
Τάε-Σουλ Κιμ Γκαρντ 1.80 29 Ανιάνγκ Κορέα
Γιονγκχιούν Λι Σέντερ 2.06 20 Κορέα Γιουνιβ.
Σουνγκ Γιουν Λι Φόργουορντ 2.06 36 Γουόνγκγου Ντόμπ.
Σεόνγκον Μουν Φόργουορντ 1.92 21 Κορέα Γιουνιβ.
Ντονγκέουν Γιάγκ Γκαρντ 1.83 32 Ουλσάν Μόμπις
Χο-Γιουνγκ Γουν Φόργουορντ 1.97 30 Γουόνγκγου Ντόμπ.
Προπονητής
Γιάε Χακ Γου

 

Δείτε εδώ το βίντεο-αφιέρωμα στην Εθνική Νοτίου Κορέας

 

Κορυφαία εταιρία
bet365