Betarades.gr: Τα κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα
* Αήττητη η Ατλέτικο στα τελευταία έξι ντέρμπι πρωταθλήματος με τη Ρεάλ, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.
* Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκοράρει και στα 15 εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος με τον Ζιντάν στον πάγκο.
* “Άσφαιρος” έχει μείνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα τελευταία έξι παιχνίδια του απέναντι στην Ατλέτικο για όλες τις διοργανώσεις.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ
Τα βλέμματα ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα είναι στραμμένα σήμερα στο “Βιθέντε Καλδερόν”. Τιτανομαχία στην ισπανική πρωτεύουσα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να έρχεται από αήττητη εξάδα αγώνων πρωταθλήματος απέναντι στη… μισητή Ρεάλ (4-2-0), αλλά ταυτόχρονα να έχει χάσει και τους δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ από τη “βασίλισσα”. Για να έρθουμε στο… παρόν, η ομάδα του Σιμεόνε γνώρισε δίκαιη ήττα στο “Ανοέτα” πριν τη διακοπή, η οποία την έριξε στην 4η θέση του πίνακα, στο -6 από τη σημερινή της αντίπαλο. Με ήττες έχουν συνδυάσει οι “ροχιμπλάνκος” τα 2/3 τελευταία ματς πρωταθλήματος, αλλά ταυτόχρονα “τρέχουν” ένα εκπληκτικό σερί 18-4-0 στα 22 τελευταία “εντός” σε επίπεδο Πριμέρα.
Ταυτόχρονα, μπορούν να ρίξουν ολοκληρωτικά το βάρος της προσοχής τους στο σημερινό ντέρμπι, με δεδομένο ότι έχουν ήδη κλειδωμένη την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ (4/4 νίκες στους ομίλους, την προσεχή Τετάρτη υποδέχονται την Αϊντχόφεν). “Ποτέ δεν έχουμε παίξει απέναντι στη Ρεάλ με… χαλαρότητα και χωρίς να τη σεβόμαστε. Είναι μία ομάδα με πειθαρχία, έχει 28 ματς αήττητη και διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας και απαιτείται να έχουμε την ίδια ένταση σε ολόκληρο το 90λεπτο”, σημείωσε με νόημα ο “Τσόλο” στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο Σιμεόνε, καθώς έχει κανονικά διαθέσιμο τον Αντουάν Γκριεζμάν. Ο δαιμόνιος Γάλλος επιθετικός πήρε το “πράσινο φως” από το ιατρικό τιμ, συμπεριλήφθηκε στην 20μελή αποστολή και αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή. Εκτός αποστολής έμειναν μόνο οι τραυματίες Αουγκούστο Φερνάντες, Τσέρτσι και Μορέιρα.
Προηγούμενο ματς: Έφυγε με το ατυχές 2-0 από το “Ανοέτα”. Η γηπεδούχος Σοσιεδάδ σκόραρε αμφότερα τα γκολ με εύστοχα πέναλτι (54′ & 75′).
Στατιστικό: Αήττητη στα 22 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος (18-4-0).
Τα Κορυφαία Ντέρμπι της Ευρώπης & 50€ Δώρο
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης, από την πλευρά της, γνωρίζει ότι μία σημερινή νίκη θα απομακρύνει σε τεράστιο βαθμό έναν από τους διεκδικητές του τίτλου από τη σχετική “κούρσα”. Με θετικότατη ψυχολογία έρχονται στο ντέρμπι οι “μερένχες”, όντας αυτή τη στιγμή στο +6 από την Ατλέτικο και παραμένοντας αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα, με οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες. Μάλιστα, έχουν σκοράρει συνολικά 15 γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος, όλα νικηφόρα (1-6 επί Μπέτις, 2-1 επί Αθλέτικ Μπιλμπάο, 1-4 επί Αλαβές, 3-0 επί Λεγκανές). Τους αρκεί παράλληλα ο βαθμός της ισοπαλίας στο μεσοβδόμαδο εκτός έδρας ματς με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, προκειμένου να σφραγίσουν και μαθηματικά την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ταύρος εν υαλοπωλείο… ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αγνοεί το γκολ στα έξι τελευταία ντέρμπι με την Ατλέτικο για όλες τις διοργανώσεις. “Μπορεί να είχαμε λίγες ημέρες να δουλέψουμε με όλους τους παίκτες, όμως είμαστε πανέτοιμοι. Οι αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα δεν πρόκειται να επηρεάσουν το στιλ παιχνιδιού μας”, ήταν τα λόγια του Ζιντάν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.
Σοβαρό πλήγμα συνιστά ο τραυματισμός του επιθετικού Άλβαρο Μοράτα, καθώς πλέον δε θα υπάρχει back-up για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τις ενοχλήσεις του και μπήκε στην αποστολή. Βέβαια, το ρεπορτάζ λέει ότι ο Γάλλος δεν είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτό, οπότε ενδέχεται να δούμε τον Λούκας Βάθκεθ στο αρχικό σχήμα και τον Μπενζεμά να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πιτς οι Πέπε, Κασεμίρο και Κρόος.
Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας της Λεγκανές με το άνετο 3-0. Τα δύο πρώτα γκολ από τον Μπέιλ (38′ & 45’+), το 3-0 από τον Μοράτα στο 76′.
Στατιστικό: G/G τα 6/7 τελευταία ματς πρωταθλήματος (παίξτο στην Goalbet).
Βασίλης Μελίδης