ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Αποφασισμένη να πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι της απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν βρεθεί στο δρόμο της έδειξε η Αναγέννηση Δερύνειας στην πρεμιέρα, αγωνιζόμενη απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού. Μπορεί να ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την ΑΕΛ, όμως έδειξε στοιχεία πολύ οργανωμένης ομάδας, η οποία αν βελτιωθεί και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, θα είναι ικανή να κάνει μεγάλες «ζημιές» στο φετινό πρωτάθλημα, απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Η αλήθεια είναι πως δέχθηκε –όπως αναμενόταν άλλωστε- μεγάλη πίεση από την ΑΕΛ που ήθελε όσο τίποτα να ξεκινήσει με νίκη το πρωτάθλημα, αλλά η ίδια παρέμεινε ήρεμη, διεκδικώντας στα ίσια τις πιθανότητες της από το παιχνίδι. Τελικά, όμως, λύγισε από το σημείο του πέναλτι, με το αποτέλεσμα να παραμένει αναλλοίωτο ως το τέλος. Παρ’ όλα αυτά, στο στρατόπεδό της επικρατεί ικανοποίηση, καθώς η ομάδα έδειξε «δεμένη» και ένα κλικ πιο πάνω ποιοτικά, σε σχέση με πέρυσι.

«Ήταν ένα παιχνίδι πρεμιέρας. Αίνιγμα το πώς θα παρουσιάζονταν οι ομάδες. Δουλέψαμε στην προετοιμασία αρκετά καλά. Είμαστε μια ομάδα η οποία ερχόταν από την β κατηγορία. Θέλουμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της πρώτης κατηγορίας. Δείξαμε πως είμαστε μια σκληροτράχηλη ομάδα. ξέραμε πως θα παίξει η ΑΕΛ στο Τσίρειο. Νομίζω στο ανασταλτικό κομμάτι είμασταν αρκετά καλοί. Εκτός από κάποιες προϋποθέσεις δεν αφήσαμε την ΑΕΛ να δημιουργήσει ξεκάθαρη ευκαιρία. Πρέπει να βελτιώσουμε την δημιουργικότητα μας. Θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια» υποσχέθηκε ο προπονητής της Αδάμος Αδάμου. Εκτός παραμένουν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, οι Σιαβάς και Χατζηγιαννακού. Χωρίς αλλαγές η ενδεκάδα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 1-0 από την ΑΕ Λεμεσού.

Στατιστικό: Προέρχεται από δύο συνεχόμενα N/G.

ΟΜΟΝΟΙΑ

Θα περίμενε κανείς πως θα έχει το ευκολότερο έργο από όλες τις «μεγάλες» ομάδες στην πρεμιέρα, αλλά δεν έδειξε καθόλου καλό πρόσωπο στο εντός έδρας 3-1 επί του Ερμή Αραδίππου. Με μια πρώτη ματιά το σκορ ξεγελά τους περισσότερους και είναι λογικό, αλλά η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε να καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε στις δύο πρώτες ευκαιρίες να κάνει το 2-0 μόλις στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, αλλά η άμεση μείωση του σκορ από πλευράς Ερμή, άλλαξε πλήρως τις συνθήκες της αναμέτρησης. Ο Ερμής πήρε τα πάνω του και ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων με την Ομόνοια να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο ειδικά στο χώρο της μεσοαμυντικής γραμμής. Στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή που δεν δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης, απαλλασσόμενη τελικά από το άγχος στο 84’ όταν σκόραρε για τρίτη φορά και άφησε οριστικά πίσω της την αναμέτρηση. Είναι δεδομένο πως θα πρέπει να βελτιωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αν θέλει να λογίζεται μεταξύ των διεκδικητών του φετινού πρωταθλήματος.

Ευτυχώς, βέβαια, γι’ αυτή αμέσως μετά το σημερινό παιχνίδι ακολουθεί διακοπή δύο εβδομάδων επομένως ο Κάρβερ θα έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να δουλέψει πάνω στις μεγάλες αδυναμίες της ομάδας του. Μεσοβδόμαδα παραχώρησε και επίσημα τον κίπερ Γιωργαλλίδη και στη θέση του πήρε τον Ντάριο Κρέσιτς (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ). Προσπαθεί ακόμη να βρει ομάδα στον Μπαντιμπαγκά, ενώ εκτός παραμένουν οι αναπληρωματικοί επιθετικοί Ρουσίας και Παναγιώτου.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με 3-1 επί του Ερμή Αραδίππου.

Στατιστικό: Μετρά από πέρυσι 4 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα.