*Ομάδα του under στα εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια η Σπάρτα, μετρά 6 στα 7 τελευταία. Χωρίς νίκη στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά από 6 παιχνίδια η Σοντερίσκε.

*Μόλις μία ήττα στα τελευταία 12 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια για τη Σπάρτα, που μετρά 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και μια ήττα, από τη Βιγιαρεάλ.

*Στο πρώτο παιχνίδι (Σοντερίσκε – Σπάρτα Πράγας 0-0): Ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας. Αμφότερες φοβήθηκαν πολύ η μία την άλλη. Οι Δανοί, πάντως, έφτασαν στο γκολ στο 80’ το οποίο, όμως, ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

*Πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος με το πρώτο παιχνίδι ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (ΤΣΕΧΙΑ)

Ο αποκλεισμός της από το Τσάμπιονς Λιγκ από τη Στεάουα και ο «υποβιβασμός» της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση την ανάγκασαν να θέσει ως πρωταρχικό στόχο την πρόκριση στους ομίλους, στους οποίους παραδοσιακά δίνει το «παρών» τα τελευταία 7 χρόνια.

Διαχειρίστηκε με την εμπειρία της το πρώτο παιχνίδι στη Δανία, περιορίζοντας τον δεδομένο ενθουσιασμό των γηπεδούχων και φέρνοντας γρήγορα την αναμέτρηση στα μέτρα της. Το πάλεψε να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε τεράστιο αβαντάζ, αλλά συνειδητοποίησε ότι δεν βρίσκεται σε καλή μέρα επιθετικά και περιορίστηκε στη βέλτιστη δυνατή τέλεση των αμυντικών καθηκόντων. Θα μπορούσε, πάντως, να «τρέχει» αν το γκολ του Σούραβουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν ακυρωνόταν ως οφσάιντ.

Όπως και να ‘χει, η πρόκριση πλέον είναι στα χέρια της και ο παλιός μας γνώριμος προπονητής της Ζντένεκ Σκάζνι, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να είναι σοβαροί για να μπορέσουν να «τελειώσουν» τη δουλειά. «Πάντα επικίνδυνο αποτέλεσμα το 0-0 για πρώτο παιχνίδι» προσέθεσε. Στο πρωτάθλημα, τα πηγαίνει περίφημα, καθώς μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετρά μόνο μια απώλεια και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τη Ζλιν.

Στο τελευταίο της παιχνίδι υποδέχθηκε τη Γιάμπλονετς, με τον Σκάζνι να προχωρά σε 5 αλλαγές στην ενδεκάδα. Άργησε να πάρει μπροστά, αλλά όταν πήρε, χάρη στον Λάφατα, «φιλοδώρησε» την αντίπαλό της με τρία γκολ και άρχισε να σκέφτεται τη σημερινή αναμέτρηση. Εκτός ομάδας τέθηκε ο φορ Κονατέ και δεν είναι διαθέσιμος, όπως και ο βασικός μέσος Ματεγιόφσκι. Κανονικά παίζει ο μπακ Καραβάεφ που αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Γιάμπλονετς.

Στατιστικό: Προέρχεται από 5 συνεχόμενα N/G σε επίσημα παιχνίδια.

ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ (ΔΑΝΙΑ)

Διάγει χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα, αλλά τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη. Τα δύο καρπούζια σε μια μασχάλη φαίνεται πως δεν είναι το… φόρτε της, καθώς πέραν των «εκλάμψεων» με τις δύο διαδοχικές προκρίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ, με αντιπάλους τις Στρομσκόντσετ και Ζαγκλέμπιε, δεν έχει καταφέρει το παραμικρό.

Στο πρώτο παιχνίδι με τη Σπάρτα, δεν δίστασε να παραχωρήσει το ρόλο της ομάδας που θα επιτίθεται, προτιμώντας να μείνει στην άμυνά της και να βγει μπροστά σε διαλεγμένες αντεπιθέσεις. Τακτική που δεν μπορεί να πει κανείς ότι δε λειτούργησε, μιας και δεν απειλήθηκε ούτε στο ελάχιστο από τους Τσέχους, ενώ μπόρεσε να δημιουργήσει και 1-2 ευκαιρίες, άσχετα με το ότι δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Σούραβουλ στο 80’ και, πράγματι, πρόκειται για οριακή φάση.

Στο πρωτάθλημα, έφτασε κοντά στην… πηγή της πρώτης νίκης, αλλά και πάλι δεν ήπιε νερό. Προηγήθηκε νωρίς στην έδρα της Μίντιλαντ, αλλά είδε την αντίπαλό της να της ανατρέπει το αποτέλεσμα. Ήταν μάλιστα αρκετά τυχερή που κατάφερε να «κλέψει» και την ισοπαλία, με αυτογκόλ αντιπάλου στις καθυστερήσεις.

Παραμένει χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα και ως εκ τούτου βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Αδιαμφισβήτητη «μαύρη τρύπα» της η άμυνα, μόνο μια φορά σε 11 επίσημα ματς, κράτησε το μηδέν. Θα απουσιάζει ο βασικός εξτρέμ Γκουΐρα, που συμπλήρωσε κάρτες, όπως και ο βασικός φορ Μπέκμαν, που τραυματίστηκε.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 απέναντι στη Μίντιλαντ.

Στατιστικό: Και στα 4 προηγούμενα φετινά ευρωπαϊκά της παιχνίδια σημειώθηκε G/G.