*Αήττητη στα τελευταία 9 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος η Ίλβες, έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ σε 10 παιχνίδια από το ξεκίνημα της χρονιάς.

ΙΛΒΕΣ

Συνέχισε τη φετινή παράδοση που τη θέλει να είναι μεταξύ των χειρότερων ομάδων στα εκτός έδρας παιχνίδια, παραδιδόμενη πλήρως στις ορέξεις της Σεϊναγιόεν, η οποία δεν τη λυπήθηκε και τη διέλυσε με σκορ 4-0 αφήνοντας την στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. «Καθαρό και δίκαιο αποτέλεσμα, μπορούσαμε και χειρότερα» παραδέχθηκε ιπποτικά ο προπονητής της, Γιάρκο Βις.

Επιστρέφει στην έδρα της, που αποτελεί τη φετινή κινητήριο δύναμή της, εκεί όπου παραμένει εννιά συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος αήττητη, ενώ έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ, επίδοση η οποία είναι η κορυφαία στη Φινλανδία. Τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο μήνα δεν λένε να την εγκαταλείψουν.

Για ένα ακόμη παιχνίδι θα απουσιάσουν ο βασικός στόπερ Άσπεγκρεν, ο αναπληρωματικός μέσος Κόρτε, αλλά και ο χρήσιμος φορ Λάχτινεν. Κατά πάσα πιθανότητα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν θα είναι διαθέσιμοι για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 4-0 από τη Σεϊναγιόεν.

Στατιστικό: Τρέχει αήττητο σερί 9 εντός έδρας αγώνων στο πρωτάθλημα.

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Κατάφερε μέσα σε δύο αγωνιστικές να «γκρεμίσει» όσα μπόρεσε να «χτίσει» με τις δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες απέναντι στη Βάασα και Κέμι Κινγκς. Πρώτα, ηττήθηκε με 3-1 από τη Σεϊναγιόεν και ακολούθως γνώρισε «πανομοιότυπο» ήττα από την Κέμι Κινγκς.

Στο ημίχρονο τα πήγαινε μια χαρά, κρατούσε την αντίπαλό της μακριά από την περιοχή της και έβγαινε σπασμωδικά στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν σαν να μην βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια. Μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα είχε προλάβει να δεχθεί δύο γκολ από την Κέμι με δύο παιδικά λάθη έλλειψης συγκέντρωσης στην αμυντική της γραμμή. Κατάφερε να μειώσει στο 65’ με τέρμα του φορ Πρόσα, που έκανε ντεμπούτο ως βασικός, αλλά προτού καλά-καλά προλάβει να το πανηγυρίσει, είδε την Κέμι να κάνει το 3-1 και να «κλειδώνει» οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση νίκη.

Δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν σε κανένα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της. Θα παραταχθεί για ένα ακόμη παιχνίδι δίχως τον τραυματία χαφ Σάξμαν.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 3-1 από την Κέμι.

Στατιστικό: Κράτησε το μηδέν παθητικό στα 3 τελευταία της παιχνίδια απέναντι στην Ίλβες, για όλες τις διοργανώσεις.